Petri Makkonen viides Straight Poolin EM-kilpailuissa Sloveniassa

3.3.2022

Petri Makkonen (kuva: EPBF)
Petri Makkonen (kuva: EPBF)

Suomen ykköspelaaja Petri Makkonen aloitti Euroopan mestaruuskilpailut vahvasti sijoittuen Straight Poolissa viidenneksi. Makkonen taipui vasta puolivälierässä Hollannin Niels Feijenille pistein 12 – 125. Feijen on poolbiljardin moninkertainen EM- ja MM-mitalisti.

Suomen miesten joukkueen Casper Matikainen, Jani Uski ja Jani Siekkinen aloittivat turnauksen myös varsin positiivisesti. Kaikki 9. sijalle. Naisten sarjan Straight Poolissa Laura Saarinen myös 9. sijalle. Miia Virtanen ja Riikka Väyrynen sijoille 17. Perjantaina käynnistyy 10-pallo, myös pyörätuolibiljardi sarjassa. Suomen edustajana Jouni Tähti. Sarja U23 käynnistyy 6.3. Suomen edustajana Arseni Sevastyanov.

Petri Makkonen oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa.

-Tänään sujui peli huomattavasti paremmin kuin eilen. Aamupeli kahdella noin 50 pisteen sarjalla poikki ja sama itse asiassa Siekkistä vastaan. Olisiko ollut 45 ja 50 pisteen sarjat.

-Ratkaisevaan peliin Feijeniä vastaan ei ollut loppupelissä sitten mitään sanomista. Aloitin kyllä todella hyvin. Yritin siitä sitten semivaikeaa kyytiä, joka epäonnistui. Feijen teki siitä sitten 107 pisteen sarjan ja poikki. Ensimmäinen mitalisauma meni siinä, mutta ei tässä hirveän pettynytkään voi olla. Jos pitkää sarjaan vastaan häviää, niin sitten vaan häviää. Huomenna 10-pallon kimppuun.

Jani Siekkinen analysoi myös pelejään.

-16:sta joukkoon ja se on tietysti positiivista. Se on aina nihkeää kun joutuu pelaamaan suomalaisia vastaan, mutta ei siltäkään voi täällä välttyä. Pelasin loserpuolella hyvin, ihan solidia tekemistä. Tänään aamupelissä tuli vastaan kova tsekki Petr Urban, jolta otin heti luulot pois. Tein alkuun 53 pistettä.

-Cupissa sitten tein reilun nelikymppisen, jolla pääsin takaisin mukaan peliin. 16:sta joukossa arpa heitti Petun vastaan. Korkeatasoinen matsi, mutta Petulta parempi. Erittäin suurilla odotuksilla lähden jäljellä oleviin lajeihin. Jokainen jäsen miesten joukkueesta on kyllä nyt kovassa iskussa.

Casper Matikainen aloitti myös turnauksen hyvin.

-Streitistä jäi sinänsä hyvä fiilis. Joka peliin paitsi ensimmäiseen tuli 50 – 60 pisteen sarja. Peli fiilis parani koko ajan. Vähän vielä fokusta paremmaksi, niin hyvä tulee. Nyt innolla lempilajiin, eli 10-palloon.

www.epbf.com/tournaments/european-championships/