SBIL tukee Olympiakomitean kannanottoa Venäjän sotatoimista Ukrainaa vastaan

2.3.2022

kuva: Olympiakomitea
kuva: Olympiakomitea

Suomen Biljardiliitto tukee myös Olympiakomitean kannanottoa ja pyrkii toiminnassaan noudattamaan sen sisältöä. Myös SBIL tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.


Suomen Olympiakomitea on julkaissut päivittyvän tilannekuvan ja kannanoton Venäjän toimien vaikutuksesta urheiluun. Suomen Olympiakomitea tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

https://www.olympiakomitea.fi/2022/02/28/paivittyva-tilannekuva-venajan-toimien-vaikutuksesta-urheiluun

---

”Suomen Olympiakomitea kannattaa Venäjän ja Valko-Venäjän täysimääräistä sulkemista kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle.

Olympiakomitea suosittelee, ettei kansainväliset lajiliitot eivätkä urheilutapahtumien järjestäjät salli venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden tai toimihenkilöiden osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin.

Lisäksi Suomen Olympiakomitea katsoo, että Venäjällä tai Valko-Venäjällä ei voi järjestää mitään kansainvälisiä urheilutapahtumia nykyisessä tilanteessa. Olympiakomitea vetoaa, että kansainväliset lajiliitot ja muut urheilujärjestöt peruvat välittömästi Venäjälle tai Valko-Venäjälle myönnetyt urheilutapahtumat.

Myös Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on kehottanut kaikkia kansainvälisiä lajiliittoja siirtämään tai perumaan Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut urheilutapahtumansa, eikä KOK suosittele venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja toimihenkilöiden osallistumista urheilutapahtumiin (KOK:n tiedotteet 28.2.22 ja 25.2.22). Suomen Olympiakomitea yhtyy myös KOK:n syvään huoleen Ukrainan olympiayhteisön jäsenten turvallisuudesta.

Suomen Olympiakomitea käy kansainvälisestä tilanteesta jatkuvaa keskustelua Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK), Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) ja muiden kansallisten olympiakomiteoiden kanssa.

Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) hallitus on kokouksessaan 1. maaliskuuta päättänyt, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat ja toimihenkilöt eivät voi osallistua Vuokatin EYOF 2022 -tapahtumaan. Suomen Olympiakomitea ja EYOF 2022 järjestelytoimikunta tuomitsevat jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja pitävät EOC:n päätöstä oikeana. ”

---

 

Suomen Biljardiliitto

https://www.olympiakomitea.fi/2022/02/28/paivittyva-tilannekuva-venajan-toimien-vaikutuksesta-urheiluun


Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) julkaisu:

https://olympics.com/ioc/news/ioc-eb-recommends-no-participation-of-russian-and-belarusian-athletes-and-officials