Raimo Liski on poissa

26.11.2021

Raimo Liski
Raimo Liski

Biljardiliiton toiminnanjohtajana vuosien 1992-1999 aikana työskennellyt Raimo Liski nukkui pois 17.9.2021. Lahtelainen Raimo ”Rami” Liski oli monipuolinen urheilumies, hänen henkilökohtaisiin harrastuksiinsa kuuluivat ainakin jalkapallo ja tennis.

 

Biljardiliiton toiminnanjohtajana Liski aloitti mm. valmennuskoulutuksen kehittämisen ja siinä yhteistyö Eerikkilän urheiluopiston kanssa oli merkittävässä roolissa. Liskillä olikin koulutustoiminnasta aikaisempaa kokemusta Palloliiton tehtävissä.

Biljardin yhteiskunnallisen merkityksen korostaminen oli myös Ramin yhtenä tehtävänä, tähän hän panosti silloisen urheilun kattojärjestö SVUL:n organisaatioon sekä Opetus- ja kulttuuriministeriöön vaikuttamalla. Siinä Rami onnistuikin, koska pikkuhiljaa liiton saama valtionapu kehittyi suotuisasti ja biljardi tunnustettiin urheilumuodoksi kaikkien muiden lajien rinnalla saaden Suomen Olympiayhdistyksen jäsenyyden. Myös lajin sisällä oli paljon tehtävää; piti saada lisää jäseniä sekä pelaajia, hoitaa liiton taloutta hyvinkin rajallisissa puitteissa mutta silti kehittää toimintaa kokonaisvaltaisesti. Muiden töiden ohella Rami toimi ansiokkaasti myös Suomen Biljardilehden päätoimittajana. Raimo Liski ehti kehittää, toteuttaa ja olla mukana monenlaisissa biljarditapahtumissa vuosien ajan.

Raimo Liskille myönnettiin liiton hopeinen ansiomerkki vuonna 1999 sekä Opetusministeriön ansioristi vuonna 2000.

 

Raimo Liskin muistoa kunnioittaen

Suomen Biljardiliitto ry