Robin Hull saa vastaansa Ronnie O´Sullivanin MM kilpailun avauksessa

17.4.2014

Robin Hull
Robin Hull

Snookerin MM kilpailun arvonnan tuloksena Robin Hull saa vastaansa maailman tunnetuimman ja kiistatta myös tämän hetken maailman parhaan snookerpelaajan Ronnie O´Sullivanin.

Snookerin MM kilpailun avausottelussa tullaan näkemään suomalainen todella kovakuntoinen Robin Hull, joka raivasi tiensä karsintojen kautta voittamalla huikeat neljä ottelua. Vastus on sekä paras että pahin mahdollinen, viime vuoden maailmanmestari Ronnie O´Sullivan.

Ottelu alkaa (ensimmäinen sessio) lauantaina 19.4.2014 klo 12 Suomen aikaa. Toinen sessio alkaa klo 21.00 Suomen aikaa.

Otteluohjelma

 

Tässä alla vielä snookertiedottaja Tommi Hautasen ennakkotiedote tulevasta huippuottelusta:

 

Snookerherkkua tarjolla

Suomen ainut snookerammattilainen Robin Hull ansaitsi eilen paikkansa 32-parhaan pelaajan joukoon Sheffieldin Crucible-teatterissa pelattavaan snookerin MM-kisojen lopputurnaukseen. MM-lopputurnaus on kauden päättävä ja samalla arvostetuin turnaus.

Edellisen kerran Hull pelasi MM-kisojen lopputurnauksessa vuonna 2002, jolloin kisat päättyivät ensimmäisellä kierroksella. Samana vuonna Hullin eilinen vastustaja Peter Ebdon voitti maailmanmestaruuden. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun englantilainen Peter Ebdon ei pääse ottelemaan MM-kisojen lopputurnauksessa yli 20 vuoden pituisella ammattilaisurallaan.

Robin Hull aloitti ammattilaisuransa vuonna 1992. Vuonna 2008 hän ehti jo lopettaa uransa terveysongelmien vuoksi. Vuoden 2013 Euroopan mestaruuden myötä hän ansaitsi paikan takaisin snookerin Main Tourille kahdeksi vuodeksi, kausiksi 2013/2014 ja 2014/2015.

Sosiaalinen media, Twitter ja Facebook, pursui Robinin viimeisen karsintaotteluvoiton jälkeen onnitteluista, julkaisuista ja twiiteistä. Robinin kannattajasivu Facebookissa (Robin Hull Fan Community) sai satoja uusia tykkäyksiä kuluneen viikon aikana. Myös Robinin Twitter-tili (@robhull_) sai satoja uusia seuraajia viimepäivien aikana.

Ranking-listalla sijalla 122 oleva 39-vuotias turkulaispelaaja joutui pelaamaan yhteensä neljä karsintaottelua. Karsinnoista lopputurnaukseen pääsi yhteensä 16 pelaajaa. Juuri suoritetuissa arvonnoissa maailmanlistan 16 parasta saivat vastustajan karsintojen voittajista. MM-kisat alkavat lauantaina. Crucible-teatterissa alkukierroksilla on käytössä kaksi pelipöytää. Eurosport on tiiviisti mukana otteluiden lähettämisessä suorana televisiosta.

Robin Hull kohtaa MM-lopputurnauksen avauskierroksella puollustavan maailmanmestarin, yhteensä viisi maailmanmestaruutta voittaneen, lajin tunnetuimman pelaajan Ronnie O'Sullivanin. Ottelu pelataan lauantaina.

Allekirjoittanut oli aiemmin tänään yhteydessä Robiniin.

Robin kertoi valmistautumisestaan MM-kisoihin: "MM-kisoihin on aikalailla sama valmistautuminen, treenimatsit pyrkii pitämään saman mittaisina kuin kisapelitkin, muuten sama. 6 kuukauden projekti tässä on ollut, ensimmäiset 3 kk pari teknistä muutosta ja nyt viimeset 3 kk keskittynyt henkiseen puoleen, fokuksen tarkentamiseen ja ajattelumalliin lyödessä. Peli oli aika kuristuksissa teknisen osan aikana, nyt rupee avautumaan mukavasti, ei sen ihmeempää".

Kysyin myös menestyksekkäiden MM-karsintojen merkityksestä uraan ja jatkoa ajatellen: "En ole miettinyt, menestys tuo mitä tuo. Nythän ne kisat vasta alkavat. Motivaation kannalta saanut paljon irti, uskon että tästä on hyvä mennä eteenpäin". Valmistautumisesta MM-lopputurnaukseen: "Treeni on aika kevyttä verrattuna valmistautumiseen ennen kisoja, tärkeintä pitää häiriötekijät minimissä ja ladata akut. Vähän liikuntaa ja lepoa, ruoka myös tärkeää, normi setti". "Crucible on ainutlaatuinen areena, snookerin koti, hieno mesta pelata".

http://www.worldsnooker.com/

Terveisin,
Suomen Biljardiliitto
Tommi Hautanen
Snooker-tiedotus
puh. 040 7542 048
t.hautanen@gmail.com
www.sbil.fi