Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Finaalissa taipui Laura Saarinen erin 5 - 7
9-pallon yleisen sarjan Suomen mestaruus piti ratkoa jo keväällä, mutta korona tunnetusti sotki koko urheilumaailman suunnitelmat.  Nyt kuitenkin päästään taas tositoimiin. Kilpailu pelataan Tampereella kaksipäiväisenä alkaen lauantaina 15.8. klo 10:00. Pääpelipaikkana on Galaxie Center (Rautatienkatu 27). Toisena pelipaikkana on Space Bowling (Hämeenkatu 23).
Biljardin legendoihin kuulunut Mikkelin Matti "Masa" Jarkko on nukkunut pois keskuudestamme heinäkuussa. Matti oli kuollessaan 81 vuotias ja kärsi dementiasta ja heikentyneestä toimintakyvystä viimeiset vuodet. Kaisassa vuosikymmenet menestyksekkäästi pelannut Matti Jarkko voitti urallaan peräti 22 SM-mitalia joihin kuului myös henkilökohtainen Suomenmestaruus. Kaikki kaisan sarjat yhteen laskettuna Matilla on edelleen ennätyslukemana kirjattuna, 17 Suomenmestaruutta.
Kaikkien lajien (kaisa, kara, pool, pyramidi, snooker) kilpailutoiminta alkaa jälleen pyörimään elokuusta eteenpäin. Lajien omat tiedotteet koottu tähän yhteen pakettiin. Kuhunkin lajiin tulee omia lisätietoja lähempänä ensimmäisiä RG- ja SM-kilpailuja. Toivotaan ehjää ja tervettä kautta kaikille pelaajille ja järjestäjille!
Vantaan Tammistossa oleva uusi upea myymälä on avattu ja pelipöydät sekä tarvikkeet ovat esillä.
Liiton toimisto on kiinni 1-31.7.2020 välisen ajan. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä liiton puheenjohtajiin joni.ahola at gmail.com tai tuomas.komi at gmail.com
SBIL:n pääyhteistyökumppanin Suomen Biljardimyynnin uusi myymälä aukeaa 1.7. Vantaan Tammistossa. Tervetuloa avajaisiin osoitteeseen Sähkötie 8, Vantaa.
SBiL kevätkokous (11.6.2020)
Suomen Biljardiliitto ry:n varsinainen kevätliittokokous pidettiin keskiviikkona 10.6.2020 klo 18:00, Valimotie 10, 00380 Helsinki, Sporttitalo. Kokoustila Pariisi24, 5 krs.
Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin, mikä mahdollistaa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla. Harjoittelun / kilpailutoiminnan tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä. Lisäksi tulee huolehtia erityisen hyvin hygieniasta sekä pitää yllä riittäviä turvavälejä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.
Britanniassa järjestettävässä Championship League -turnauksessa ovat mukana muun muassa maailmanrankingin ykkönen ja kakkonen, Judd Trump sekä Neil Robertson, kuin myös lajilegenda Ronnie O’Sullivan.
Liiton kevätkokous pidetään keskiviikkona 10.6.2020 klo 18. Kokoukseen suositellaan osallistumista etäyhteydellä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushakemukset seuroille koronasta aiheutuvaan vahinkoon sekä seuroille mm. etätoiminnan kehittämiseen
Liiton hallitus on päättänyt jatkaa kilpailutoiminnan keskeytystä vähintään toukokuun loppuun. Lajijaostot tekevät vielä omat tarkemmat tiedotteet kevään aikana (päivitetty linkit tähän uutiseen 20.4.2020)
Vaasan Tupla SM tapahtumasta näytetään jälkilähetyksenä ALFA TV kanavalla 10-pallon miesten ja naisten SM finaalit tiistaina 14.4.2020 klo 18. Myös uusinnat samalta kanavalta nähtävissä koko viikon ajan.
Koska Suomen viranomaiset ovat jatkaneet koronaviruksen ennaltaehkäiseviä toimia ja kokoontumisrajoituksia vähintään 13.5.2020 saakka, liiton sääntömääräinen kevätkokous siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Myös kaikki kilpailutoiminta pidetään edelleen keskeytettynä vähintään 13.5.2020 saakka.
Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Nyt kun emme voi fyysisesti olla toistemme seurassa, haluamme korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta. Yksi tällainen keino on tunnustaa oman rakkaan seuran värejä Seurapaitapäivänä – tällä kertaa se tapahtuu vain kotona ja somessa.
Vaasan Tupla SM tapahtumasta näytetään jälkilähetyksenä ALFA TV kanavalla 8-pallon SM finaalit tiistaina 24.3.2020 klo 18. Myös uusinnat samalta kanavalta nähtävissä koko viikon ajan.
Heikki Niva saavutti upeasti EM hopeaa Portugalissa. Koko turnauksen vahvasti pelannut Heikki kukisti semifinaalissa Belgian Kevin Hanssensin, mutta finaalissa Walesin ex-pro Andrew Pagett oli parempi lukemin 5-2.
Kaikki kilpailutoiminta keskeytetään 20.4.2020 saakka. Koskee liiton järjestämiä kilpailuja ja tapahtumia. Hallitus käsittelee asiaa uudestaan viimeistään 15.4.2020 hallituksen kokouksessa ja päättää sen jälkeen jatkosta viranomaisten ohjeiden ja määräysten mukaisesti.
Suomen Biljardiliitto ry. yhteistyössä Euroopan Biljardiliitto EPBF:n kanssa on päättänyt pitkällisen pohdinnan jälkeen peruuttaa toukokuulle suunnitellut poolbiljardin EM-kilpailut sekä miesten ja naisten EuroTour -osakilpailut. 
RSS