Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Koska Suomen viranomaiset ovat jatkaneet koronaviruksen ennaltaehkäiseviä toimia ja kokoontumisrajoituksia vähintään 13.5.2020 saakka, liiton sääntömääräinen kevätkokous siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Myös kaikki kilpailutoiminta pidetään edelleen keskeytettynä vähintään 13.5.2020 saakka.
Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Nyt kun emme voi fyysisesti olla toistemme seurassa, haluamme korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta. Yksi tällainen keino on tunnustaa oman rakkaan seuran värejä Seurapaitapäivänä – tällä kertaa se tapahtuu vain kotona ja somessa.
Vaasan Tupla SM tapahtumasta näytetään jälkilähetyksenä ALFA TV kanavalla 8-pallon SM finaalit tiistaina 24.3.2020 klo 18. Myös uusinnat samalta kanavalta nähtävissä koko viikon ajan.
Heikki Niva saavutti upeasti EM hopeaa Portugalissa. Koko turnauksen vahvasti pelannut Heikki kukisti semifinaalissa Belgian Kevin Hanssensin, mutta finaalissa Walesin ex-pro Andrew Pagett oli parempi lukemin 5-2.
Kaikki kilpailutoiminta keskeytetään 20.4.2020 saakka. Koskee liiton järjestämiä kilpailuja ja tapahtumia. Hallitus käsittelee asiaa uudestaan viimeistään 15.4.2020 hallituksen kokouksessa ja päättää sen jälkeen jatkosta viranomaisten ohjeiden ja määräysten mukaisesti.
Suomen Biljardiliitto ry. yhteistyössä Euroopan Biljardiliitto EPBF:n kanssa on päättänyt pitkällisen pohdinnan jälkeen peruuttaa toukokuulle suunnitellut poolbiljardin EM-kilpailut sekä miesten ja naisten EuroTour -osakilpailut. 
Tapanilan Urheilukeskuksessa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä Biljardin SM-finaalit tapahtuma lykkääntyy myöhemmäksi. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lisää, mutta tavoite on että tapahtuma järjestetään muuten suunnitelman mukaisesti samassa paikassa. SBIL tiedottaa uuden päivämäärän kun asia tiedossa.
Tulevan viikonlopun kilpailuja ei erikseen rajoiteta liiton puolesta, mutta osallistujien on kiinnitettävä erityistä huomiota ennaltaehkäiseviin toimiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Vastuu on jokaisella pelaajalla itsellään ja osallistujien on huomioitava mm. hyvä käsihygienia eikä sairaana saa missään nimessä mennä kilpailupaikalle.
Liiton hallitus käsittelee pikaisesti tulevan viikonlopun kilpailuiden järjestämiseen liittyvistä asioista ja koronaviruksen leviämisen ehkäisystä niissä. Hallitus tiedottaa päätöksistä tänään torstaina 12.3 illalla tai viimeistään perjantaina 13.3. Jos joku tulevan viikonlopun kilpailuihin ilmoittautunut pelaaja haluaa peruuttaa osallistumisensa koronaviruksen takia, sen voi vapaasti tehdä. Ilmoitus siitä ko. kilpailun johtajalle.
Kuten olette kaikki huomanneet, koronavirus on todettu nyt myös Suomessa. Biljardikilpailut järjestetään edelleen normaaliin tapaan, mutta kaikkien on syytä huolehtia siitä, ettei virus pääsisi tarttumaan eikä myöskään leviämään kilpailutapahtumien kautta.
Tapanilan Urheilukeskuksessa Biljardin SM-finaalien yhteydessä on mahdollisuus tutustua myös maailmankuulun Trickshot spesialistin Florian Kohlerin huikeisiin temppulyönteihin. Florian esiintyy sekä perjantaina illalla 24.4. SM-finaalien aattona sekä lauantaina illalla 25.4. heti SM-finaalien jälkeen.
Keskustelupalsta koki laitteellista vahinkoa pahasti tämän vuoden tammi-helmikuun vaihteessa jonka vuoksi palsta oli kokonaan poissa käytöstä hetken ja tietokanta on sen sisällä osittain vahingoittunut. Väliaikainen palsta oli hetken käytössä, mutta tänään 12.2. on vanha keskustelupalsta palannut takaisin käyttöön.
Suomen mestaruuden voittanut Tomas Hietanen on ollut omaa luokkaansa kehitysvammaisten 8-pallon SM kilpailuissa. Jo 13:n mestaruutensa voittanut Hietanen paransi peliään loppua kohden tehden jälleen hienoja pussituksia ja täydellisiä päällevetoja.
Keskustelupalstan vika on paikallistettu mutta korjaus vaatii tiettyjä uusia osia jotka on tilattu Saksasta
Viime perjantaina ilmennyttä keskustelupalstan palvelinvikaa ollaan korjaamassa.
Jani Uski vei pienten pöytien Suomen mestaruuden voittamalla finaalissa Jouni Tähden erin 7-5. Kolmannet sijat saivat Niko Viitala ja Topias Vedenpää
SM-viikko tapahtumassa Joensuu Areenalla pelattavassa poolin 10-pallon SM kilpailussa on saatu semifinalistit selville.
Lauantaina biljardipaikalla vieraili myös urheiluministeri (Tiede- ja kulttuuriministeri) Hanna Kosonen, jolle SM kilpailun johtaja Tommi Lamminaho antoi lyhyen opastuksen biljardiin.
Liiton keskustelupalstan palvelimessa on ongelmia eikä keskustelupalsta ole käytössä. Vika on vakava ja tämän hetken tiedon mukaan korjaus saattaa kestää viikonlopun yli.
Poolin pienten 7" pöytien 10-pallon SM kilpailuareena on valmiina Joensuu Areenalla
RSS