Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Poolin juniorien EM-kilpailut Bosnia ja Hertsegovina, Sarajevo 26.7-2.8.2013
Lisenssit verkkomaksuna 1.7.2013 alkaen Lisenssien hallinta ja maksaminen on muuttunut. Lisenssit maksetaan verkossa Valo:n (Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry = ex SLU) ja useimpien muiden liikuntajärjestöjen yhteisen verkkopalvelun kautta 1.7.2013 alkaen. Maksaminen ei edellytä kirjautumista. Laita viitenumero maksettaessa.
Mika Immonen pelasi finaalipaikasta vastassa Wang Can. Mika voitti tiukan ottelun 10-8 lukemin. Finaalivastustajaa haettiin loser-puolelta, missä Mikan jo voittamat Darren Appleton ja Wang Can ottivat mittaa toisistaan. Wang Can otti finaalipaikan 10-7 numeroin. Finaalissa Mika sai yliotteen nuoresta kiinalaisesta ja ottelu päättyi selviin 12-5 turnausvoittolukemiin.
Mika Immonen pelaa tänään n. klo 16 finaalipaikasta ja vastaan asettuu Wang Can (CHI). Immonen on suorastaan murskannut kansainvälisiä supertähtiä yksi toisensa jälkeen.Torstaiaamuna turnauksessa oli jäljellä 6 pelaajaa ja Immonen varmasti siis kolmen parhaan joukossa.
TV1 ke 19.6.2013 klo 8.20 Snookerin Euroopan mestaruuteen pelannut Robin Hull vierailee YLE:n aamutelevisiossa keskiviikkona 19.6.2013 klo 8.20 alkavassa osuudessa.
Hyvinkäällä pelatun perinteisen Cumulus Open kilpailun voitti Aki Heiskanen kukistaessaan finaalissa Janne Wissin. Kolmannet sijat jakoivat Petri Makkonen ja Timo Siekkinen. Kilpailussa oli mukana 75 pelaajaa.
Suomen Biljardiliitto ry on hyväksytty Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n varsinaiseksi valtakunnalliseksi jäseneksi.
Robin Hull tyylitellen EM kultaa. Samalla varmistui paikka snokerin ammattilaiskiertueelle kahdeksi kaudeksi.
EM finaalissa ratkaistaan paitsi Euroopan mestaruus myös paikka snookerin Main Tourille ensi kaudeksi. Paljon on siis pelissä kun Robin Hull ja Walesin Gareth Allen kohtaavat finaalissa ja voittaja selviää paras 13 erästä.
Snookerin EM kilpailuissa on menossa ratkaisujen hetket kahdeksan parhaan pelaajan ollessa enää jäljellä. Heidän joukossaan myös Robin Hull, joka voitti kaksi ensimmäistä cup-otteluaan selkein lukemin, ensin Tanskan Daniel Kandin 5-0 ja seuraavaksi nuoren israelilaisen Shachar Rubergin 5-3.
Snookerin EM kilpailut ovat menossa Puolan Zielona Corassa vielä 6.6.2013 saakka. Tähän mennessä on pelattu alkulohko-ottelut joista kirkkaimpana suomalaispelaajana Robin Hull selvitti tiensä cup vaiheeseen voittamalla kaikki kuusi lohko-otteluaan.
Tässä muutamia kuvia biljardin SM-finaaleista sekä otteluiden jälkeen vietetystä liiton juhlatilaisuudesta.
Biljardin Suomenmestaruus finaalit 25.5.2013 Helsingin Kulttuuritalo
Petri Makkonen saavutti hienosti kolmannen sijan Itävallan Euro Tour kilpailussa. Semifinaalissa Hollannin Niels Feijen oli liian ylivoimainen selvällä 9-1 voitolla.
Itävallan Sankt Johannissa pelattavassa poolin Euro Tour osakilpailussa Petri Makkonen on edennyt jo semifinaaliin saakka. Vastustajana on Hollannin Niels Feijen. Toinen semifinalistipari on Alexander Kazakis (GRE) David Alcaide (ESP).
Juniorien PT18 sarjan Alex Renard hallitsi poolin 9-pallon finaalia selvästi voittaen Jesse Kivelän 7-2. Myös seniorien MN60 sarjan finaali saatiin päätökseen. Siinä Henry Grahn kukisti Pertti Termosen 7-4.
Helsingin Kulttuuritalolla valmistelut alkavat olla loppusuoralla, pelipöydät kaikissa lajeissa vielä viimeistellään mutta lauantaiaamulla kaikki on valmista ja kilpailuareena voi ottaa pelaajat vastaan.
SM-finalistit kaikissa lajeissa ja sarjoissa ovat nyt selvillä. Viimeisinä pelatut alkukilpailut pyramidin ja poolin naisten osalta on saatu päätökseen joten pelaajat voivat valmistautua finaalikoitoksiin.
Oulun Biljardikerholla pelattiin The Dynamic Pyramidin (Nevskaja) SM-alkukilpailu viikonloppuna 18.-19.5.2013. Neljä parasta selvitti turnauksesta tiensä jatkoon ja SM-finaaleihin jotka pelataan ensi viikonloppuna Kulttuuritalolla 25.5.2013.
Kauden päättävään kaikkien biljardilajien yhteiseen SM-finaalitapahtumaan on vielä viikko aikaa. Helsingin Kulttuuritalolla pelattaviin finaaleihin ovat saaneet paikkansa jo kaisan, karan, snookerin sekä poolista yleisen sarjan, juniorien ja seniorien pelaajat. Tulevana viikonloppuna pelataan vielä poolin naisten ja pyramidin alkukilpailut.
RSS