Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Itävallan Sankt Johannissa pelattavassa poolin Euro Tour osakilpailussa Petri Makkonen on edennyt jo semifinaaliin saakka. Vastustajana on Hollannin Niels Feijen. Toinen semifinalistipari on Alexander Kazakis (GRE) David Alcaide (ESP).
Juniorien PT18 sarjan Alex Renard hallitsi poolin 9-pallon finaalia selvästi voittaen Jesse Kivelän 7-2. Myös seniorien MN60 sarjan finaali saatiin päätökseen. Siinä Henry Grahn kukisti Pertti Termosen 7-4.
Helsingin Kulttuuritalolla valmistelut alkavat olla loppusuoralla, pelipöydät kaikissa lajeissa vielä viimeistellään mutta lauantaiaamulla kaikki on valmista ja kilpailuareena voi ottaa pelaajat vastaan.
SM-finalistit kaikissa lajeissa ja sarjoissa ovat nyt selvillä. Viimeisinä pelatut alkukilpailut pyramidin ja poolin naisten osalta on saatu päätökseen joten pelaajat voivat valmistautua finaalikoitoksiin.
Oulun Biljardikerholla pelattiin The Dynamic Pyramidin (Nevskaja) SM-alkukilpailu viikonloppuna 18.-19.5.2013. Neljä parasta selvitti turnauksesta tiensä jatkoon ja SM-finaaleihin jotka pelataan ensi viikonloppuna Kulttuuritalolla 25.5.2013.
Kauden päättävään kaikkien biljardilajien yhteiseen SM-finaalitapahtumaan on vielä viikko aikaa. Helsingin Kulttuuritalolla pelattaviin finaaleihin ovat saaneet paikkansa jo kaisan, karan, snookerin sekä poolista yleisen sarjan, juniorien ja seniorien pelaajat. Tulevana viikonloppuna pelataan vielä poolin naisten ja pyramidin alkukilpailut.
Touko-kesäkuun vaihteessa aloittava biljardifestivaali, Diamond Summer Tour antaa poolharrastajille tekemistä myös kesäajalle. Kiertue alkaa Peurungasta ja päättyy syyskuun alkuun Vantaalle. Tapahtumia kesän ajalle on luvassa yhteensä 10 kappaletta. Kilpailuiden järjestäjät päättävät itse pelisysteemistä ja pelimuodosta. Kokonaisuudesta lasketaan myös rankingpisteitä ja parhaat pelaajat palkitaan kesän päätteeksi.
Äitienpäiväviikonloppuna 11.-12.5.2013 kokoontui Hyvinkäällä 80 senioripelaajaa ratkomaan Kaisabiljardin Ikämiesten Suomenmestaruudet kaiken kaikkiaan kolmessa eri sarjassa; MN50, MN60 ja MN70. Suuresta osanottajamäärästä johtuen taistot jouduttiin aloittamaan lauantaiaamuna jo kello 9:00, kun käytössä oli kuitenkin vain 6 pöytää 80 pelaajalle. Jatkossa Ikämiesten SM-kilpailuissa tullaan luultavasti näkemään vieläkin suurempia pelaajamääriä joten on hyvin mahdollista, että tulevina vuosina näitä turnauksia tullaan taas jakamaan eri pelipaikkojen välillä.
Kotkassa Kaisa-Karhujen järjestämänä pelattiin kaisakauden päättävä SM-alkukilpailu ja mukaan osallistui 68 pelaajaa ympäri Suomen. 24 parasta pelaajaa RG-listalta sijoitettiin turnauksessa.
Snookerin Mestaruussarjan kauden päätöskilpailu oli Robin Hullin näytöstä. Kilpailussa nähtiin myös paluumuuttaja, joka antoi vahvat näytöt jäljellä olevaan SM-kilpailuun.
Rovaniemen Turnaus (Legenda) päätti kaisakauden 2012-13 ja päätöskilpailun finaali oli oululaisjuhlaa, kun OBK:n tehokaksikko Mikko Hämäläinen ja Kari Tunturi pelasivat finaalissa vastakkain. Hämäläinen oli selkeästi tehokkaampi finaalissa lukemin 60-18 ja saalisti voitollaan kauden kolmannen turnausvoittonsa.
Kisat sujuivat pirkanmaalaisessa hallinnassa. Läpi kisan hyviä otteita ja tasaisen hyvää peliä esittänyt, Pirkanmaan Pool Academyä edustava Jesse Kivelä otti ansaitun voiton. Alkusarjassa vastusta antoi vain Lunan Santtu Pyykönen. Kireän kontran vei Kivelä. Samalla hän vei lohkonsa ykköspaikan.
Jyväskylän Biljardiseuran joukkue otti selkeän voiton finaalissa Cabin Street Snookerin kakkosjoukkueesta erin 10-4.
Kotkan Konserttitalolla leivottiin toisen kerran kaisabiljardin maailmanmestari. Tällä kertaa mestaruuden voitti koko kilpailun tappioitta pelannut Hämeenlinnan Marko Lindberg kukistamalla finaalissa Kouvolan Jari Timosen pistein 60-41.
Osa pelaajista on jo joutunut katsomon puolelle kun viidettä kierrosta on jo pelattu. Kouvolan kokenut huippupelaaja Jyri Rautiainen joutui taipumaan nuorelle hyvinkääläiselle Marko Makkoselle pistein 49-60. Makkonen jatkaa hyviä suorituksiaan, vaikkakin yksi tappio niskoillaan. Myös Mika Lehtimäki on pelannut hyvin, vaikka keppi ei olekaan kestänyt miehen käsittelyssä, nahka on saanut kyytiä ja lähtenyt jo pariin kertaan, mutta se ei näytä Lempäälän miestä haittaavan. Viimeisen käsittelyn sai kokea Eerik Stenman, joka ei saanut pistettäkään. Lehtimäki kuitenkin jatkaa kilpailua sunnuntaiaamuna, vastassa Janne Stenberg.
Finaaliottelu Suomen ja Hollannin joukkueiden kesken oli äärimmäisen tasainen. Ikävä kyllä suomalaispelaajien kannalta viimeiset erät menivät hollantilaisille, joka vei EM kultaa voitoin 2-1.
Semifinaalissa Suomen miesjoukkue on kaatanut Venäjän joukkueen 2-1 edeten upeasti EM finaaliin. Finaalissa vastaan asettuu Hollanti, joten huima finaali on odotettavissa. Hollanti kaatoi Saksan 2-0 (yksi ottelu jäi kesken).
Kilpailupäivä on saatu käyntiin ja aamupäivän ensimmäinen kierros on hieman yli puolenvälin. Suurimmat huomiot ovat saaneet venäläispelaajat, josta voi mainita Evgeny Stalevin voitto Kimmo Kaikkosesta sekä Alexey Solovyevin 60 pisteen putki Marko Rautiaista vastaan.
Kotkan Konserttitalo on valmiina ottamaan pelaajat vastaan perjantai-aamuna aloitettavaan kaisabiljardin maailmanmestaruuskilpailuun. Iso joukko pelaajia kävi jo torstai-iltana tutustumassa peliareenaan ja kisapöytiin.
Marika Poikkijoki otti jo toisen hopeamitalinsa pool-biljardin Euroopan mestaruuskilpailuissa Sloveniassa, tällä kertaa lajina oli 8-pallo.
RSS