Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Juniorien jälkeen Bosnia ja Hertsegovinan Sarajevoon lensivät seniorit, jotka aloittivat oman kilpailurupeamansa straight poolilla. Suomen joukkueessa on kolme nais- ja viis miespelaajaa.
Poolin juniorien ja koulupoikien viimeinen pelimuoto, juniorien joukkuekilpailu toi Suomelle EM kultaa. Pelaajat Jesse Huttunen, Jesse Kivelä ja Aapo Virrankoski pelasivat finaalissa huippupeliä kukistaen Puolan 2-0. Suomen joukkueen neljäntenä pelaajana oli Alex Renard.
Suomen juniorien joukkue EM finaaliin. Sarajevossa pelattavan poolin juniorien ja koulupoikien EM kilpailun joukkuekilpailussa Suomi pelaa kultamitaleista Puolaa vastaan.
Junnu EM kilpailujen ensimmäinen suomalaismitali varmistui Sarajevossa kun juniorien joukkuekilpailussa Aapo Virrankoski voitti straight poolissa Bulgarian Martin Todorovin 100-67.
juniorien ja koulupoikien EM kilpailut jatkuvat Sarajevossa Bosnia ja Hertsegovinassa vielä perjantaihin saakka. 8-pallo ei tuonut suomalaismenestystä vaan kaikki pelaajat jäivät kauas kärkisijoista.
Sarajevossa käynnissä olevassa poolin juniorien ja koulupoikien EM kilpailussa ollaan menossa kasipallon parissa sekä joukkuekilpailun otteluissa.
Poolin juniorien EM-kilpailut Bosnia ja Hertsegovina, Sarajevo 26.7-2.8.2013
Lisenssit verkkomaksuna 1.7.2013 alkaen Lisenssien hallinta ja maksaminen on muuttunut. Lisenssit maksetaan verkossa Valo:n (Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry = ex SLU) ja useimpien muiden liikuntajärjestöjen yhteisen verkkopalvelun kautta 1.7.2013 alkaen. Maksaminen ei edellytä kirjautumista. Laita viitenumero maksettaessa.
Mika Immonen pelasi finaalipaikasta vastassa Wang Can. Mika voitti tiukan ottelun 10-8 lukemin. Finaalivastustajaa haettiin loser-puolelta, missä Mikan jo voittamat Darren Appleton ja Wang Can ottivat mittaa toisistaan. Wang Can otti finaalipaikan 10-7 numeroin. Finaalissa Mika sai yliotteen nuoresta kiinalaisesta ja ottelu päättyi selviin 12-5 turnausvoittolukemiin.
Mika Immonen pelaa tänään n. klo 16 finaalipaikasta ja vastaan asettuu Wang Can (CHI). Immonen on suorastaan murskannut kansainvälisiä supertähtiä yksi toisensa jälkeen.Torstaiaamuna turnauksessa oli jäljellä 6 pelaajaa ja Immonen varmasti siis kolmen parhaan joukossa.
TV1 ke 19.6.2013 klo 8.20 Snookerin Euroopan mestaruuteen pelannut Robin Hull vierailee YLE:n aamutelevisiossa keskiviikkona 19.6.2013 klo 8.20 alkavassa osuudessa.
Hyvinkäällä pelatun perinteisen Cumulus Open kilpailun voitti Aki Heiskanen kukistaessaan finaalissa Janne Wissin. Kolmannet sijat jakoivat Petri Makkonen ja Timo Siekkinen. Kilpailussa oli mukana 75 pelaajaa.
Suomen Biljardiliitto ry on hyväksytty Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n varsinaiseksi valtakunnalliseksi jäseneksi.
Robin Hull tyylitellen EM kultaa. Samalla varmistui paikka snokerin ammattilaiskiertueelle kahdeksi kaudeksi.
EM finaalissa ratkaistaan paitsi Euroopan mestaruus myös paikka snookerin Main Tourille ensi kaudeksi. Paljon on siis pelissä kun Robin Hull ja Walesin Gareth Allen kohtaavat finaalissa ja voittaja selviää paras 13 erästä.
Snookerin EM kilpailuissa on menossa ratkaisujen hetket kahdeksan parhaan pelaajan ollessa enää jäljellä. Heidän joukossaan myös Robin Hull, joka voitti kaksi ensimmäistä cup-otteluaan selkein lukemin, ensin Tanskan Daniel Kandin 5-0 ja seuraavaksi nuoren israelilaisen Shachar Rubergin 5-3.
Snookerin EM kilpailut ovat menossa Puolan Zielona Corassa vielä 6.6.2013 saakka. Tähän mennessä on pelattu alkulohko-ottelut joista kirkkaimpana suomalaispelaajana Robin Hull selvitti tiensä cup vaiheeseen voittamalla kaikki kuusi lohko-otteluaan.
Tässä muutamia kuvia biljardin SM-finaaleista sekä otteluiden jälkeen vietetystä liiton juhlatilaisuudesta.
Biljardin Suomenmestaruus finaalit 25.5.2013 Helsingin Kulttuuritalo
Petri Makkonen saavutti hienosti kolmannen sijan Itävallan Euro Tour kilpailussa. Semifinaalissa Hollannin Niels Feijen oli liian ylivoimainen selvällä 9-1 voitolla.
RSS