Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Monilla Suomen alueilla koronaviruksesta johtuvat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa tulevan vuodenvaihteen yli. Tämän takia myös SBIL:n kilpailutoiminnan keskeytystä jatketaan ainakin 10.1.2021 saakka. Käytännössä lajijaostot siirtävät tai ovat jo siirtäneet vuoden alun kilpailuja eteenpäin.
Poolia televisiosta (11.12.2020)
Mapon Finnish Pool Tour ALFA TV:llä tulevana viikonloppuna
Suomen Biljardiliiton hallitus on valinnut lajien vuoden parhaat pelaajat. Vuoden pelaajasta äänestys.
Biljardiliiton syyskokous pidettiin torstaina 26.11.2020 Sporttitalolla Helsingin Pitäjänmäellä. Hallitus jatkaa toimintaansa muuten entisessä kokoonpanossa, vain Jari Sampakoski Helsingistä valittiin uutena jäsenenä mukaan.
Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi viranomaiset ovat tehneet uusia rajoituksia ja suosituksia eri alueille. Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueilla on jo suositettu keskeytettäväksi kaikki harrastustoiminta. Samoin matkustamista suositellaan välttämään ja muiden kuin välttämättömien perhekontaktien keskeistä kohtaamista. Myös muilla Suomen alueilla koronavirus on jatkanut leviämistä.
Uudenmaan alueen koronarajoitukset astuivat voimaan 23.11.2020 ja jatkuvat kolme viikkoa aina 13.12.2020 saakka. SBIL:n kilpailutoimintaa ei keskeytetä, mutta uudenmaan alueen kilpailuissa vaaditaan uusien kokoontumisrajoituksien noudattamista.
Uudenmaan alueen koronarajoitukset astuvat voimaan 23.11.2020
Snooker tuomarikoulutus on ollut viime vuosien ajan erittäin aktiivista ja sen ansiosta onkin saatu useita uusia snookertuomareita. Erik Lindblom kurssien organisoijana sekä Eero Lipponen kurssitettavien hyväksyjänä ovat jälleen pitäneet seminaarin, jonka tuloksena kaikki neljä osallistujaa läpäisivät tiukan tuomaritentin.
SBiL tiedottaa (13.11.2020)
Tässä tiedotteessa on asiaa niin pelaajille kuin seuroillekin mm. liiton syyskokouksesta, OKM:n seuratuesta, koronaohjeistuksesta, kilpailusäännöistä, antidopingista ja biljardiuutisoinnista. Lisäksi ensi kevään SM-finaalit on vahvistettu, mukana myös upea trick shot show.
Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistukea voi taas hakea alkaen 12.11.2020.
Biljardiliiton perustajahenkilöihin kuuluvalle Markku Korhoselle on myönnetty liiton kultainen ansiomerkki. Korhonen toimi biljardiliiton puheenjohtajana vuosina 1975-77 ja sitä ennen hallituksen jäsenenä kahden vuoden ajan.
FPT:n Ratkaisuhetket suorana lähetyksenä sunnuntaina 18.10.2020 kello 14:30 alkaen. Biljardi.org tulospalvelu tarjoaa reaaliaikaista tulospalvelua kilpailusta koko viikonlopun ja samalla voi seurata myös kaikki lajeja mitä SBIL:n kilpailuviikonloppu tarjoaa. (9-pallo, Snooker, Kaisa)
Suomen Biljardiliiton kaikessa toiminnassa noudatetaan tarkasti kaikkia ohjeita ja määräyksiä, jotka pohjautuvat Suomen viranomaisten ja Suomen Olympiakomitean ohjeisiin ja määräyksiin.
Oulussa ratkottiin Snookerin Suomenmestaruus viikonloppuna. Lisäksi Poolissa, Kaisassa ja Karassa pelattiin RG-kilpailuja ympäri Suomen.
Pitkän linjan pirkanmaalainen biljardivaikuttaja on poissa. Vesa Paasivirta menehtyi pitkällisen sairauden murtamana maanantaina 14.9.2020 kotonaan.
Jani Uski valloitti Mapon Finnish Pool Tourin avauskilpailun. Nuori 14-vuotias Juho Teittinen menestyi parhaiten 1-divisioonassa. Sami Jokinen uran ensimmäiseen kaisan RG-voittoon ja Sauli Solhagen jatkaa menestyksen polulla Karan RG-avauksessa.
Poolbiljardin ykkössarja Mapon Finnish Pool Tour on valmiina alkamaan tulevana viikonloppuna 5-6.9.2020 Mikkelissä. Paikallinen media Länsi-Savo on jo tehnyt ennakkojutun kisasta ja Mikkelin kärkipelaaja Jussi Iivosesta.
Liitolle on tullut tietoon väärinkäytöksiä dopingperusteisen urheilun toimintakiellon noudattamatta jättämisestä DST Raision osakilpailussa. Vaikka turnaus ei ole suoraan SBiL:n rankingkilpailu, pitää näissä noudattaa liiton langettamia kilpailukieltoja sekä järjestäytyneen urheilutoiminnan periaatteita.
Keran Halleille Espooseen avataan ensi lauantaina 29.8. uusi snookersali. Kera Snookerissa keskitytään nimen mukaisesti snookeriin kahdeksan pöydän voimin. Sali avataan arkisin jo kello 8 ja viikonloppuna kaksi tuntia myöhemmin. Pelit päätellään joka ilta kymmenen maissa.
RSS