Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Helmikuun viimeinen viikonloppu tarjosi paljon kilpailutoimintaa niin kotimaassa kuin maailmalla. Tällä viikolla alkaa myös Poolin EM-kilpailut.
Biljardisali Fouli on tuottanut viime vuosina useita taitavia junioreita, jotka ovat saavuttaneet junioreiden EM mitaleita ja menestyneet myös jo kotimaan aikuistenkin sarjoissa.
Biljardin kilpailukausi pääsee jatkumaan kaikkien lajien osalta normaalisti (tietysti mahdollisten rajoitusten mukaisesti).
Biljardin vuoden pelaajaksi on valittu 46-vuotias Hyvinkään Biljardikerhon Toma Auresto. joka valittiin aikaisemmin myös vuoden parhaaksi kaisapelaajaksi. Auresto voitti kauden 2020-21 kaisarankingin selkeästi ja eteni syyskauden kilpailuissa voittamattomana melkein jokaisessa kilpailussaan. Lähes täydellisen kaisavuoden kruunasi myös mukavasti Kaisan Pari-SM kulta ja henkilökohtainen Kaisan SM-hopea.
Naisten poolin maajoukkue kokoontui la 12.2.2022 harjoitusleirille Ritz Biljardiin. Maajoukkuerinkiin kuuluu kaiken kaikkiaan viisi pelaajaa. Tällä kerralla joukkue oli paikalla kahta pelaajaa vajaana sairastumisien vuoksi.
Eilen 31.1.2022 Vaasa Senior Biljard Ry.n jäsen, ystävämme Alf "Affe"  Granö, nukkui ikuisuuteen. Alf kiersi vuosia senioreiden MN64 sarjaa.  Hän oli hieno persoona ja rakas ystävämme ja tunsi paljon senioripelaajia ympäri Suomea.
Suomen Biljardiliiton hallitus on valinnut vuoden 2021 pelaajat lajeittain. Biljardin yhteinen vuoden pelaajan valinta tehdään äänestyksellä.
Hetket hiljaiset jälkeesi jäivät. Kullaten muistojen kirkkaimmat päivät
Poolbiljardin pitkänlinjan vaikuttajana tunnettu Tommi Lamminaho on valittu Euroopan poolbiljardin kattojärjestö EPBF:n varapuheenjohtajaksi. Lamminaho on aikaisemmin toiminut EPBF:n hallituksen lisäksi myös useita vuosia SBIL:n hallituksen jäsenenä sekä Poolin lajipäällikkönä.
Poolin senioreiden ja junioreiden 10-pallo SM kilpailuja ei pidetä 15-16.1.2022.
Biljardin syyskausi on saatu päätökseen ja on aika huilata pyhien ajan ennen kevätkauden alkua. Suuri kiitos kaikille kuluneen vuoden aikana biljarditoiminnassa mukana olleille henkilöille ja tahoille!
Äskettäin Turkissa pidetyissä EM-kisoissa Suomen Biljardiliiton puheenjohtaja Joni Ahola oli allekirjoittamassa sopimusta vuoden 2023 miesten, naisten, pyörätuolisarjan ja alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuista. Tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toukokuussa 2023.
Ensiesitys lauantaina 11.12. klo 18:00
Kaikkien Suomessa virallisesti pelattavien viiden biljardilajin yhteiset SM-finaalit on saatu päätökseen Helsingissä.
Biljardin SM-finaaleissa on päästy jo finaaliotteluihin. Aikaisemmin päivällä jaettiin kultaiset ansiomerkit Robin Hullille ja Kari Kalliolle
Tapulin Liikuntakeskuksessa pelataan kaikkien biljardilajien yhteisiä SM-finaaleja. Liiton puheenjohtaja Joni Ahola avasi kilpailut.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka mukaisesti biljardin SM-finaalitapahtumassa otetaan käyttöön vaatimus koronapassista kaikilta yli 16-vuotiailta. Koronapassi tarkistetaan sisäänkäynnin yhteydessä.
Suomen parasta biljardia katsottavissa suorana IS TV:ssa sekä Ruudussa lauantaina 4.12.2021. Lähetykset alkavat klo 09:15.
Biljardin SM-finaalitapahtumassa 3-4.12.2021 Tapulin liikuntakeskuksessa vaaditaan koronapassi anniskelualueella klo 17 jälkeen. Pelialueella ei vaadita koronapassia.
Naisten 9-pallo, Kaisa ja Snooker. Myös näistä on nyt pelattu SM-alkukilpailut eli selvitetty ensi viikonlopun 4.12. SM-finaalien TOP4.
RSS