Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Suomalainen snookerammattilainen Robin Hull on parhaillaan kilpailemassa Thaimaassa 6-reds MM kilpailussa (2-7.9.2013). Hull on tähän mennessä pelannut kaksi lohko-otteluaan, joista voitto ja tappio.
Menneenä viikonloppuna saatiin avattua kauden 2013-2014 kilpailukausi poolin ikämiesten sekä snookerin 1-divisioonan pelaajien osalta. Pool ikämiehiä oli yhteensä kolmessa sarjassa 52 ja snookerissa 29 pelaajaa.
Biljardipelaajien välisen Biljardi-Golf tapahtuman kahdeksas vuosikerta järjestettiin tänä kesänä Paltamossa ja turnauksen tuplamestariksi pelasi Espoon Jesse Särkisilta. Hän varmisti tuplamestaruutensa nappaamalla joukkuekilpailuvoiton yhdessä Espoon Jarno Aholan kanssa.
Uusi snookerkausi alkaa taas kuluvalla viikolla ja samalla myös uusi lajipäällikkö aloittaa toimen lajin parissa. Useimpia teistä olen aiemmin kisojen yhteydessä tavannut paljonkin, mutta on myös pelaajia joille olen vähemmän tuttu. On siis paikallaan kertoa hieman perustietoa näin kirjallisesti ja kauden aikana kisoissa tutustutaan varmasti paremmin.
Pool seniorien EM kilpailu Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina 3-10.8.2013 Ladies sarjan Tuija Tiihonen saavutti Suomen ainoan mitalin juuri päättyneestä EM kilpailuista.
Pool seniorien EM kilpailu Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina 3-10.8.2013
Pool seniorien EM kilpailu Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina 3-10.8.2013 Kasipallossa oli mahdollisuudet mitalipeleihin sekä Marko Hartikaisella sekä Tuija Tiihosella, mutta kummallakin se jäi saavuttamatta.
Pool seniorien EM kilpailu Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina 3-10.8.2013
Alkavalla kaudella uutena snookerin lajipäällikkönä aloittaa Sami Hovi.
Pool seniorien EM kilpailu 3-10.8.2013 Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina. Kilpailujen toinen pelimuoto alkoi suomalaisittain hyvin. 32 parhaan joukkoon pelasivat Marko Hartikainen, Arto Taavila sekä Mika Määttä. Hartikainen voitti Bosnia ja Hertsegovinan Zukor Zukon 7-4 ja Taavila Itävallan Thomas Radakovitsin 7-4. Määttä sen sijaan joutui taipumaan niukalla 6-7 tappiolla Bosnia ja Hertsegovinan Dino Cerimagicille.
Juniorien jälkeen Bosnia ja Hertsegovinan Sarajevoon lensivät seniorit, jotka aloittivat oman kilpailurupeamansa straight poolilla. Suomen joukkueessa on kolme nais- ja viis miespelaajaa.
Poolin juniorien ja koulupoikien viimeinen pelimuoto, juniorien joukkuekilpailu toi Suomelle EM kultaa. Pelaajat Jesse Huttunen, Jesse Kivelä ja Aapo Virrankoski pelasivat finaalissa huippupeliä kukistaen Puolan 2-0. Suomen joukkueen neljäntenä pelaajana oli Alex Renard.
Suomen juniorien joukkue EM finaaliin. Sarajevossa pelattavan poolin juniorien ja koulupoikien EM kilpailun joukkuekilpailussa Suomi pelaa kultamitaleista Puolaa vastaan.
Junnu EM kilpailujen ensimmäinen suomalaismitali varmistui Sarajevossa kun juniorien joukkuekilpailussa Aapo Virrankoski voitti straight poolissa Bulgarian Martin Todorovin 100-67.
juniorien ja koulupoikien EM kilpailut jatkuvat Sarajevossa Bosnia ja Hertsegovinassa vielä perjantaihin saakka. 8-pallo ei tuonut suomalaismenestystä vaan kaikki pelaajat jäivät kauas kärkisijoista.
Sarajevossa käynnissä olevassa poolin juniorien ja koulupoikien EM kilpailussa ollaan menossa kasipallon parissa sekä joukkuekilpailun otteluissa.
Poolin juniorien EM-kilpailut Bosnia ja Hertsegovina, Sarajevo 26.7-2.8.2013
Lisenssit verkkomaksuna 1.7.2013 alkaen Lisenssien hallinta ja maksaminen on muuttunut. Lisenssit maksetaan verkossa Valo:n (Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry = ex SLU) ja useimpien muiden liikuntajärjestöjen yhteisen verkkopalvelun kautta 1.7.2013 alkaen. Maksaminen ei edellytä kirjautumista. Laita viitenumero maksettaessa.
Mika Immonen pelasi finaalipaikasta vastassa Wang Can. Mika voitti tiukan ottelun 10-8 lukemin. Finaalivastustajaa haettiin loser-puolelta, missä Mikan jo voittamat Darren Appleton ja Wang Can ottivat mittaa toisistaan. Wang Can otti finaalipaikan 10-7 numeroin. Finaalissa Mika sai yliotteen nuoresta kiinalaisesta ja ottelu päättyi selviin 12-5 turnausvoittolukemiin.
Mika Immonen pelaa tänään n. klo 16 finaalipaikasta ja vastaan asettuu Wang Can (CHI). Immonen on suorastaan murskannut kansainvälisiä supertähtiä yksi toisensa jälkeen.Torstaiaamuna turnauksessa oli jäljellä 6 pelaajaa ja Immonen varmasti siis kolmen parhaan joukossa.
RSS