Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Pyramidin MM-kilpailut palaavat Suomeen. Puitteet ovat loistavat ja tapahtumasta ennakoidaan yhtä Suomen biljardihistorian komeinta tapahtumaa. Maailman parhaat pyramidipelaajat; 64 miestä ja 32 naista kohtaavat The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuissa lokakuussa Holiday Club Saimaan upeissa olosuhteissa. Suomen maajoukkueessa on 12 miestä ja 2 naista.
Helsingin Urheilutoimittajien väki (HUT) sai tietopaketin biljardista
Senioreiden EM-kilpailut ovat päättyneet. Monta pistesijaa ja EM-pronssi Suomeen. Kotimaan kentillä Laaksonen jyllää DST:lla, Lepistö harjasi ennakkosuosikkina kotikilpailunsa Kaisassa, Snookerissa pitkän eliittikilpailun finaalissa Mannila & Salovaara. Biljardi Golf järjestetty myös Vanajanlinnassa - mestareiksi Magzhanov, Inoranta ja Horn
Kaikkien lajien (kaisa, kara, pool, pyramidi, snooker) kilpailukalenterit ja kilpailuohjekirjat on päivitetty kesän aikana kaudelle 2015-16. Poolissa ja Snookerissa puhaltaa hieman uudet tuulet, Kaisassa eletään tasaisen varmaa ja laadukasta etenemistä kuningaslajin elkein. Pyramidissa odotellaan MM-buumin käynnistymistä MM-karsintojen merkeissä ja Karassakin tavoitellaan kunnianhimoisesti uusia pelipaikkoja ja useimpia kilpailuja kauden kilpailutoimintaan.
Pyramidin MM-kisoja ennen pelataan Suomessa neljät karsinnat. Kotkassa, Helsingissä, Espoossa ja Oulussa. Kotka aloittaa Kaisakarhujen salilla jo tulevana lauantaina MM-karsinnat.
Uusi Suomen parhaille poolpelaajille suunnattu Finnish Tour käynnistyy syksyllä 2015. Katso Promovideo.
Kehitysvammaisten Päijät-Hämeen biljardin mestaruusturnaus pelattiin 9.6.2015 Lahden City-Poolissa
Helsinkiläisen Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikön joukkue voitti kultaa nuorisotalojen PM kisoissa Tanskassa. Kolmen pelaajan poikajoukkue voitti kaikki pelaamaansa neljä ottelua sarjassa 1996 ja myöhemmin syntyneet. Saavutus oli erinomainen, sillä Hakanyn pelaajat ovat vasta 13-16 -vuotiaita, kun ikärajana oli 19-vuotiaat.
Suomalaispelaajat ovat aloittaneet kisaurakkansa jo viime viikolla snookerin EM kisoissa Prahassa. Miesten sarjaan osallistuvat Antti Tolvanen, Janne Hummastenniemi, Mika Hummelin ja senioreiden masters-sarjaan Juha Lehto, Esa Oikarinen sekä Jani Kananen.
Petri Makkonen saavutti yhden uransa upeimmista voitoista tänään Saksan Baunatalissa jossa hän jyräsi Poolin Eurotour osakilpailun voittoon todella ylivoimaisella esityksellä. Finaalissa "Petu" kaatoi Puolan Konrad Juszczyszyn selkeästi 9-3 ja palautti Suomen Eurotour voittokantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.
Kaksi suomalaisjoukkuetta nuorisotalojen Pohjoismaisessa mestaruuskilpailussa Kööpenhaminassa
Poolin Euro Tourissa mukana suomalaispelaajia
Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin biljardin SM-finaaleista Kulttuuritalolta
Biljardin SM-finaaleissa useita uusia Suomenmestareita. Mm. Naisten ja Miesten Poolissa saatiin kokonaan uudet henk.koht. Suomenmestarit. Samoin kävi Pyramidissa ja Snookerissa.
Biljardilajien yhteiset Suomen mestaruuskilpailut on aloitettu Helsingin Kulttuuritalolla
Biljardin eri lajien yhteiset SM-finaalit pelataan lauantaina 23.5.2015 Helsingin Kulttuuritalolla klo 09:30-21:00
Viime kesän tapaan biljardin kesäkiertue starttaa kesäkuussa eri paikkakunnilla
Kisoihin osallistui yhteensä 74 pelaajaa ja ne pelattiin kuudella pöydällä Kaisakarhujen salilla sekä lisänä käytettiin Finnalistin biljardisalilla Kotkansaarella olevaa yhtä kaisapöytää sekä kaisakarhujen 12´pöytää molempien pelaajien halutessa siinä pelata.
Naisten 9-pallon SM-finaaliin pääsivät seuraavat peliparit: Emmi Tietäväinen (BBC) - Terhi Valtanen (Pelika) sekä Tuija Tiihonen (JamP) - Nita Viitala (Sham). Snookerin SM-finaaleihin tuli täysi turkulaismiehitys, sillä peliparit ovat Johannes Kauhanen (CST) sekä Olli-Pekka Virho (WCS) sekä Tero Suvanto (KK-79) ja Kimmo Lång (KK-79).
Tulevana viikonloppuna riittää vielä jännitettävää, sillä snookerin ja poolin naisten SM-alkukilpailut pelataan Turussa ja Keravalla. Lisäksi kaisan ikämiehet pelaavat Kotkassa omat SM-kilpailunsa.
RSS