Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

SBIL:n uusi kilpailukausi alkaa totuttuun tapaan elokuussa. Kansainvälisellä kentällä Poolin Seniorit ovat loppusuoralla ja saavuttaneet tähän mennessä kaksi mitalia. Kaisassa aloitettiin jo viime viikolla MM-karsinnoilla ja nyt on menossa kauden avauskilpailun ratkaisuhetket pääkaupunkiseudulla. Pool aloittaa loppukuusta oman kotimaan kilpailutoimintansa ja muut lajit Snooker, Kara ja Pyramidi syyskuun alussa.
Jouni Tähti esittelee pyörätuolibiljardia Tampereella perjantaina 12.8.2016 klo 10-17 ACCAC esteettömyystapahtumassa
Kurssilta valmistui kaksi uutta Taso I seuravalmentajaa, Jari Manninen sekä Petteri Vuorela
Kaisan, poolin, pyramidin sekä snookerin Suomen mestaruudet on jaettu
Biljardin SM-finaalitapahtuma Helsingin Kulttuuritalolla on käynnissä
BIljardin SM-finaalit on taas täällä --- 28.5.2016 Helsingin Kulttuuritalolla Tule ihmeessä paikan päälle seuraamaan Suomen parasta biljardia. Tai seuraa netin kautta osoitteesta http://sm.sbil.fi
Katso Euro Sport snookerselostaja Aki Kauppisen mietteitä World Snooker haastattelussa
Viikonlopun aikana pelattiin viimeiset SM-alkukilpailut poolin naisten ja snookerin osalta.
Viime viikonloppuna pelattiin SM-alkukilpailut poolin yleisessä sarjassa sekä pyramidissa
Hanki itsellesi huippuluokan pelipöydät! Pöydät saatavilla suoraan SM-finaalien jälkeen Helsingistä
Kotkassa järjestetään nuorille suunnattu Liikut Siä liikunta- ja hyvinvointitapahtuma lauantaina 14.5.2016.
Tulevana viikonloppuna on tiedossa huippujännittävä Kaisan SM-alkukilpailu Hyvinkäällä ja Helsingissä. Panoksena MM-paikat, SM-mitalit ja huikeat loppupotit. Samaan aikaan pelataan myös neljä muuta SM-alkukilpailua, kun senioreiden kaikki poolsarjat MN40, MN50 ja MN60 mittelevät 9-pallon SM-mitaleista Keravalla, Lahdessa ja Vantaalla sekä Juniorit MN18 ratkaisevat omat 9-pallon mitalistinsa Hyvinkäällä. Äitienpäiväviikonloppuna selviää 14 SM-finalistia Kulttuuritalolle 28.5.2016. Eikä siinä vielä kaikki sillä tänään Helatorstaina on paljon biljardia myös eri lajeilla tiedossa. Näistä ehkä arvokkain kilpailu on kolmen vallin Karan Pari SM-kilpailu joka pelataan tänään Turussa 18 pelaajan toimesta.
Kaarinalainen Jouni Tähti jatkaa edelleen keskeytymätöntä mitaliputkeaan pyörätuolipelaajien 9-pallon maailmanmestaruuskilpailuissa.
Kevään kohokohta, biljardin SM-finaalit pidetään taas tuttuun tapaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 28.5.2016 klo 9:30 alkaen.
Poolin Euroopan mestaruuskilpailuiden viimeisessä pelimuodossa, 9-pallossa, suomalaisten mitalitiliä kasvatti pyörätuolipelaaja Jouni Tähti kolmannella sijallaan.
Robin Hull koki tappion snookerin MM karsinnan toisella kierroksella Thaimaan Dechawat Poomjaengille 5-10. Näin Hull ei päässyt jatkamaan kahden vuoden menestyksellistä karsintaputkeaan.
Miesten joukkue joutui lopulta taipumaan Venäjälle semifinaalissa ja sai pronssiset mitalit. Kaiken kaikkiaan loistosuoritus kuitenkin kivenkovassa joukossa ja osoittaa että Suomessa pelataan Poolia todella kovalla tasolla.
Suomelle hienosti kolme mitalia poolbiljardin EM kisoista Itävallasta
Turkulainen snookerammattilainen Robin Hull aloittaa MM urakkansa perjantaina iltapäivällä kohtaamalla Barry Pinchesin Ponds Forge urheilukeskuksessa Englannin Sheffieldissä.
Suomen joukkue lähti matkaan kohti Itävallan St. Johann im Pongauta.
RSS