Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Liiton yhteistyökumppani Holiday Club tarjoaa jopa -25% alennusta lomahinnoista 15.11.2015 saakka koodilla Biljardi15
Suomen Antidopingtoimikunta varoittaa ravintolisien sisältävän kiellettyjä piristeitä
Katso FPT semi- ja finaalipelien teaser video.
Mika Immonen sijoittui lopulta hienosti yhdeksänneksi 9-pallon MM kilpailussa Qatarin Dohassa
Sport Gateway tarjoaa mahdollisuuksia seurojen varainhankintaan
Katso Sokos hotellien uudet majoitustarjoukset tälle syksylle
Kaikki lajit ovat aloittaneet uuden kautensa, kun myös karan ja pyramidin kilpailukaudet käynnistyivät viikonloppuna. Molemmissa lajeissa kotiedustus oli voimaa sillä Turussa pelatun Karan Syksyn Open kilpailun voitti TBK:n Janne Wiss ja Oulussa puolestaan Pyramidin Nevskaja North Mastersin harjasi OBK:n Akseli Matikkala.
Suomen parhaimmat poolbiljardin pelaajat kootaan yhteen uudessä kauden mittaisessa sarjassa joka pitää sisällään neljä osakilpailua. Kaikissa osakilpailuissa pelataan eri lajia eli sarjaan kuuluu Poolin kaikki SBIL:n kilpailumuodot; 8-pallo, 9-pallo, 10-pallo ja 14.1 eli kansankielellä tunnettu Streitti. Taistelu Suomen kovimman poolpelaajan tittelistä alkaa 19. syyskuuta Jyväskylän Playersin osakilpailusta. Muut pelipaikat tulevat olemaan marraskuussa Turun Pocket Bar & Biljards, Helmikuussa Kotkan Finnalist ja Huhtikuussa Keravan Club Cue Action.
Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Pyramidin MM-kilpailut palaavat Suomeen. Puitteet ovat loistavat ja tapahtumasta ennakoidaan yhtä Suomen biljardihistorian komeinta tapahtumaa. Maailman parhaat pyramidipelaajat; 64 miestä ja 32 naista kohtaavat The Dynamic Pyramidin MM-kilpailuissa lokakuussa Holiday Club Saimaan upeissa olosuhteissa. Suomen maajoukkueessa on 12 miestä ja 2 naista.
Helsingin Urheilutoimittajien väki (HUT) sai tietopaketin biljardista
Senioreiden EM-kilpailut ovat päättyneet. Monta pistesijaa ja EM-pronssi Suomeen. Kotimaan kentillä Laaksonen jyllää DST:lla, Lepistö harjasi ennakkosuosikkina kotikilpailunsa Kaisassa, Snookerissa pitkän eliittikilpailun finaalissa Mannila & Salovaara. Biljardi Golf järjestetty myös Vanajanlinnassa - mestareiksi Magzhanov, Inoranta ja Horn
Kaikkien lajien (kaisa, kara, pool, pyramidi, snooker) kilpailukalenterit ja kilpailuohjekirjat on päivitetty kesän aikana kaudelle 2015-16. Poolissa ja Snookerissa puhaltaa hieman uudet tuulet, Kaisassa eletään tasaisen varmaa ja laadukasta etenemistä kuningaslajin elkein. Pyramidissa odotellaan MM-buumin käynnistymistä MM-karsintojen merkeissä ja Karassakin tavoitellaan kunnianhimoisesti uusia pelipaikkoja ja useimpia kilpailuja kauden kilpailutoimintaan.
Pyramidin MM-kisoja ennen pelataan Suomessa neljät karsinnat. Kotkassa, Helsingissä, Espoossa ja Oulussa. Kotka aloittaa Kaisakarhujen salilla jo tulevana lauantaina MM-karsinnat.
Uusi Suomen parhaille poolpelaajille suunnattu Finnish Tour käynnistyy syksyllä 2015. Katso Promovideo.
Kehitysvammaisten Päijät-Hämeen biljardin mestaruusturnaus pelattiin 9.6.2015 Lahden City-Poolissa
Helsinkiläisen Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikön joukkue voitti kultaa nuorisotalojen PM kisoissa Tanskassa. Kolmen pelaajan poikajoukkue voitti kaikki pelaamaansa neljä ottelua sarjassa 1996 ja myöhemmin syntyneet. Saavutus oli erinomainen, sillä Hakanyn pelaajat ovat vasta 13-16 -vuotiaita, kun ikärajana oli 19-vuotiaat.
Suomalaispelaajat ovat aloittaneet kisaurakkansa jo viime viikolla snookerin EM kisoissa Prahassa. Miesten sarjaan osallistuvat Antti Tolvanen, Janne Hummastenniemi, Mika Hummelin ja senioreiden masters-sarjaan Juha Lehto, Esa Oikarinen sekä Jani Kananen.
Petri Makkonen saavutti yhden uransa upeimmista voitoista tänään Saksan Baunatalissa jossa hän jyräsi Poolin Eurotour osakilpailun voittoon todella ylivoimaisella esityksellä. Finaalissa "Petu" kaatoi Puolan Konrad Juszczyszyn selkeästi 9-3 ja palautti Suomen Eurotour voittokantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.
Kaksi suomalaisjoukkuetta nuorisotalojen Pohjoismaisessa mestaruuskilpailussa Kööpenhaminassa
Poolin Euro Tourissa mukana suomalaispelaajia
RSS