Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Biljardiliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin maanantaina 29.3.2021. Etäyhteydellä pidetyssä kokouksessa oli edustettuna neljä jäsenseuraa; Porin Biljardikerho, Ritz Club, Espoon Biljardikerho ja Hyvinkään Biljardikerho. Lisäksi kokoukseen osallistui liiton hallituksen jäseniä ja lajipäälliköitä.
Sunnuntaista muodostui todella tiukkojen otteluiden sarja, joista kolmessa Matikainen taipui erin 4 – 5.
Uusi päivä edessä ja panoksena pääsy huomiselle alkupelien voittajien ryhmään.
Predator Championship League Pool turnaus (22.-29.3. Milton Keynes, Englanti)
Billiard Lovers Finlandin kanssa on yhteistyössä valmistunut vuoden 2021 alussa kaikkien viiden päälajin lajiesittelyt. Kaisa, Kara, Pool, Pyramidi ja Snooker.
Predator Championship League Pool turnaus (22.-29.3. Milton Keynes, Englanti) alkaa Casper Matikaisen osalta tänään klo 14:00 (Suomen aikaa) ja 9-pallo viihdettä on tarjolla koko illaksi.
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK pitää kaikille biljarditoimijoille yhteisen antidopingkoulutuksen maanantaina 19.4.2021 klo 18-19:30.
Predator Championship League Pool turnaus pelataan 22.-29.3.2021 Englannissa (Milton Keynes). Turnaukseen on kutsuttu mukaan poolbiljardin yhdeksäntoista parasta pelaajaa ympäri maailman. Casper Matikainen sijoittui vuonna 2019 9-pallon MM-kilpailuissa viidenneksi ja tämän menestyksen turvin sai paikan tähän kutsuturnaukseen.
Keilahallit, biljardisalit ja vastaavat ravitsemisliikkeet, joiden toiminta koostuu merkittävästi myös muusta kuin ravitsemisliiketoiminnasta, voivat muuttaa toimintaansa siten, että tiloissa ei tarjota ruokaa tai juomaa. Aluehallintoviraston tulkinnan mukaan toimitiloja voidaan tällöin käyttää muuhun toimintaan, esimerkiksi keilaamiseen tai biljardin pelaamiseen.
YLE:n Lounais-Suomen toimitus kävi haastattelemassa Patrik Tiihosen snookerkuulumisia Turun AuraBiljardissa 3.3.2021.
Biljardissa jatketaan kaikkien lajien osalta kilpailutoiminnan keskeytystä huhtikuun loppuun saakka ja seuraava tilannepäivitys tehdään maaliskuun lopulla. Lajijaostot ovat pohtimassa loppukauden kilpailukalentereita kuten myös koko ensi kauden runkoa, näistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.
Vaasa Senior Biljard ry:n jäsen Pertti ”Pepe” Nykänen on nukkunut pois sunnuntaina 14.2.2021. Pepe oli aktiivinen biljardiharrastaja pelaten myös liiton MN50 seniorisarjoissa useita vuosia. Biljardiliitto ottaa osaa omaisten ja biljardiystävien suureen suruun.
Suomen Biljardiliitto tuomitsee jyrkästi kaiken sääntöjen vastaisen toiminnan, liittyi se lajin sisäisiin sääntöihin, urheilun eettisiin periaatteisiin tahi antidopingsääntöihin. Viime viikolla julkaistu Kim Laaksosen dopingkäry toi biljardille erittäin ikävää negatiivista julkisuutta.
Mapon Finland Oy on Suomen Biljardiliitto ry:n alaisen poolsarjan pääyhteistyökumppani (Mapon Finnish Pool Tour) kaudella 2020 - 2021. Maponin ja dopingrikkomuksesta tuomitun biljardipelaaja Kim Laaksosen yhteistyösopimus päättyi jo 31.5.2020. 
Biljardin pelaaja Kim Laaksonen on saanut kolmen kuukauden urheilun toimintakiellon. Hänen SM-kilpailussa 16.8.2020 antamansa näyte sisälsi urheilussa kielletyn kokaiinin aineenvaihduntatuotetta bentsoyyliekgoniinia. Toimintakiellon lisäksi urheilijan SM-kilpailussa saadut tulokset tulee hylätä kaikkine seurauksineen.
Kaikkien liiton biljardilajien osalta; kaisa, kara, pool, pyramidi ja snooker, jatketaan kilpailutoiminnan keskeytystä ainakin helmikuun loppuun saakka.
Euroopan poolbiljardiliitto, EPBF, on laittanut alulle rahankeräyksen, jonka tarkoituksena on auttaa taloudellisesti Norjan maanvyöryssä kotinsa menettäneen poolbiljardin monitoimimiehen Jörgen Sandmania ja hänen perhettään.
Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) on julkaissut vuoden 2021 Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa sekä antiopingsäännöstön. Jokainen urheilija on itse vastuussa käyttämiensä valmisteiden sallittavuudesta urheilussa. SUEK valvoo Suomessa myös urheilun eettisiä asioita sekä kilpailumanipulaatiota.
Biljardin kaikissa lajeissa jatketaan kilpailutoiminnan keskeytystä ainakin tammikuun ajan. Seurataan viranomaisten ohjeita ja tiedotetaan asiasta lisää tammikuun loppupuolella.
Biljardin vuoden pelaajaksi on valittu 17-vuotias Arseny Sevastyanov. joka valittiin aikaisemmin myös vuoden nuoreksi pelaajaksi. Lahjakas kotkalainen on monen lajin osaaja sillä hän nappasi kolmesta eri lajista (Pool, Pyramidi, Kaisa) Suomenmestaruuksia ja SM-mitaleita kuluvan vuoden aikana.
RSS