Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Snookerin PM-kilpailut pelattiin tällä viikolla ja Suomi saavutti kaksi PM-pronssia. 10-pallossa Kim Laaksonen voitti kultaa ja teki uskomattoman ennätyksen.
Finaalissa Belan Sharif kukisti Tanskan Daniel Kandin lukemin 5-3. PM-pronssille pelasi Suomen Sami Karttunen ja Antti Tolvanen.
Antti Tolvanen hävisi Tanskan Daniel Kandille ja Sami Karttunen Ruotsin Belan Sharifille tänä aamuna PM-kilpailujen semifinaalissa Oulussa. Karttusen ja Tolvasen upea kilpailu päättyi selkeään tappioon, mutta muuten kaksikko pelasi todella hienon turnauksen ja saavuttivat arvokkaat PM-mitalit 40 pelaajan turnauksesta.
Sami Karttunen ja Antti Tolvanen ovat selvittäneet tiensä Snookerin PM-kilpailujen finaalipäivälle semifinaaleihin. Karttunen kukisti maanmiehensä Timo Salovaaran 4-0 ja Iiro Sirkiän trillerin päätteeksi 4-3. Tolvanen puolestaan voitti Joona Koskelan 4-0 ja mitalipelissä Ruotsin Benjamin McCaben 4-1. Semifinaalissa Tolvanen saa vastaansa ainakin toistaiseksi voittamattoman Tanskan Daniel Kandin ja Karttunen Ruotsin Belan Sharifin joka kukisti 8-cupissa erittäin tiukan ottelun päätteeksi Esa Kaikumaan 4-3.
Peräti kahdeksan suomalaista selvitti tiensä PM-kilpailujen alkulohkoista jatkoon 16 parhaan joukkoon. Lohkovoittajina jatkoon pelasivat Joona Koskela, Sami Karttunen, Antti Mannila ja Juha Erkinmikko. Lohkoistaan kakkosina jatkoon selvittivät Iiro Sirkiä, Timo Salovaara, Esa Kaikumaa ja Antti Tolvanen. 16-cup alkaa huomenna perjantaina klo 14:00 ja Pohjoismaiden mestari selviää lauantaina.
Tänään tärähtää käyntiin Oulun City Biljardissa pelattava Snookerin PM-kilpailu. Mestari selviää lauantaina ja pelaajia on yhteensä 40 (Suomi 12, Ruotsi 8, Norja 8, Islanti 5, Tanska 7). Seuraa kilpailuja NSC2018...
Senioreiden 10-pallon SM-kilpailut pelattiin viikonloppuna Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Vantaalla. Mestareiksi kruunattiin MN42-sarjassa Tomi Ahonen, MN52-sarjassa Timo Siekkinen ja MN62 sarjassa Veli-Matti Ahia. Lappeenrannassa pelatun Junioreiden 10-pallon Suomenmestariksi pelasi Jere Virtaranta. Pyramidissa Amerikankan Suomenmestariksi pelasi Juho Nykänen.
Suru-uutinen tänään Oulusta. Pitkäaikainen Oulun Biljardikerhon jäsen, arvostettu Pentti Sipola poistui keskuudestamme eilen tiistaina 9.1.2018. Pentin panos varsinkin kaisassa ja pyramidissa biljardin tulospalvelun kehittäjänä on ollut erittäin merkittävä. Jäämme kaikki kaipaamaan häntä haikein mielin.
Espoossa ratkottiin kolmen vallin karan Suomenmestaruudesta ja kolmenteen perättäiseen mestaruuteen pelasivat Turun kaksikko Janne Wiss ja Kim Laaksonen. Turussa puolestaan pelattiin Naisten 10-pallon Suomenmestaruudesta ja siellä parasta vauhtia piti yllä Janina Rosten.
Suomen Biljardiliitto ry toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta!
Biljardiliiton hallitus on valinnut vuoden 2017 pelaajat
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut seuratoiminnan kehittämistuen hakemisen vuodelle 2018. Rahaa on jaossa yhteensä 4 miljoonaa euroa. Hakuaikaa on 15.12.2018 asti.
Tampereella pidetyssä VAU:n Liikuntamaa tapahtumassa oli todella paljon osallistujia kokeilemassa eri urheilu- ja liikuntamuotoja. Biljardipisteelläkin oli satoja kokeilijoita.
Vantaalla pelattiin kauden toinen FPT osakilpailu ja Turun Kim Laaksonen jatkaa jo uskomatonta voittoputkeaan jälleen kerran. Samaan aikaan juniorit pelasivat Hyvinkäällä Kaisan ja Straight Poolin Suomenmestaruuksista. Joonas Vartia ja Micke Ström nappasivat kirkaimmat mitalit. Espoossa nähtiin myös yksi Suomen karahistorian komeimmista suorituksista Janne Wissin toimesta ja naisetkin pelasivat oman RG-kilpailunsa Helsingin Baribalissa 9-pallon merkeissä. Näiden päälle Lappalaiset valtasivat vielä Snookerin 1-divisioonan RG-kilpailun finaalipaikat Turussa. Varsin vilkas viikonloppu Suomen biljardissa näin isäinpäivän viikonloppuna, kun tässä oli aikaisemmin myös Pyörätuolibiljardin MM-kilpailut Tampereella.
Irlantilainen Fred Dinsmore voitti finaalissa Belgian Kurt Deklerckin 9-4
Semifinaalivoittajat Fred Dinsmore (IRL) ja Kurt Deklarck (BEL) kohtaavat finaalissa
Jouni Tähti koki tappion pyörätuolibiljardin 9-pallo MM kisassa Fred Dinsmorelle (IRL) 6-7 ja putosi jatkosta
Jouni Tähti koki tappion toisessa ottelussaan ja joutui loserpuolelle
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on alkanut pyörätuolibiljardin 9-pallo kilpailu
Tampereen Galaxie Centerissä pelatuissa nuorisotalokisoissa taas mukava tunnelma ja tiukkoja pelejä. Voittoihin Espoon Soukka sekä Turun Runosmäki ja Ilpoinen.
RSS