Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Biljardin 9-pallo OSM kilpailu pidetään 6-7.10.2018 Tampereella. OSM - kisat on tarkoitettu vain korkeakouluopiskelijoille (ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijat).
Tampereen Galaxiessa tärähtää tulevana lauantaina, kun Suomen parhaimmat poolpelaajat, Finnish Pool Tourin uuden kauden myötä aloittavat ottelut Straight Poolin merkeissä. Kausi koostuu jälleen neljästä osakilpailusta ja mukana on 38 pelaajaa.
Suomalaiset snookerpelaajat saivat pitkään toivottua valmennusta Cabin Street Snookerin tiloissa Helsingissä kun snookervalmentaja PJ Nolan verailii Suomessa viime viikolla.
Moni sarja on päässyt jo uuden kauden myötä vauhtiin. Poolissa divisioonasarjat käynnistyivät Karo Långströmin ja Oskari Luoman tahdissa. Kaisassa Kari Kallio nappasi Oulun turnauksen voiton ja Pyramidissa uuden haastajasarjan avausvoittoon nousi Arseni Sevastyanov
Jyri Virtanen on avannut kolmen snookerpöydän salin Turkuun
Kansainvälinen biljardiliitto (The World Confederation of Billiards Sports, WCBS) on yhdessä Ranskan Biljardiliiton (Fédération Française de Billard, FFB) kanssa aloittanut kampanjan biljardin saamiseksi näytöslajiksi Pariisin Olympialaisiin vuonna 2024.
Poolin lisäksi nyt myös pyramidikilpailuihin ilmoittautuminen on lisätty Biljardi.orgiin.
Kotimaan kilpailukausi on ovella ja varsinkin pyramidi on kokemassa suuria muutoksia. Pyramidissa tullaan pelaamaan tällä kaudella sekä pyramidin mestaruussarjaa että vähemmän kokeneille tarkoitettua haastajasarjaa. Kauden yleinen kilpailuohjekirja sekä pyramidin kilpailuohjekirja on päivitetty.
Poolin EM-kilpailut Hollannin Veldhovenissa oli Jouni Tähden osalta jättimenestys. Kaikkien aikojen paras pyörätuolipelaaja Jouni Tähti teki historiaa voittamalla kisoissa kaikki kolme kultamitalia ja on nyt hallitseva Euroopanmestari niin 10-pallossa, 8-pallossa kuin myös 9-pallossa. Viimeinen kilpailupäivä toi Suomen joukkueella vielä kolme mitalia ja yhteensä EM-kisojen saldo oli 9 mitalia.
Sekä Suomen seniorit että juniorit voittivat EM-pronssia joukkuekilpailusta. Kumpikin kärsi ratkaisevan semifinaalitappion Saksalle. Myös miesten maajoukkue oli vain erän päässä EM-mitaleilta ja taipuivat niukasti viidennelle sijalle.
Suomi pääsi tänään juhlimaan Euroopanmestaruutta kahdessa eri sarjassa, kun Casper Matikainen ja Jouni Tähti nousivat korkeimmalle korokkeelle omissa sarjoissaan. Alle 23 vuotiaiden sarjassa Matikainen oli todella liekeissä mitä pidemmälle turnaus eteni ja voitti finaalissa Saksan Johannes Schmittin peräti 8-2. Tähti nappasi puolestaan jo kisojen toisen kultamitalinsa pyörätuolipelaajien sarjassa, kun hän kukisti "arkkivihollisensa" Ruotsin Henrik Larssonin finaalissa 5-2.
Pyörätuolibiljardin yksi kaikkien aikojen pelaaja Jouni Tähti avasi Suomen kultamitalikannan, kun hän pokkasi jo uransa 22. EM-kultansa näiden kisojen avauslajissaan 10-pallossa. Jouni voitti maanantaina kolme viimeistä otteluaan kaikki lukemin 6-3.
EPBF:n 40v juhlavuoden kunniaksi Poolin EM-kilpailuissa pelaavat kaikki mahdolliset sarjat. Tämä juhlatapahtuma pidetään Hollannin Veldhovenissa ja mukana on kaiken kaikkiaan osallistujia lähes 40 eri maasta ja Suomestakin osallistujia lähes kaikissa sarjoissa. EM-kilpailut pelataan aikavälillä 19.-31.7.2018. Avauslajista (14.1) Jere Virtaranta toi Suomelle upeasti ensimmäisen EM-mitalin ja moni muukin pelasi vakuuttavasti kärkikahinoihin.
Heinäkuun ensimmäisellä viikolla (1.-3.7.2018) Vierumäen urheiluopistolla kokoontui toistakymmentä biljardin aktiivia yhdessä valmennusjaoston kanssa. SBiL:n valmennuspäällikön Heikki Aunion ja Juho Nykäsen vetämällä leirillä oli mukana myös kuuluisa ja arvostettu biljardivalmentaja Alex Lely ja Playpool biljardikoulun Platon Bochorisvili. Oman mausteensa leirille toi myös Rion Olympiatason jousiampuja Taru Kuoppa joka toi oman lajinsa näkökulmaa leirille. Leiri oli kokonaisuutena erittäin onnistunut.
Kiitos kaikille pelaajille, seuroille, saleille ja muille yhteistyökumppaneille aktiivisesta ja hienosta kaudesta! Kesän jälkeen alkaa taas uusi biljardikausi 2018-2019.
Turkulainen biljardin suurmies Rauno ”Rapi” Tuominen täyttää tänään 20.6.2018, 80 vuotta
Biljardin SM-finaalien tulokset
Otteluiden aikataulut, pelaajien esittelyt, tulokset, otteluraportit, Reaaliaikainen tulospalvelu, Live Stream kaikilta viideltä pöydältä, selostusta, edellisten vuosien statistiikat, yhteistyökumppanit.
Biljardin SM-finaalit pelataan lauantaina 26.5.2018 Helsingin Kulttuuritalolla. Mukana ovat Suomen parhaat pelaajat kaisassa, poolin 9-pallossa, pyramidissa sekä snookerissa.
RSS