Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Senioreiden maajoukkue pelasi tänään päättyneiden EM-kilpailujen päätöspäivänä vakuuttavasti voittamalla pronssia joukkueella Sami Karttunen, Jouni Nykänen, Tomi Ahonen, Pauli Laakso ja Markku Toivonen. Mitali varmistui 3-0 voitolla Sveitsistä, mutta isäntämaa Hollanti oli semifinaalissa 0-2 parempi. Myös Ladies sarjassa tuli mitali, kun Tuuliina Panula kukisti jännittävässä 8-cupin ottelussa Saksan Karin Michlin 6-5. Panulalle upeasti myös pronssia!
Pyörätuolibiljardin esittelyä Kankaanpäässä ja Tampereella
Poolbiljardin EM kilpailuissa Suomen koulupojat voittivat EM kultaa joukkueella Jere Virtaranta, Micke Ström sekä Karo Långström
Youtubessa pyörivä Big Eight's Billiard Channel​ tarjoaa hienoja videoita biljardin maailmasta ja ihan perusasioista lähtien. Toistaiseksi on julkaistu kaksi jaksoa.
Nuoremmat juniorit ovat voiton päässä mitaleilta. U17 sarjan joukkuekilpailussa Suomi oli Venäjää vastaan kahdessa ottelussa selkeästi tappiolla (0-3 ja 2-6), mutta Suomi nousi voittoon ja suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraava joukkueen koitos on vasta sunnuntaina illalla, kun panoksena on pääsy EM-mitaleilla. Sitä ennen on kuitenkin vuorossa vielä henkilökohtaisen sarjan otteluita sekä U17 että U19 sarjalla.
Puh.veli-klubin uusissa tiloissa Helsingin Roihuvuoressa pelataan amerikanka pyramiditurnaus 25.-27.8.2017. Luvassa on pyramidin MM-kilpailujen jälkeen suurin kansainvälinen pyramiditurnaus Suomessa.
Myöhään sunnuntaina Suomen aikaa päättynyt World Cup of Pool eteni itävaltalaisparin Mario He / Albin Ouschan komennossa. He voittivat finaalissa USA:n Shane van Boeningin ja Skyler Woodwardin erin 10-6.
Suomen parivaljakko Immonen/Makkonen ottivat selkeän 7-0 voiton norjalaisista vastustajistaan World Cup of Poolin ensimmäisellä kierroksella. Ottelun alussa molemmilla joukkueilla oli hieman vaikeuksia päästä TV-pöydän olosuhteiden kanssa sinuiksi mutta suomalaiset hallitsivat paineet lopulta paremmin ja rullasivat selkeään voittoon.
Mika Immonen ja Petri Makkonen edustavat Suomea World Cup of Pool -tapahtumassa Lontoossa tänään tiistaina alkavassa nelinpeliturnauksessa, johon ottavat osaa 31:n maan joukkueet. Isäntämaa Englanti on mukana kahden parin voimin. Suomella on ollut vuosien saatossa vahva ote WCoP:ssa, kohokohtana vuoden 2012 mestaruus Petrin ja Mikan toimesta. Lisäksi parivaljakon sijoituksena 2013 sekä 2014 oli kolmas ja 2007 Immonen & Markus Juva sijoittuivat toiseksi.
Helsinkiläinen Corona baari juhlii 25 vuotista taivaltaan virtuaalisella biljardikisalla
Biljardin SM-finaalitapahtuma on järjestetty 15 kertaa vuosien 2003-2017 aikana. Nyt myös kaikkien aikojen listat näkyvillä.
Helsingin Kulttuuritalossa pelatut SM-finaalit on saatu iloiseen päätökseen. Palkintojenjakotilaisuudessa palkittiin tuoreet Suomen mestarit ja muut mitalistit.
Helsingin Kulttuuritalossa on saatu SM-finaalitapahtuma avattua. Liiton puheenjohtaja Joni Ahola avasi kilpailut ja ensimmäiset semifinaalit saatiin käyntiin.
Seuraa otteluita http://sm.sbil.fi tai tule mukaan paikan päälle Helsingin Kulttuuritalolle. Lajeina Poolin 9-pallo, Kaisa, Kara, Pyramidi ja Snooker.
Kevään kohokohta, biljardin SM-finaalit pidetään taas tuttuun tapaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27.5.2017 klo 9:30 alkaen. Osoite: Sturenkatu 4, 00510 Helsinki www.kulttuuritalo.fi Mukana on kaikki Suomessa pelattavat viisi virallista biljardilajia; kaisa, kara, pool (9-pallo), pyramidi sekä snooker. Kaikissa lajeissa pelataan yleisen sarjan semi- ja finaalit sekä poolissa lisäksi naiset ja juniorit sekä senioreiden MN40, MN50 ja MN60 sarjojen finaalit. Paikalla ovat siis kaikki Suomen parhaat pelaajat.
Poolin yleisestä sarjasta SM-finaalitapahtumaan pääsivät Jani Siekkinen ja Nico Granat (1. semifinaali) ja Jani Uski ja Kim Laaksonen (2. semifinaali). Pyramidista puolestaan Mika Juola ja Jarno Ahola (1. semifinaali) ja Juho Nykänen ja Tero Räisänen (2. semifinaali).
Turun Galaxie Center tarjosi hienot puitteet, kun TS-Pool vietti siellä valmennusviikonloppua.
Viime viikonloppuna pelattiin kaisan, snookerin ja poolin 9-pallon ikäkausisarjojen SM-alkukilpailut, joista parhaat pelaajat jatkavat finaaleissa Helsingin Kulttuuritalolla 27.5.2017
Helsingissä pelattu FPT kauden neljäs kilpailu VRJ 8-pallo ja voittajaksi kruunattiin jo kolmannen perättäisen FPT osakilpailuvoiton napannut Kim Laaksonen. Tampereella puolestaan pelattiin Kaisan suurturnaus Finlux Open ja mestariksi kruunattiin Timo Muhonen. Karassa Espoon Kevät Openin voittajaksi pelasi Toni Hannula. Snookerissa Seniorit ja Juniorit pelasivat SM-mitaleista. Esa Kaikumaa on Snookerin senioreiden Suomenmestari 2017 ja Tuure Lappalainen junioreiden snooker SM-kultamitalisti tänä vuonna. Pelikalla oli myös finaalitapahtuma Vesileppiksellä.
Viikonloppuna 22.-23.4. pidettiin seuravalmentajakurssi taso-1:n ensimmäinen jakso. Vantaan Flamingon Bowlcircus tarjosi upeat puitteet kurssin järjestämiselle. Heikki Aunion pitämään koulutukseen osallistui tulevia seuravalmentajia ympäri Suomen aina Rovaniemeltä saakka.
RSS