Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Kevään kohokohta, biljardin SM-finaalit pidetään taas tuttuun tapaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27.5.2017 klo 9:30 alkaen. Osoite: Sturenkatu 4, 00510 Helsinki www.kulttuuritalo.fi Mukana on kaikki Suomessa pelattavat viisi virallista biljardilajia; kaisa, kara, pool (9-pallo), pyramidi sekä snooker. Kaikissa lajeissa pelataan yleisen sarjan semi- ja finaalit sekä poolissa lisäksi naiset ja juniorit sekä senioreiden MN40, MN50 ja MN60 sarjojen finaalit. Paikalla ovat siis kaikki Suomen parhaat pelaajat.
Poolin yleisestä sarjasta SM-finaalitapahtumaan pääsivät Jani Siekkinen ja Nico Granat (1. semifinaali) ja Jani Uski ja Kim Laaksonen (2. semifinaali). Pyramidista puolestaan Mika Juola ja Jarno Ahola (1. semifinaali) ja Juho Nykänen ja Tero Räisänen (2. semifinaali).
Turun Galaxie Center tarjosi hienot puitteet, kun TS-Pool vietti siellä valmennusviikonloppua.
Viime viikonloppuna pelattiin kaisan, snookerin ja poolin 9-pallon ikäkausisarjojen SM-alkukilpailut, joista parhaat pelaajat jatkavat finaaleissa Helsingin Kulttuuritalolla 27.5.2017
Helsingissä pelattu FPT kauden neljäs kilpailu VRJ 8-pallo ja voittajaksi kruunattiin jo kolmannen perättäisen FPT osakilpailuvoiton napannut Kim Laaksonen. Tampereella puolestaan pelattiin Kaisan suurturnaus Finlux Open ja mestariksi kruunattiin Timo Muhonen. Karassa Espoon Kevät Openin voittajaksi pelasi Toni Hannula. Snookerissa Seniorit ja Juniorit pelasivat SM-mitaleista. Esa Kaikumaa on Snookerin senioreiden Suomenmestari 2017 ja Tuure Lappalainen junioreiden snooker SM-kultamitalisti tänä vuonna. Pelikalla oli myös finaalitapahtuma Vesileppiksellä.
Viikonloppuna 22.-23.4. pidettiin seuravalmentajakurssi taso-1:n ensimmäinen jakso. Vantaan Flamingon Bowlcircus tarjosi upeat puitteet kurssin järjestämiselle. Heikki Aunion pitämään koulutukseen osallistui tulevia seuravalmentajia ympäri Suomen aina Rovaniemeltä saakka.
Jouni tähti voitti poolbiljardin EM-kilpailujen päätöslajissa ysipallossa pyörätuolisarjan Euroopanmestaruuden. Kulta oli suomalaiselle kisojen toinen. Maajoukkue voitti yhteensä kuusi mitalia; 3 kultaa, 1 hopean sekä 2 pronssista mitalia ja Suomi oli näin ollen historiallisesti kisojen menestyksekkäin maa ja mitalitaulukon ykkönen!
Suomen miehet saavuttivat poolbiljardin EM-kilpailuijen joukkueturnauksessa hopeaa myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa Portugalin Albufeirassa. Viisihenkisessä joukkueessa pelasivat Jani Uski, Petri Makkonen, Kim Laaksonen, Ville Hämäläinen ja Henrik Öhrnberg.
Poolbiljardin Euroopanmestaruuskilpailuissa vietettiin myöhään perjantaina historiallisia suomalaisjuhlia, kun Jani Uski ja Jouni Tähti valloittivat molemmat kultamitalin 8-pallossa. Uskin voittama miesten sarjan kultamitali on Suomelle ensimmäinen sitten vuoden 1998 jolloin Mika Immonen voitti kultaa Straight Poolissa. Jouni Tähti puolestaan voitti historiallisen 20:nnen Euroopan Mestaruutensa.
Poolbiljardin EM-kilpailujen 10-pallo saatiin päätökseen myöhään keskiviikkoiltana ja Suomen mitalilaariin satoi jälleen arvometallia, tällä kertaa Jouni Tähti lunasti odotuksiaan valloittamalla pyörätuolisarjan kilpailusta pronssisen mitalin. 
Suomen maajoukkueen mitalitili aukesi sunnuntai-iltana Portugalin Farossa poolbiljardin EM-kilpailujen ensimmäisessä lajissa, Straight Poolissa. Kim Laaksonen voitti päivän kolme ensimmäistä otteluaan 125 pisteeseen pelatuissa otteluissa ja saavutti uransa ensimmäisen aikuisten arvokisamitalin. Laaksonen on 9-pallon juniorien EM-pronssimitalisti vuodelta 2010.
Poolin EM-kisojen ensimmäisen päivän ohjelmassa olivat Straight Poolin alkukilpailut niin miehissä kuin naisissakin. Kolmesta miehestä ja kahdesta naisesta yhteensä neljä jatkaa sunnuntain 32 parhaan pudotuspeleihin.
Suomen poolbiljardin kahdeksanhenkinen maajoukkue osallistuu Portugalin Farossa 18.-28.3. pelattaviin EM-kilpailuihin viiden miesten sarjaan, kahden naisten sarjaan ja yhden pyörätuolisarjaan osallistuvan urheilijan voimin.
Viime viikonloppuna pelatussa nuorisotalojen joukkue 9-pallo SM kilpailussa kaikki kolme ykköstilaa ja lisäksi kaksi pronssia matkasivat Turkuun.
Pyramidin Pari SM-kilpailu pelattiin Espoossa viikonloppuna ja voittajaksi kruunattiin Kotkan Juho Nykänen ja Oulun Akseli Matikkala. Poolissa Seniorit ja Juniorit pelasivat kauden viidennen RG-kilpailunsa.
8-pallon SM-finaalissa nähtiin yksi kaikkien aikojen finaali, kun Petri Makkonen ja Kim Laaksonen järjestivät Suomen kansalle huippulaadukkaan SM-finaalin. 11 aloitusparttia ja 8-6 voitto Makkoselle. Kaisassa Tornion aprillikilpailun voitto meni Kokkolan Tero Kiviaholle joka paransi rutkasti osakkeitaan kauden kokonaisrankingin voittotaistoissa. Karassa Jukka Tarvainen kukisti molemmat karatähdet Janne Wissin ja Sami Hannulan ja kiilasi Espoon Kevät Openin voittoon
Kevään ensimmäinen kurssi jouduttiin peruuttamaan vähäisen osallistujamäärän takia. Nyt yritetään uudestaan uudella päivämäärällä.
8-pallossa pelattiin Suomenmestaruusmitaleista useassa eri sarjassa. Kolmessa eri seniorisarjassa (MN40, MN50, MN60), sekä naisten ja junioreiden sarjoissa. Kaisassa pelattiin myös Hyvinkäällä Battery Open. Varsinainen suurtapahtuma, 8-pallon Yleisen sarjan SM-tapahtuma on vasta tulossa seuraavana viikonloppuna!
Kim Laaksonen pelasi vakuuttavan tehokkaasti FPT:llä, ja Janne Kaipainen puolestaan menestyi 1-divisioonassa. Rovaniemellä pelattiin YT SM-kilpailut 100-vuotisissa juhlatunnelmissa ja Pyramidin Euro Tourilla suomalaiset hakivat menestystä Saksan Hampurissa.
Lauantaina 11.2.2017 pidettiin Helsingissä Cabin Street Snookerin salilla vuoden ensimmäinen tuomariseminaari.
RSS