Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Poolissa vietettiin junioreiden kultamitalikahvijuhlia Vantaan Shamrockissa kauden toisen RG-kilpailun yhteydessä. Seniorit puolestaan mittelivät Espoon Brodessa ja Lahden Kasibiljardissa. Kaisassa Espoon Avoimet saivat uuden RG-voittajan ja Snookerissakin pelattiin Divisioonan rankingkilpailu Helsingin Cabin Streetillä.
FPT kauden avaus pelattiin Tampereella ja vahvin oli jälleen Turun Kim Laaksonen joka nappasi jo ällistyttävän neljännen perättäisen osakilpailuvoiton. Naisissa Kuopion Tiia Toivonen jatkoi puolestaan omaa voittokulkuaan ja aloitti kautensa vahvasti Helsingissä.
Ylen Lappeenrannan toimitus teki jutun poolbiljardin EM kultajoukkueeseen kuuluneista Jori Narvolasta ja Sasu Hietamiehestä
Poolin, Kaisan, Karan ja Pyramidin osalta pelattiin viime viikonloppuna kilpailuja ympäri Suomen seitsemällä eri paikkakunnalla. Varsin vilkas viikonloppu keräsi pelaajia yhteensä n. 250 liikkeelle
Poolin vuosi EM-kilpailujen kannalta on tullut päätökseen. Vuoden kruunasi komeasti Casper Matikainen kahdella pronssimitalilla u23-sarjassa
Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen ensimmäisenä lajina pelattu 8-pallo päättyi suomalaisittain mukavasti, kun Espoon Casper Matikainen selvitti tiensä upeasti pronssille.
Senioreiden maajoukkue pelasi tänään päättyneiden EM-kilpailujen päätöspäivänä vakuuttavasti voittamalla pronssia joukkueella Sami Karttunen, Jouni Nykänen, Tomi Ahonen, Pauli Laakso ja Markku Toivonen. Mitali varmistui 3-0 voitolla Sveitsistä, mutta isäntämaa Hollanti oli semifinaalissa 0-2 parempi. Myös Ladies sarjassa tuli mitali, kun Tuuliina Panula kukisti jännittävässä 8-cupin ottelussa Saksan Karin Michlin 6-5. Panulalle upeasti myös pronssia!
Pyörätuolibiljardin esittelyä Kankaanpäässä ja Tampereella
Poolbiljardin EM kilpailuissa Suomen koulupojat voittivat EM kultaa joukkueella Jere Virtaranta, Micke Ström sekä Karo Långström
Youtubessa pyörivä Big Eight's Billiard Channel​ tarjoaa hienoja videoita biljardin maailmasta ja ihan perusasioista lähtien. Toistaiseksi on julkaistu kaksi jaksoa.
Nuoremmat juniorit ovat voiton päässä mitaleilta. U17 sarjan joukkuekilpailussa Suomi oli Venäjää vastaan kahdessa ottelussa selkeästi tappiolla (0-3 ja 2-6), mutta Suomi nousi voittoon ja suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraava joukkueen koitos on vasta sunnuntaina illalla, kun panoksena on pääsy EM-mitaleilla. Sitä ennen on kuitenkin vuorossa vielä henkilökohtaisen sarjan otteluita sekä U17 että U19 sarjalla.
Puh.veli-klubin uusissa tiloissa Helsingin Roihuvuoressa pelataan amerikanka pyramiditurnaus 25.-27.8.2017. Luvassa on pyramidin MM-kilpailujen jälkeen suurin kansainvälinen pyramiditurnaus Suomessa.
Myöhään sunnuntaina Suomen aikaa päättynyt World Cup of Pool eteni itävaltalaisparin Mario He / Albin Ouschan komennossa. He voittivat finaalissa USA:n Shane van Boeningin ja Skyler Woodwardin erin 10-6.
Suomen parivaljakko Immonen/Makkonen ottivat selkeän 7-0 voiton norjalaisista vastustajistaan World Cup of Poolin ensimmäisellä kierroksella. Ottelun alussa molemmilla joukkueilla oli hieman vaikeuksia päästä TV-pöydän olosuhteiden kanssa sinuiksi mutta suomalaiset hallitsivat paineet lopulta paremmin ja rullasivat selkeään voittoon.
Mika Immonen ja Petri Makkonen edustavat Suomea World Cup of Pool -tapahtumassa Lontoossa tänään tiistaina alkavassa nelinpeliturnauksessa, johon ottavat osaa 31:n maan joukkueet. Isäntämaa Englanti on mukana kahden parin voimin. Suomella on ollut vuosien saatossa vahva ote WCoP:ssa, kohokohtana vuoden 2012 mestaruus Petrin ja Mikan toimesta. Lisäksi parivaljakon sijoituksena 2013 sekä 2014 oli kolmas ja 2007 Immonen & Markus Juva sijoittuivat toiseksi.
Helsinkiläinen Corona baari juhlii 25 vuotista taivaltaan virtuaalisella biljardikisalla
Biljardin SM-finaalitapahtuma on järjestetty 15 kertaa vuosien 2003-2017 aikana. Nyt myös kaikkien aikojen listat näkyvillä.
Helsingin Kulttuuritalossa pelatut SM-finaalit on saatu iloiseen päätökseen. Palkintojenjakotilaisuudessa palkittiin tuoreet Suomen mestarit ja muut mitalistit.
Helsingin Kulttuuritalossa on saatu SM-finaalitapahtuma avattua. Liiton puheenjohtaja Joni Ahola avasi kilpailut ja ensimmäiset semifinaalit saatiin käyntiin.
Seuraa otteluita http://sm.sbil.fi tai tule mukaan paikan päälle Helsingin Kulttuuritalolle. Lajeina Poolin 9-pallo, Kaisa, Kara, Pyramidi ja Snooker.
RSS