Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Iiro Sirkiä ja Olli-Pekka Virho pelasivat itsensä Snookerin Parisuomenmestareiksi Turussa voittamalla finaalissa supersuosikkiparin Patrik Tiihosen ja Heikki Nivan lukemin 5-3. Finaalissa Tiihonen ja Niva nousivat vielä 0-3 ja 1-4 tappioasemasta mukaan peliin, mutta kahdeksannessa ratkaisevassa erässä turkulaiset nappasivat viidennen erävoiton lukemin 71-20.
Norjalaiset olivat vahvoilla tämän vuoden miesten PM-kilpailuissa Oslossa. Vain Suomen Casper Matikainen pystyi murtautumaan Norjalaisten mitalijuhliin ja nappasi PM-pronssin taskuunsa. Suomella oli kahdeksan parhaan joukossa peräti neljä pelaajaa. Naisissa puolestaan ruotsalaiset olivat vahvimmillaan. Junioreissa Suomi hallitsi kilpailuja sillä Arseni Sevastyanov voitti PM-kultaa ja Jere Virtaranta oli hyvänä kakkosena.
Katseet kääntyy tulevan viikonlopun Oslossa pelattaviin 10-pallon PM-kilpailuihin johon Suomelta lähtee taas vankka edustus. Perjantaista sunnuntaihin kestävän turnauksen aikana ratkotaan PM-mitalit miesten, naisten ja junioreiden (U19) sarjoissa. Ottelut alkavat tänään klo 19:00.
Tupla-SM valokuvia (30.1.2019)
Tupla-SM valokuvia on katsottavissa liiton nettisivun kuvagalleriassa
Vaasassa järjestetty poolbiljardin 8- ja 10-pallon Tupla-SM tapahtuma oli upea kokonaisuus, jossa kaikki osa-alueet toimivat moitteettomasti. Kilpailun yleisorganisointi oli täydellistä, jossa kaikki pienetkin yksityiskohdat oli otettu hienosti huomioon.
Vaasan Tupla-SM kilpailussa pelattiin lopuksi 10-palloa. Jo kasipallossa mestaruuden napannut Kim Laaksonen oli omaa luokkaansa ja vei jo toisen kultamitalin. Myös naisten mestaruuden ottanut Janina Rosten voidaan tituleerata tuplamestariksi, sillä hän voitti mestaruuden myös viime vuonna. Molempien mestareiden kotipaikka on Turku. Lisäyksenä vielä Jani Uskin kaksi hopeamitalia ja Laura Hartikaisen hopea ja pronssi, niin näin ollen saatiin upeat viisi tuplaa yhdessä turnauksessa.
Vaasassa järjestettävissä Tupla-SM kilpailussa 8-pallo on saatu päätökseen huippuolosuhteissa. Paikalliset seurat The Club Billiards Vaasa, Vaasa Senior Biljard sekä The Club ja niiden kymmenet vapaaehtoiset henkilöt, olivat loihtineet mahtavan peliareenan hotelli Waskiaan. Kokonaisuuteen liittyi live tulospalvelua, IS Live televisiointi sekä siitä myöhemmin tuleva jälkilähetys Alfa tv kanavalta ja paljon muuta.
Biljardin Tupla-SM + Biljardi Expo. Scandic Waskia, Vaasa. Aloittelijat, harrastajat, kilpapelaajat ja kaikki muutkin lajista kiinnostuneet tulkaa tutustumaan upeaan tapahtumaan! Seuraa suomalaista huippuosaamista kisa-areenoilla. Biljardi Expossa tutustu Suomen biljardiliiton toimintaan, lukuisiin näytteilleasettajiin sekä huippuvälineisiin. Biljardi Expo tänään la.26.1. klo 9-22. Tervetuloa!
Poolbiljardin huippupelaaja Kim Laaksonen on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen
Biljardin Tupla-SM alkaa (24.-27.1.2019). Vaasassa järjestettävän nelipäiväisen tapahtuman lajeina ovat 8-pallo ja 10-pallo, niin naisten- kuin yleisen sarjan osalta. Tapahtuman yhteydessä toteutuu myös Suomen ensimmäinen Biljardi Expo 25.-26.1.2019 (pe-la).
Patrik Tiihonen Snooker PM hopeaa. Casper Matikainen ja Joonas Lounamaa voittivat Kaisan Pari SM-kultaa.
Lohkovaiheen jälkeen kuusi suomalaista pääsi 16 pelaajan cup vaiheeseen snookerin pohjoismaiden mestaruuskisoissa Tukholmassa. Oman lohkonsa voittivat Patrik Tiihonen ja Antti Tolvanen.
Juho Nykänen osallistui Olympiavalmentaseminaariin joka järjestettiin Helsingissä. Lue Nyksyn raportti minkä pitkästä aikaan paluun tehnyt perinteinen seminaari tarjosi biljardille
Kilpailupalkinnot maksetaan jatkossa liiton toimesta kaikissa lajeissa ja sarjoissa. Kilpailun järjestäjät eivät enää maksa palkintoja kilpailupaikalla.
Snookerin pohjoismaiden mestaruudet käynnistyivät keskiviikkona Tukholmassa. Jokaisesta pohjoismaasta on mukana kahdeksan pelaajan edustus. Kisat pelataan ensin kahdeksassa viiden pelaajan lohkoissa joista kaksi parasta jatkaa 16 pelaajan cup-vaiheeseen.
Petri Makkonen on kutsuttu yhteen poolbiljardin isoimmista yksittäisistä turnauksista, World Pool Mastersiin johon kutsutaan 24 maailman parasta pelaajaa. Kutsu on Makkoselle uransa ensimmäinen.
Asioidessaan lääkärillä urheilijan tulee kertoa kuuluvansa dopingvalvonnan piiriin. Tällöin lääkäri pystyy tarkistamaan heti, onko aiottu hoito sallittu tai vaatiiko se esimerkiksi erivapauden hakemista. Vaikka urheilija on aina itse vastuussa käyttämästään lääkkeestä tai menetelmästä, on häntä hoitavalla lääkärillä tärkeä tehtävä urheilijan tukemisessa puhtaan urheilun polulla.
Vaasan suurtapahtumaan vahvistui Kaj Kunnas ja kattava TV-näkyvyys!
Suomea edustaa 10-pallona pelattavissa poolin PM-kilpailuissa 25 urheilijan joukkue kolmessa eri sarjassa.
Hyvää Joulua! (21.12.2018)
Suomen Biljardiliitto ry toivottaa Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta 2019 kaikille biljardin ystäville!
RSS