Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Suomen Biljardiliiton yksi merkittävimmistä yhteistyökumppaneista. Kiinteistönvälitys Johacon Oy LKV toimii asuntojen, toimitilojen ja loma-asuntojen välittäjänä. Nousi alle neljässä vuodessa Hyvinkään asuntokaupan markkinajohtajaksi. Johacon LKV on osoittanut, että suoraviivaisella markkinoinnilla ja ahkeralla työnteolla kaupat syntyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Johacon LKV on myös tukenut Suomen Biljardia, niin lajiliittoa, kilpailutapahtumia kuin erikseen myös henkilökohtaisesti useita pelaajia jo vuosia. Tutustu Johacon LKV:n yritysesittelyyn.
Biljardin SM-finaalitapahtuma on saatu päätökseen Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 25.5.2019.
Torstaina 16.5. avattiin uusi Biljardisuomen sivusto jonka tarkoituksena on olla aktiivinen ja keskitetty biljardiaiheinen mediasivusto. Tutustukaa sivuihin, tykätkää sivustosta somessa ja muistakaa käyttää omissa biljardiaiheisissa julkaisuissanne #biljardisuomi
Olympiakomitea järjesti Turussa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna urheiluakatemia- ja urheiluoppilaitospäivät. SBIL:n edustajana paikalla oli Juho Nykänen.
Biljardin SM-finaalitapahtuma pelataan taas tuttuun tapaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 25.5.2019 klo 9:30 alkaen.
9-pallo päätti Trevison EM-kilpailut ja ilahduttavasti peräti kolme suomalaista pelasi semifinaaleissa. Jouni Tähti oli murskaava pyörätuolisarjassa ja eteni kisojen toiseen Euroopanmestaruuteen. Kim Laaksonen saavutti yleisen sarjan ja Casper Matikainen U23-sarjan EM-pronssimitalit. Näillä mitaleilla Suomi nousi loppukirillä vielä lopullisen mitalitaulukon kolmanneksi.
Lue Karan EM-kilpailujen kisaraportti viime viikon tapahtumista. Suomen maajoukkueessa pelasi Miika Virtanen, Paul Figueroa ja raportin kirjoittanut Sauli Solhagen.
Kulttuuritalon SM-finaaleissa 25.5. Snookerin Suomenmestaruudesta pelataan seuraavasti. Semifinaali 1: Jyri Virtanen vs. Jani Kananen (aamupeli), Semifinaali 2: Olli-Pekka Virho vs. Antti Tolvanen (iltapäiväpeli).
Pyörätuolisarjan kestosuosikki Jouni Tähti palasi lyhyen tauon jälkeen kultamitalikantaan, kun hän voitti tänään 8-pallon finaalissa Englannin Roy Kimberleyn lukemin 5-2. Casper Matikainen nappasi puolestaan toisen mitalinsa Trevison EM-kilpailuista, kun hän U23 sarjassa pelasi 8-pallon EM-pronssille.
Ensimmäistä kertaa aikuisten EM-tasolla Suomea edustanut Casper Matikainen sijoittui hopealle Italian Trevisossa pelatuissa 10-pallon EM-kilpailuissa myöhään keskiviikkona Suomen aikaa. Euroopan mestaruuden voitti Puolan Mieszko Fortunski luvuin 8-4. 
Suomen poolbiljardin maajoukkueen nuorin edustaja, 22-vuotias Casper Matikainen selviytyi uransa ensimmäisissä aikuisten EM-kilpailuissa 10-pallon semifinaaleihin vappuaaton iltana pelatuissa puolivälierissä. Vuoden 2018 U23-sarjan 8-pallon Euroopanmestari Matikainen kukisti Puolan kokeneen Tomas Kaplanin niukasti erin 8-7 oltuaan ottelua jo 4-7 tappiolla.
Taas ne ovat täällä, eli poolin EM-kilpailut miehille, naisille, pyörätuolipelaajille ja nuorille U23:lle! Joukkue matkaa huomenna Italian Trevisoon jossa kamppaillaan siis 27.4.-7.5. välisenä aikana straight poolin, kasipallon, kymppipallon ja ysipallon EM-mitaleista. Joukkue ja pelattavat lajit seuraavassa:
Oulussa pelattiin Kaisan SM-finaalipaikoista ja ensimmäiset Kulttuuritalon edustuspaikat on saavuttanut KLK:n Arto Tuhkanen, RBK:n Eemeli Laurinolli, TBO:n Matti Väyrynen ja KoKa:n Tero Kiviaho. Seniorit ja Juniorit ratkoivat paremmuuttaan myös Snookerin SM-kisoissa ja Senioreiden mestariksi kruunattiin CCA:n Sami Karttunen ja Junioreiden SM-kultaa odotetusti ABTku:n Patrik Tiihoselle
Vajaa vuosi sitten kokoontui Vierumäelle joukko lajin aktiiveja viikonlopuksi verkostoitumaan ja kouluttautumaan. Tätä koulutusta on seurannut vierailut kunkin aktiivin kaupungin tai kunnan toimintaan. Viime vuoden puolella vierailimme Hyvinkäällä Mustan Kasin ja Hyvinkään biljardikerhon vieraina, tällä kertaa suuntasimme Lappeenrantaan Foulin vieraaksi.
Lahdessa pelatun Snookerin mestaruussarjan voittajaksi pelasi Heikki Niva joka kukist jännittävässä finaalissa Juha Erkinmikon lukemin 4-3. Niva johti finaalia jo 3-0, mutta Erkinmikko sai venytettyä ottelun aina trillerimäisesti kontraan asti. Vilkas biljardiviikonloppu useiden lajien ja sarjojen myötä keräsi pelaajia kasaan eri puolelle Suomea yhteensä 239.
Liiton kevätkokous on pidetty 20.3.2019 Helsingissä
Koosteet Tupla-SM finaaleista näytetään Alfa TV:llä. Kooste 8-pallosta tulee ulos torstaina 14.3.2019 klo 20 ja 10-pallosta lauantaina 16.3.2019 klo 21
Helmikuun viimeisenä viikonloppuna pelattiin seitsemän eri RG- tai SM-kilpailua ympäri Suomen, kun Poolissa pelattiin 8-pallon SM-mitaleista Senioreiden ja Junioreiden kesken. Kaisassa ja Karassa pelattiin RG-kilpailut ja naiset pelasivat 9-pallon Pari SM-mitaleista historiallisesti ensimmäisen kerran omassa sarjassaan.
Euro Sportin snookerselostaja Aki Kauppinen vieraili Ylen aamutelevision lähetyksessä 19.2.2019. Lähetyksen voi katsoa Yle Areenasta.
Helsingin Ritz Biljardi järjesti kehitysvammaisten 8-pallon SM kilpailun jo 16 kerran. Tomas Hietanen on voittanut SM kultaa jo 12 kertaa. Marjo Köykkä saalisti jo kolmannen mestaruutensa.
RSS