Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

SM-mitaleista pelattiin tänä viikonloppuna Kaisassa ja Snookerissa ja samalla ratkottiin myös Poolin Divarisarjan ja Karan mestaruussarjan viimeisiä RG-voittajia tälle kaudelle.
Suomen Biljardiliiton pooljaosto on valinnut maajoukkueen edustamaan Suomea heinäkuussa pelattaviin poolbiljardin EM-kilpailuihin Hollantiin. Turnauksessa pelataan Euroopanmestaruuksista kaikkiaan yhdeksässä eri sarjassa; miehet, naiset, pyörätuolipelaajat, seniorit M42+, ladies N42+, tytöt U19 sekä pojat U23, U19 ja U17.
Jo perinteeksi muodostunut nuorisotalojen SM kilpailu pidettiin Tampereella Galaxie Centerin salilla ja näin keväisin kisassa pelataan 9-palloa. Sarjoja oli taas kolme; pojat vuonna 2000 sekä 2003 tai myöhemmin syntyneet sekä tyttöjen sarja.
Maajoukkueen kaksiosaisen leirin jälkimmäinen osa saatiin päätökseen Vierumäen urheiluopistolla viime viikonloppuna. Tällä kerralla leirille osallistuneet pelaajat olivat naisten ja seniorien sarjasta. Vierumäki tarjosi jälleen hulppeat olosuhteet maajoukkueen harjoitteluun.
Juho Nykänen menestyi loistavasti hopealle 85 pelaajan Moskovskaja turnauksessa Tallinnassa. Torniossa nähtiin samaan aikaan Matti Väyrysen ylivoimaa Kaisan Aprillikilpailussa. Jesse Särkisilta nappasi toisen voiton Karan divarisarjassa Espoossa. Poolin Eurotourilla ei ollut merkittävää suomalaismenestystä viikonloppuna.
Viikonloppuna biljardi näkyi vahvasti monen urheilulajin rinnalla, kun kauan haaveena ollut ensimmäinen maajoukkueen leiri pidettiin Vierumäen urheiluopistolla. Leirille osallistui yhteensä 13 pelaajaa niin juniorien kuin miestenkin sarjasta. Leirin päävetäjinä ja kouluttajina toimivat Poolin lajipäällikkö Tommi Lamminaho ja SBIL:n valmennusvastaava Heikki Aunio. Tämän lisäksi oman kortensa kekoon kantoi leirillä lauantaina päivällä vieraillut, valmentajan ammattitutkintoa Vierumäen opistolla opiskeleva biljardisti, Juho Nykänen.
Seniorit, juniorit ja naiset pelasivat poolin 8-pallon Suomenmestaruudesta viidellä eri paikkakunnalla. Suomenmestareiksi Jere Virtaranta (CSS MN18), Terhi Valtanen (Pelika Kuopio Naiset), Tony Mikkola (JäKe MN42), Kari Johansson (GU Turku MN52) ja Veli-Matti Ahia (JamP MN62). Lisäksi Marko Lindberg hallitsi kaisakenttiä Hyvinkään Battery Openissa ja Snookerin mestaruussarjassa Helsingin Cabin Streetillä Patrik Tiihonen nousi jälleen mestariksi.
Heikki Niva menestyi hienosti Snookerin EM-kilpailuissa. Vielä 16-cupin ottelussa Niva pelasi tehokkaasti 5-0 voiton Maltan Duncan Bezzinasta. Semifinaalipaikka jäi kuitenkin saavuttamatta sillä Niva kärsi turnauksen ensimmäisen, mutta ratkaisevan tappion Englannin Harvey Chandlerille lukemin 1-5. Ottelu oli tulokseen verrattuna tasaisempi sillä peräti kolme harmittavaa tappioerää tuli aivan viimeisillä ratkaisupalloilla. Suomalaisten loppusijoitukset: 5.-8. Heikki Niva 17.-32. Jani Kananen 33.-64. Juha Erkinmikko 33.-64. Antti Mannila Joona Koskela jäi alkulohkoihin.
Jos tällainen sananlasku on olemassa, että 11.kerta toden sanoo, niin nyt siihen on uskomista. Tämä siksi, että Tomas Hietanen voitti jo 11:n Suomen mestaruutensa kehitysvammaisten 8-pallo kilpailussa Helsingin Ritz Biljardissa.
Laaksosen Kimin uskomaton putki jatkuu ja hän saavutti viikonloppuna Oslossa Pohjoismaiden mestaruuden 10-pallossa. Finaalissa hän voitti Norjan Mats Brujordet Schjetnen selkeästi numeroin 8-2. PM-pronssia upeasti myös Jani Uskille ja Tanskan Bahram Lotfylle. Kahdeksan parhaan joukossa oli peräti neljä suomalaista, kun myös Jani Siekkinen ja Markus Juva pääsivät pelaamaan mitaleista.
Kotimaisen poolkauden huipentuessa keväällä 8- ja 9-pallon SM-kilpailuihin, lähestyy myös kesän suuri kansainvälinen koitos, Poolin EM-kilpailut ”All-in-one” jossa kaikki sarjat kilpailevat rinta rinnan 60 pöydän peliareenalla Euroopan mestaruuksista. Turnaus pelataan 18.-31. heinäkuuta Hollannin Veldhovenissa.
Ahlströmin Toimihenkilökerhosta biljardiseuraksi
Tammikuun toinen viikonloppu oli Galaxie Centerissä jälleen täynnä biljardia
Viiden vuoden Biljardilehdet kovilla kansilla, hinta 50 euroa/kpl. Tilaa 31.1.2018 mennessä
Snookerin PM-kilpailut pelattiin tällä viikolla ja Suomi saavutti kaksi PM-pronssia. 10-pallossa Kim Laaksonen voitti kultaa ja teki uskomattoman ennätyksen.
Finaalissa Belan Sharif kukisti Tanskan Daniel Kandin lukemin 5-3. PM-pronssille pelasi Suomen Sami Karttunen ja Antti Tolvanen.
Antti Tolvanen hävisi Tanskan Daniel Kandille ja Sami Karttunen Ruotsin Belan Sharifille tänä aamuna PM-kilpailujen semifinaalissa Oulussa. Karttusen ja Tolvasen upea kilpailu päättyi selkeään tappioon, mutta muuten kaksikko pelasi todella hienon turnauksen ja saavuttivat arvokkaat PM-mitalit 40 pelaajan turnauksesta.
Sami Karttunen ja Antti Tolvanen ovat selvittäneet tiensä Snookerin PM-kilpailujen finaalipäivälle semifinaaleihin. Karttunen kukisti maanmiehensä Timo Salovaaran 4-0 ja Iiro Sirkiän trillerin päätteeksi 4-3. Tolvanen puolestaan voitti Joona Koskelan 4-0 ja mitalipelissä Ruotsin Benjamin McCaben 4-1. Semifinaalissa Tolvanen saa vastaansa ainakin toistaiseksi voittamattoman Tanskan Daniel Kandin ja Karttunen Ruotsin Belan Sharifin joka kukisti 8-cupissa erittäin tiukan ottelun päätteeksi Esa Kaikumaan 4-3.
Peräti kahdeksan suomalaista selvitti tiensä PM-kilpailujen alkulohkoista jatkoon 16 parhaan joukkoon. Lohkovoittajina jatkoon pelasivat Joona Koskela, Sami Karttunen, Antti Mannila ja Juha Erkinmikko. Lohkoistaan kakkosina jatkoon selvittivät Iiro Sirkiä, Timo Salovaara, Esa Kaikumaa ja Antti Tolvanen. 16-cup alkaa huomenna perjantaina klo 14:00 ja Pohjoismaiden mestari selviää lauantaina.
Tänään tärähtää käyntiin Oulun City Biljardissa pelattava Snookerin PM-kilpailu. Mestari selviää lauantaina ja pelaajia on yhteensä 40 (Suomi 12, Ruotsi 8, Norja 8, Islanti 5, Tanska 7). Seuraa kilpailuja NSC2018...
RSS