Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Janne Wissille on määrätty neljän vuoden urheilun toimintakielto dopingtestistä kieltäytymisen vuoksi. Rikkomus tapahtui karabiljardin SM-kilpailussa 13.5.2018 Espoossa. Toimintakielto päättyy 31.5.2022.
Kim Laaksonen voitti Tampereella yleisen sarjan 14.1 (Straight Pool) SM-kultaa ja vastaavasti Johanna Vartiainen toisti saman tempun naisten sarjassa Hyvinkäällä. Tiivistä biljardiviikonloppua täydensi myös Pyramidin ja Kaisan RG-kilpailut Helsingissä ja Rovaniemellä joissa voittajiksi pelasi tutut konkarit Juho Nykänen ja Mikko Hämäläinen.
EBK voitti Kaisan joukkue SM-kultaa Kotkassa. Turussa Snookerin mestaruussarjan RG-voitto EBK:n Heikki Nivalle. Karan mestaruussarjassa myös espoolaishallinta. Lisäksi viikonloppuna pelattiin myös Senioreiden Straight Poolin Suomenmestaruuskilpailut kolmessa eri sarjassa.
Tampereen Ammattikorkeakoulun Aki Pöyhönen voitti opiskelijoiden SM kultaa. Finaalissa kukistui Turun Ammattikorkeakoulun Atte Paloniemi.
Petri Makkonen ja Kim Laaksonen olivat viime viikonloppuna pelipäällä, kun kumpainenkin pelasi yhdessä kaikkien aikojen kovatasoisimmassa poolin Eurotourin osakilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon. 159 pelaajan turnauksen voittajaksi pelasi USA:n Shane van Boening.
Tule vastaamaan nimettömästi urheilun ja liikunnan parissa vuoden aikana havaitsemaasi ja kokemaasi kiusaamista ja muuta syrjintää koskevaan kyselyyn!
Neljännet kaisabiljardin MM-kilpailut pelataan 19.-22.9.2019 Rovaniemellä (Santa Park Arctic World)
Stefan Sellberg voitti Suomen kovatasoisimman biljardisarjan, eli Finnish Pool Tourin osakilpailuvoiton Tampereella. Straight Poolia pelatun FPT avauksen finaalissa Sellberg kukisti Jani Uskin lukemin 100-90. Pyramidin Finnish Masters pelattiin puolestaan Helsingissä ja voittajaksi nousi Juho Nykänen. Naisetkin aloittivat kauden pääsarjan osalta ja Tuija Soininen aloitti sen vahviten.
Biljardin 9-pallo OSM kilpailu pidetään 6-7.10.2018 Tampereella. OSM - kisat on tarkoitettu vain korkeakouluopiskelijoille (ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijat).
Tampereen Galaxiessa tärähtää tulevana lauantaina, kun Suomen parhaimmat poolpelaajat, Finnish Pool Tourin uuden kauden myötä aloittavat ottelut Straight Poolin merkeissä. Kausi koostuu jälleen neljästä osakilpailusta ja mukana on 38 pelaajaa.
Suomalaiset snookerpelaajat saivat pitkään toivottua valmennusta Cabin Street Snookerin tiloissa Helsingissä kun snookervalmentaja PJ Nolan verailii Suomessa viime viikolla.
Moni sarja on päässyt jo uuden kauden myötä vauhtiin. Poolissa divisioonasarjat käynnistyivät Karo Långströmin ja Oskari Luoman tahdissa. Kaisassa Kari Kallio nappasi Oulun turnauksen voiton ja Pyramidissa uuden haastajasarjan avausvoittoon nousi Arseni Sevastyanov
Jyri Virtanen on avannut kolmen snookerpöydän salin Turkuun
Kansainvälinen biljardiliitto (The World Confederation of Billiards Sports, WCBS) on yhdessä Ranskan Biljardiliiton (Fédération Française de Billard, FFB) kanssa aloittanut kampanjan biljardin saamiseksi näytöslajiksi Pariisin Olympialaisiin vuonna 2024.
Poolin lisäksi nyt myös pyramidikilpailuihin ilmoittautuminen on lisätty Biljardi.orgiin.
Kotimaan kilpailukausi on ovella ja varsinkin pyramidi on kokemassa suuria muutoksia. Pyramidissa tullaan pelaamaan tällä kaudella sekä pyramidin mestaruussarjaa että vähemmän kokeneille tarkoitettua haastajasarjaa. Kauden yleinen kilpailuohjekirja sekä pyramidin kilpailuohjekirja on päivitetty.
Poolin EM-kilpailut Hollannin Veldhovenissa oli Jouni Tähden osalta jättimenestys. Kaikkien aikojen paras pyörätuolipelaaja Jouni Tähti teki historiaa voittamalla kisoissa kaikki kolme kultamitalia ja on nyt hallitseva Euroopanmestari niin 10-pallossa, 8-pallossa kuin myös 9-pallossa. Viimeinen kilpailupäivä toi Suomen joukkueella vielä kolme mitalia ja yhteensä EM-kisojen saldo oli 9 mitalia.
Sekä Suomen seniorit että juniorit voittivat EM-pronssia joukkuekilpailusta. Kumpikin kärsi ratkaisevan semifinaalitappion Saksalle. Myös miesten maajoukkue oli vain erän päässä EM-mitaleilta ja taipuivat niukasti viidennelle sijalle.
Suomi pääsi tänään juhlimaan Euroopanmestaruutta kahdessa eri sarjassa, kun Casper Matikainen ja Jouni Tähti nousivat korkeimmalle korokkeelle omissa sarjoissaan. Alle 23 vuotiaiden sarjassa Matikainen oli todella liekeissä mitä pidemmälle turnaus eteni ja voitti finaalissa Saksan Johannes Schmittin peräti 8-2. Tähti nappasi puolestaan jo kisojen toisen kultamitalinsa pyörätuolipelaajien sarjassa, kun hän kukisti "arkkivihollisensa" Ruotsin Henrik Larssonin finaalissa 5-2.
Pyörätuolibiljardin yksi kaikkien aikojen pelaaja Jouni Tähti avasi Suomen kultamitalikannan, kun hän pokkasi jo uransa 22. EM-kultansa näiden kisojen avauslajissaan 10-pallossa. Jouni voitti maanantaina kolme viimeistä otteluaan kaikki lukemin 6-3.
RSS