Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

SBiL tiedottaa (13.11.2020)
Tässä tiedotteessa on asiaa niin pelaajille kuin seuroillekin mm. liiton syyskokouksesta, OKM:n seuratuesta, koronaohjeistuksesta, kilpailusäännöistä, antidopingista ja biljardiuutisoinnista. Lisäksi ensi kevään SM-finaalit on vahvistettu, mukana myös upea trick shot show.
Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistukea voi taas hakea alkaen 12.11.2020.
Biljardiliiton perustajahenkilöihin kuuluvalle Markku Korhoselle on myönnetty liiton kultainen ansiomerkki. Korhonen toimi biljardiliiton puheenjohtajana vuosina 1975-77 ja sitä ennen hallituksen jäsenenä kahden vuoden ajan.
FPT:n Ratkaisuhetket suorana lähetyksenä sunnuntaina 18.10.2020 kello 14:30 alkaen. Biljardi.org tulospalvelu tarjoaa reaaliaikaista tulospalvelua kilpailusta koko viikonlopun ja samalla voi seurata myös kaikki lajeja mitä SBIL:n kilpailuviikonloppu tarjoaa. (9-pallo, Snooker, Kaisa)
Suomen Biljardiliiton kaikessa toiminnassa noudatetaan tarkasti kaikkia ohjeita ja määräyksiä, jotka pohjautuvat Suomen viranomaisten ja Suomen Olympiakomitean ohjeisiin ja määräyksiin.
Oulussa ratkottiin Snookerin Suomenmestaruus viikonloppuna. Lisäksi Poolissa, Kaisassa ja Karassa pelattiin RG-kilpailuja ympäri Suomen.
Pitkän linjan pirkanmaalainen biljardivaikuttaja on poissa. Vesa Paasivirta menehtyi pitkällisen sairauden murtamana maanantaina 14.9.2020 kotonaan.
Jani Uski valloitti Mapon Finnish Pool Tourin avauskilpailun. Nuori 14-vuotias Juho Teittinen menestyi parhaiten 1-divisioonassa. Sami Jokinen uran ensimmäiseen kaisan RG-voittoon ja Sauli Solhagen jatkaa menestyksen polulla Karan RG-avauksessa.
Poolbiljardin ykkössarja Mapon Finnish Pool Tour on valmiina alkamaan tulevana viikonloppuna 5-6.9.2020 Mikkelissä. Paikallinen media Länsi-Savo on jo tehnyt ennakkojutun kisasta ja Mikkelin kärkipelaaja Jussi Iivosesta.
Liitolle on tullut tietoon väärinkäytöksiä dopingperusteisen urheilun toimintakiellon noudattamatta jättämisestä DST Raision osakilpailussa. Vaikka turnaus ei ole suoraan SBiL:n rankingkilpailu, pitää näissä noudattaa liiton langettamia kilpailukieltoja sekä järjestäytyneen urheilutoiminnan periaatteita.
Keran Halleille Espooseen avataan ensi lauantaina 29.8. uusi snookersali. Kera Snookerissa keskitytään nimen mukaisesti snookeriin kahdeksan pöydän voimin. Sali avataan arkisin jo kello 8 ja viikonloppuna kaksi tuntia myöhemmin. Pelit päätellään joka ilta kymmenen maissa.
Finaalissa taipui Laura Saarinen erin 5 - 7
9-pallon yleisen sarjan Suomen mestaruus piti ratkoa jo keväällä, mutta korona tunnetusti sotki koko urheilumaailman suunnitelmat.  Nyt kuitenkin päästään taas tositoimiin. Kilpailu pelataan Tampereella kaksipäiväisenä alkaen lauantaina 15.8. klo 10:00. Pääpelipaikkana on Galaxie Center (Rautatienkatu 27). Toisena pelipaikkana on Space Bowling (Hämeenkatu 23).
Biljardin legendoihin kuulunut Mikkelin Matti "Masa" Jarkko on nukkunut pois keskuudestamme heinäkuussa. Matti oli kuollessaan 81 vuotias ja kärsi dementiasta ja heikentyneestä toimintakyvystä viimeiset vuodet. Kaisassa vuosikymmenet menestyksekkäästi pelannut Matti Jarkko voitti urallaan peräti 22 SM-mitalia joihin kuului myös henkilökohtainen Suomenmestaruus. Kaikki kaisan sarjat yhteen laskettuna Matilla on edelleen ennätyslukemana kirjattuna, 17 Suomenmestaruutta.
Kaikkien lajien (kaisa, kara, pool, pyramidi, snooker) kilpailutoiminta alkaa jälleen pyörimään elokuusta eteenpäin. Lajien omat tiedotteet koottu tähän yhteen pakettiin. Kuhunkin lajiin tulee omia lisätietoja lähempänä ensimmäisiä RG- ja SM-kilpailuja. Toivotaan ehjää ja tervettä kautta kaikille pelaajille ja järjestäjille!
Vantaan Tammistossa oleva uusi upea myymälä on avattu ja pelipöydät sekä tarvikkeet ovat esillä.
Liiton toimisto on kiinni 1-31.7.2020 välisen ajan. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä liiton puheenjohtajiin joni.ahola at gmail.com tai tuomas.komi at gmail.com
SBIL:n pääyhteistyökumppanin Suomen Biljardimyynnin uusi myymälä aukeaa 1.7. Vantaan Tammistossa. Tervetuloa avajaisiin osoitteeseen Sähkötie 8, Vantaa.
SBiL kevätkokous (11.6.2020)
Suomen Biljardiliitto ry:n varsinainen kevätliittokokous pidettiin keskiviikkona 10.6.2020 klo 18:00, Valimotie 10, 00380 Helsinki, Sporttitalo. Kokoustila Pariisi24, 5 krs.
RSS