Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Biljardin Tupla-SM alkaa (24.-27.1.2019). Vaasassa järjestettävän nelipäiväisen tapahtuman lajeina ovat 8-pallo ja 10-pallo, niin naisten- kuin yleisen sarjan osalta. Tapahtuman yhteydessä toteutuu myös Suomen ensimmäinen Biljardi Expo 25.-26.1.2019 (pe-la).
Patrik Tiihonen Snooker PM hopeaa. Casper Matikainen ja Joonas Lounamaa voittivat Kaisan Pari SM-kultaa.
Lohkovaiheen jälkeen kuusi suomalaista pääsi 16 pelaajan cup vaiheeseen snookerin pohjoismaiden mestaruuskisoissa Tukholmassa. Oman lohkonsa voittivat Patrik Tiihonen ja Antti Tolvanen.
Juho Nykänen osallistui Olympiavalmentaseminaariin joka järjestettiin Helsingissä. Lue Nyksyn raportti minkä pitkästä aikaan paluun tehnyt perinteinen seminaari tarjosi biljardille
Kilpailupalkinnot maksetaan jatkossa liiton toimesta kaikissa lajeissa ja sarjoissa. Kilpailun järjestäjät eivät enää maksa palkintoja kilpailupaikalla.
Snookerin pohjoismaiden mestaruudet käynnistyivät keskiviikkona Tukholmassa. Jokaisesta pohjoismaasta on mukana kahdeksan pelaajan edustus. Kisat pelataan ensin kahdeksassa viiden pelaajan lohkoissa joista kaksi parasta jatkaa 16 pelaajan cup-vaiheeseen.
Petri Makkonen on kutsuttu yhteen poolbiljardin isoimmista yksittäisistä turnauksista, World Pool Mastersiin johon kutsutaan 24 maailman parasta pelaajaa. Kutsu on Makkoselle uransa ensimmäinen.
Asioidessaan lääkärillä urheilijan tulee kertoa kuuluvansa dopingvalvonnan piiriin. Tällöin lääkäri pystyy tarkistamaan heti, onko aiottu hoito sallittu tai vaatiiko se esimerkiksi erivapauden hakemista. Vaikka urheilija on aina itse vastuussa käyttämästään lääkkeestä tai menetelmästä, on häntä hoitavalla lääkärillä tärkeä tehtävä urheilijan tukemisessa puhtaan urheilun polulla.
Vaasan suurtapahtumaan vahvistui Kaj Kunnas ja kattava TV-näkyvyys!
Suomea edustaa 10-pallona pelattavissa poolin PM-kilpailuissa 25 urheilijan joukkue kolmessa eri sarjassa.
Hyvää Joulua! (21.12.2018)
Suomen Biljardiliitto ry toivottaa Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta 2019 kaikille biljardin ystäville!
Uusi Tulorekisteri astuu voimaan vuoden 2019 alusta
Snookerin Masters turnaus näkyy tammikuussa maksuttomalla TV Kutonen kanavalla.
Vuoden pelaajat (30.11.2018)
Biljardiliitto on valinnut vuoden 2018 pelaajat. Vuoden pelaajaksi valittiin Jouni Tähti, joka voitti pool EM kilpailussa pyörätuolisarjassa kolme Euroopanmestaruutta.
Liiton syyskokous (29.11.2018)
Biljardiliiton syyskokous pidettiin Helsingissä 28.11.2018. Suomen Olympiakomitean Sporttitalossa Pitäjänmäellä pidetyssä kokouksessa oli läsnä 13 jäsenseuran edustajat.
Helsingissä Tapanilan urheilukeskuksessa sijaitseva Mosa Biljardi järjesti avajaistilaisuuden tiistaina 27.11.2018.
Kasipallon joukkuemestaruudet voittivat Maarian ja Lausteen nuorisotalot Turusta sekä Espoon Nöykkiön nuorisotalo
Seuratuki 2019 (2.11.2018)
Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratoiminnan kehittämistuen haku alkaa 12.11.2018. Tukea on jaossa yhteensä 4 miljoonaa euroa.
Micke Strömin lopullinen sijoitus Moskovan MM-kilpailuissa oli 17.-24, joka on upea suoritus itsessään. Saldona yksi voitto ja kaksi tappiota.
Espoon Brode Billiardsin tiloissa järjestetään tämän syyskauden ajan joka keskiviikko klo 14:00-16:00 ilmainen nuorille 12-15 vuotialle suunnattua biljardiopetusta yhteistyössä Espoon jäsenseurojen ja liiton kanssa.
RSS