Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Keilahallit, biljardisalit ja vastaavat ravitsemisliikkeet, joiden toiminta koostuu merkittävästi myös muusta kuin ravitsemisliiketoiminnasta, voivat muuttaa toimintaansa siten, että tiloissa ei tarjota ruokaa tai juomaa. Aluehallintoviraston tulkinnan mukaan toimitiloja voidaan tällöin käyttää muuhun toimintaan, esimerkiksi keilaamiseen tai biljardin pelaamiseen.
YLE:n Lounais-Suomen toimitus kävi haastattelemassa Patrik Tiihosen snookerkuulumisia Turun AuraBiljardissa 3.3.2021.
Biljardissa jatketaan kaikkien lajien osalta kilpailutoiminnan keskeytystä huhtikuun loppuun saakka ja seuraava tilannepäivitys tehdään maaliskuun lopulla. Lajijaostot ovat pohtimassa loppukauden kilpailukalentereita kuten myös koko ensi kauden runkoa, näistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.
Vaasa Senior Biljard ry:n jäsen Pertti ”Pepe” Nykänen on nukkunut pois sunnuntaina 14.2.2021. Pepe oli aktiivinen biljardiharrastaja pelaten myös liiton MN50 seniorisarjoissa useita vuosia. Biljardiliitto ottaa osaa omaisten ja biljardiystävien suureen suruun.
Suomen Biljardiliitto tuomitsee jyrkästi kaiken sääntöjen vastaisen toiminnan, liittyi se lajin sisäisiin sääntöihin, urheilun eettisiin periaatteisiin tahi antidopingsääntöihin. Viime viikolla julkaistu Kim Laaksosen dopingkäry toi biljardille erittäin ikävää negatiivista julkisuutta.
Mapon Finland Oy on Suomen Biljardiliitto ry:n alaisen poolsarjan pääyhteistyökumppani (Mapon Finnish Pool Tour) kaudella 2020 - 2021. Maponin ja dopingrikkomuksesta tuomitun biljardipelaaja Kim Laaksosen yhteistyösopimus päättyi jo 31.5.2020. 
Biljardin pelaaja Kim Laaksonen on saanut kolmen kuukauden urheilun toimintakiellon. Hänen SM-kilpailussa 16.8.2020 antamansa näyte sisälsi urheilussa kielletyn kokaiinin aineenvaihduntatuotetta bentsoyyliekgoniinia. Toimintakiellon lisäksi urheilijan SM-kilpailussa saadut tulokset tulee hylätä kaikkine seurauksineen.
Kaikkien liiton biljardilajien osalta; kaisa, kara, pool, pyramidi ja snooker, jatketaan kilpailutoiminnan keskeytystä ainakin helmikuun loppuun saakka.
Euroopan poolbiljardiliitto, EPBF, on laittanut alulle rahankeräyksen, jonka tarkoituksena on auttaa taloudellisesti Norjan maanvyöryssä kotinsa menettäneen poolbiljardin monitoimimiehen Jörgen Sandmania ja hänen perhettään.
Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) on julkaissut vuoden 2021 Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa sekä antiopingsäännöstön. Jokainen urheilija on itse vastuussa käyttämiensä valmisteiden sallittavuudesta urheilussa. SUEK valvoo Suomessa myös urheilun eettisiä asioita sekä kilpailumanipulaatiota.
Biljardin kaikissa lajeissa jatketaan kilpailutoiminnan keskeytystä ainakin tammikuun ajan. Seurataan viranomaisten ohjeita ja tiedotetaan asiasta lisää tammikuun loppupuolella.
Biljardin vuoden pelaajaksi on valittu 17-vuotias Arseny Sevastyanov. joka valittiin aikaisemmin myös vuoden nuoreksi pelaajaksi. Lahjakas kotkalainen on monen lajin osaaja sillä hän nappasi kolmesta eri lajista (Pool, Pyramidi, Kaisa) Suomenmestaruuksia ja SM-mitaleita kuluvan vuoden aikana.
Monilla Suomen alueilla koronaviruksesta johtuvat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa tulevan vuodenvaihteen yli. Tämän takia myös SBIL:n kilpailutoiminnan keskeytystä jatketaan ainakin 10.1.2021 saakka. Käytännössä lajijaostot siirtävät tai ovat jo siirtäneet vuoden alun kilpailuja eteenpäin.
Poolia televisiosta (11.12.2020)
Mapon Finnish Pool Tour ALFA TV:llä tulevana viikonloppuna
Suomen Biljardiliiton hallitus on valinnut lajien vuoden parhaat pelaajat. Vuoden pelaajasta äänestys.
Biljardiliiton syyskokous pidettiin torstaina 26.11.2020 Sporttitalolla Helsingin Pitäjänmäellä. Hallitus jatkaa toimintaansa muuten entisessä kokoonpanossa, vain Jari Sampakoski Helsingistä valittiin uutena jäsenenä mukaan.
Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi viranomaiset ovat tehneet uusia rajoituksia ja suosituksia eri alueille. Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueilla on jo suositettu keskeytettäväksi kaikki harrastustoiminta. Samoin matkustamista suositellaan välttämään ja muiden kuin välttämättömien perhekontaktien keskeistä kohtaamista. Myös muilla Suomen alueilla koronavirus on jatkanut leviämistä.
Uudenmaan alueen koronarajoitukset astuivat voimaan 23.11.2020 ja jatkuvat kolme viikkoa aina 13.12.2020 saakka. SBIL:n kilpailutoimintaa ei keskeytetä, mutta uudenmaan alueen kilpailuissa vaaditaan uusien kokoontumisrajoituksien noudattamista.
Uudenmaan alueen koronarajoitukset astuvat voimaan 23.11.2020
Snooker tuomarikoulutus on ollut viime vuosien ajan erittäin aktiivista ja sen ansiosta onkin saatu useita uusia snookertuomareita. Erik Lindblom kurssien organisoijana sekä Eero Lipponen kurssitettavien hyväksyjänä ovat jälleen pitäneet seminaarin, jonka tuloksena kaikki neljä osallistujaa läpäisivät tiukan tuomaritentin.
RSS