Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

Lue Karan EM-kilpailujen kisaraportti viime viikon tapahtumista. Suomen maajoukkueessa pelasi Miika Virtanen, Paul Figueroa ja raportin kirjoittanut Sauli Solhagen.
Kulttuuritalon SM-finaaleissa 25.5. Snookerin Suomenmestaruudesta pelataan seuraavasti. Semifinaali 1: Jyri Virtanen vs. Jani Kananen (aamupeli), Semifinaali 2: Olli-Pekka Virho vs. Antti Tolvanen (iltapäiväpeli).
Pyörätuolisarjan kestosuosikki Jouni Tähti palasi lyhyen tauon jälkeen kultamitalikantaan, kun hän voitti tänään 8-pallon finaalissa Englannin Roy Kimberleyn lukemin 5-2. Casper Matikainen nappasi puolestaan toisen mitalinsa Trevison EM-kilpailuista, kun hän U23 sarjassa pelasi 8-pallon EM-pronssille.
Ensimmäistä kertaa aikuisten EM-tasolla Suomea edustanut Casper Matikainen sijoittui hopealle Italian Trevisossa pelatuissa 10-pallon EM-kilpailuissa myöhään keskiviikkona Suomen aikaa. Euroopan mestaruuden voitti Puolan Mieszko Fortunski luvuin 8-4. 
Suomen poolbiljardin maajoukkueen nuorin edustaja, 22-vuotias Casper Matikainen selviytyi uransa ensimmäisissä aikuisten EM-kilpailuissa 10-pallon semifinaaleihin vappuaaton iltana pelatuissa puolivälierissä. Vuoden 2018 U23-sarjan 8-pallon Euroopanmestari Matikainen kukisti Puolan kokeneen Tomas Kaplanin niukasti erin 8-7 oltuaan ottelua jo 4-7 tappiolla.
Taas ne ovat täällä, eli poolin EM-kilpailut miehille, naisille, pyörätuolipelaajille ja nuorille U23:lle! Joukkue matkaa huomenna Italian Trevisoon jossa kamppaillaan siis 27.4.-7.5. välisenä aikana straight poolin, kasipallon, kymppipallon ja ysipallon EM-mitaleista. Joukkue ja pelattavat lajit seuraavassa:
Oulussa pelattiin Kaisan SM-finaalipaikoista ja ensimmäiset Kulttuuritalon edustuspaikat on saavuttanut KLK:n Arto Tuhkanen, RBK:n Eemeli Laurinolli, TBO:n Matti Väyrynen ja KoKa:n Tero Kiviaho. Seniorit ja Juniorit ratkoivat paremmuuttaan myös Snookerin SM-kisoissa ja Senioreiden mestariksi kruunattiin CCA:n Sami Karttunen ja Junioreiden SM-kultaa odotetusti ABTku:n Patrik Tiihoselle
Vajaa vuosi sitten kokoontui Vierumäelle joukko lajin aktiiveja viikonlopuksi verkostoitumaan ja kouluttautumaan. Tätä koulutusta on seurannut vierailut kunkin aktiivin kaupungin tai kunnan toimintaan. Viime vuoden puolella vierailimme Hyvinkäällä Mustan Kasin ja Hyvinkään biljardikerhon vieraina, tällä kertaa suuntasimme Lappeenrantaan Foulin vieraaksi.
Lahdessa pelatun Snookerin mestaruussarjan voittajaksi pelasi Heikki Niva joka kukist jännittävässä finaalissa Juha Erkinmikon lukemin 4-3. Niva johti finaalia jo 3-0, mutta Erkinmikko sai venytettyä ottelun aina trillerimäisesti kontraan asti. Vilkas biljardiviikonloppu useiden lajien ja sarjojen myötä keräsi pelaajia kasaan eri puolelle Suomea yhteensä 239.
Liiton kevätkokous on pidetty 20.3.2019 Helsingissä
Koosteet Tupla-SM finaaleista näytetään Alfa TV:llä. Kooste 8-pallosta tulee ulos torstaina 14.3.2019 klo 20 ja 10-pallosta lauantaina 16.3.2019 klo 21
Helmikuun viimeisenä viikonloppuna pelattiin seitsemän eri RG- tai SM-kilpailua ympäri Suomen, kun Poolissa pelattiin 8-pallon SM-mitaleista Senioreiden ja Junioreiden kesken. Kaisassa ja Karassa pelattiin RG-kilpailut ja naiset pelasivat 9-pallon Pari SM-mitaleista historiallisesti ensimmäisen kerran omassa sarjassaan.
Euro Sportin snookerselostaja Aki Kauppinen vieraili Ylen aamutelevision lähetyksessä 19.2.2019. Lähetyksen voi katsoa Yle Areenasta.
Helsingin Ritz Biljardi järjesti kehitysvammaisten 8-pallon SM kilpailun jo 16 kerran. Tomas Hietanen on voittanut SM kultaa jo 12 kertaa. Marjo Köykkä saalisti jo kolmannen mestaruutensa.
Iiro Sirkiä ja Olli-Pekka Virho pelasivat itsensä Snookerin Parisuomenmestareiksi Turussa voittamalla finaalissa supersuosikkiparin Patrik Tiihosen ja Heikki Nivan lukemin 5-3. Finaalissa Tiihonen ja Niva nousivat vielä 0-3 ja 1-4 tappioasemasta mukaan peliin, mutta kahdeksannessa ratkaisevassa erässä turkulaiset nappasivat viidennen erävoiton lukemin 71-20.
Norjalaiset olivat vahvoilla tämän vuoden miesten PM-kilpailuissa Oslossa. Vain Suomen Casper Matikainen pystyi murtautumaan Norjalaisten mitalijuhliin ja nappasi PM-pronssin taskuunsa. Suomella oli kahdeksan parhaan joukossa peräti neljä pelaajaa. Naisissa puolestaan ruotsalaiset olivat vahvimmillaan. Junioreissa Suomi hallitsi kilpailuja sillä Arseni Sevastyanov voitti PM-kultaa ja Jere Virtaranta oli hyvänä kakkosena.
Katseet kääntyy tulevan viikonlopun Oslossa pelattaviin 10-pallon PM-kilpailuihin johon Suomelta lähtee taas vankka edustus. Perjantaista sunnuntaihin kestävän turnauksen aikana ratkotaan PM-mitalit miesten, naisten ja junioreiden (U19) sarjoissa. Ottelut alkavat tänään klo 19:00.
Tupla-SM valokuvia (30.1.2019)
Tupla-SM valokuvia on katsottavissa liiton nettisivun kuvagalleriassa
Vaasassa järjestetty poolbiljardin 8- ja 10-pallon Tupla-SM tapahtuma oli upea kokonaisuus, jossa kaikki osa-alueet toimivat moitteettomasti. Kilpailun yleisorganisointi oli täydellistä, jossa kaikki pienetkin yksityiskohdat oli otettu hienosti huomioon.
Vaasan Tupla-SM kilpailussa pelattiin lopuksi 10-palloa. Jo kasipallossa mestaruuden napannut Kim Laaksonen oli omaa luokkaansa ja vei jo toisen kultamitalin. Myös naisten mestaruuden ottanut Janina Rosten voidaan tituleerata tuplamestariksi, sillä hän voitti mestaruuden myös viime vuonna. Molempien mestareiden kotipaikka on Turku. Lisäyksenä vielä Jani Uskin kaksi hopeamitalia ja Laura Hartikaisen hopea ja pronssi, niin näin ollen saatiin upeat viisi tuplaa yhdessä turnauksessa.
RSS