Suomen Biljardiliitto ry.

Uutisia

8-pallon SM-mitalistit vuosimallia 2021: 1. Kim Laaksonen Turku, 2. Casper Matikainen Espoo, 3.-4. Tomi Ahonen Vantaa, 3.-4. Valtteri Virtanen Helsinki
Suomen Biljardiliitto on myöntänyt kaksi merkittävää tunnustusta 8-pallon SM-kilpailujen yhteydessä. Rakkaan lajimme eteen paljon urallaan tehneet Aki Heiskanen ja Jari Peltonen on molemmat palkittu SBiL:n kultaisen ansiomerkin arvoisesti. (nro 15 & 17)
Naisten finaalissa kaatui Riikka Väyrynen erin 6 – 4. Muita viikonlopun 8-pallon mestareita ovat Vesa-Ville Virtanen (Seniorit MN44), Timo Siekkinen (MN54) ja Aarno Kiveliö (MN64)
Suomen juniorijoukkue (U19) joutui taipumaan vahvalle Puolan joukkueelle Poolin EM-kisojen finaalissa 0-2. Joukkueen pelaajat Arseni Sevastyanov ja Leevi Auresto hävisivät omat ottelunsa. Eetu Hirvenheimon ottelu jäi näin ollen kesken. Hopea ja etenkin aina kovan Venäjän voittaminen semifinaalissa oli kuitenkin todella kova suoritus. Palkintopallille nousee pelaajien kanssa myös kisassa joukkueenjohtajana hyvää työtä tehnyt Tomi Ahonen.
SBiL tiedottaa (6.8.2021)
Koronarajoituksia on edelleen voimassa, mutta biljardikilpailuita voi kuitenkin pitää, kun noudatetaan AVI:n ohjeita ja määräyksiä. Tässä alla esimerkiksi Etelä-Suomen AVI:n tällä hetkellä voimassa olevasta ohjeesta:
Juho Teittinen varmisti mitalin straight poolissa voittamalla Puolan Dominik Jastrzabin 75-30 puolivälierissä. Lopputuloksissa Teittinen saavutti kolmanne sijan kärsittyään tappion 48-75 Puolan Wiktor Fortunskille.
Uusi biljardikausi on taas ovella kunhan kesä saadaan vietettyä. Toivottavasti uusi kilpailukausi saadaan aloitettua suunnitelmien mukaisesti. Kaikkien kilpailutoimintaan osallistuvien pitää silti huolehtia edelleen kaikista tarvittavista toimista viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Liitto informoi tarkemmin mahdollisista koronarajoituksista ja muista kilpailutoimintaan liittyvistä ohjeista elokuussa ennen kilpailujen alkua. Mikäli liiton jäsenseurat / seurojen jäsenet järjestävät tai osallistuvat kesän aikana muihin biljardikilpailuihin tai -tapahtumiin, on muistettava noudattaa kaikkia Suomen viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä.
Suomen mestaruus ratkotaan lauantaina ja sunnuntaina Vantaalla (MyBiljardi & Bar).
Wiktor Zieliński (Puola) - Casper Matikainen 9 - 11
Kaikkien muiden suomalaispelaajien matka katkesi alkulohkoon.
9-pallon MM-kilpailut pidetään Englannissa (Milton Keynes) 6.-10.6.2021.
Biljardin kilpailutoimintaa pyritään käynnistelemään pikkuhiljaa kesää kohti, mikäli koronaviruksen ilmaantuvuusluvut laskevat edelleen, kuten viime aikoina on onneksi tapahtunut ja kunhan viranomaisten asettamat rajoitukset sen mahdollistavat.
Kilpailut pelataan Englannissa 6.-10.6.2021
Eklent Kaci (Albania) - Petri Makkonen 7 - 3
RSS