Kaisan kilpailuohjekirja kaudelle 2016-17

28.6.2019


Elokuun alusta alkaa lähes ennätyksellisen tiivis kaisasyksy. Päivitetty kilpailuohjekirja löytyy kilpailutoiminnan sivustolta. Tässä uutisessa joitakin pääkohtia tarkemmin - kannattaa kuitenkin tutustua itse kilpailuohjekirjaan. Kausi alkaa jo kahden viikon päästä MM-karsinnoilla.

 

- Uusien ja painavampien, sekä laadukkaampien kilpailupallojen käyttö alkaa kauden 2016-17 alussa. Kaikki RG- ja SM-kilpailut yms. mukaanlukien MM-karsinnat ja itse MM-kilpailu tullaan pelaamaan vain uusilla palloilla. Kaisapöytien pusseille on kilpailuohjekirjassa määritelty päivitetyt standardit joita tulisi pyrkiä noudattamaan mahdollisimman tarkasti jokaisen kilpailupöydän osalta. Kaisan kulmapussit mm. 69-70,5mm ja keskipussit 77-79mm vallin päältä mitattuna kapeimmasta kohdasta.

- Kilpailunjohtajan vastuulistalle on tarkennettu kaikki pääkohteet joille olisi hyvä lähettää sähköpostilla mm. RG-kilpailun TOP10 heti kilpailun päätyttyä. Lisäksi halutaan muistuttaa, että kilpailunjohtajat/seurat muistavat tilityssäännön eli SBIL:n osuus on tilitettävä 7 päivän kuluessa kilpailuista.

- Kisojen vetäjien kannattaa myös verestää muistiaan lukaisemalla kilpailuohjekirjasta tarkasti pelaajien arvonta ja sijoittaminen sekä kaavion käytöstä ohjeet varsinkin ennen omaa järjestämäänsä RG- tai SM-kilpailuaan. Kilpailuohjekirja ja Kaisakaavion käyttöohjeet.

- SM-kilpailuille määritellään minimi osallistujamäärät joilla saavutetaan SM-status. Mm. Pari SM-kilpailuissa pitää olla vähintään 12 paria ja joukkue SM-kilpailussa 8 joukkuetta jotta kilpailulla säilyy SM-status. Kaisan kilpailutoiminnalla ei pitäisi olla vaikeuksia näiden rajojen saavuttamisessa.

- Antti Saari eliittikilpailu pelataan marraskuussa ja siitä on valintakriteerit myös nähtävillä kilpailuohjekirjassa yms.

- Ikämiesten SM-kilpailuille on annettu mahdollisuus alkaa jo perjantaina, mikäli pelaajamäärä kasvaa suuremmaksi kuin aikaisemmin.  Esim. 70v sarjan ja ehkä kenties 60v sarjan otteluita voidaan kenties jo aloitella perjantaina pelaamaan alta pois. Tämä katsotaan sitten kisojen kohdalla tarkemmin. Ikämiesten päivitetyt pykälät osallistumisrajoista myös kilpailuohjekirjaan päivitetty.

- Jo osittain uutena sääntönä tämän vuoden alussa käyttöön otettu restisääntö saa virallisen päivityksen myös kilpailuohjekirjaan: "Alle 15-vuotiaat (poislukien yli 160cm pitkät) pelaajat saavat käyttää restiä pelin aikana". Eli käytännössä tässä huomioidaan nuorimpia junioreita.

Kaisakausi käynnistyy todella tiiviisti heti elokuun alusta MM-karsinnoilla ja Puhveleiden RG-kilpailulla joihin on jo ilmoittautumiset käynnissä keskustelupalstalla. Oikein hyvää uutta kilpailukautta kaikille kaisan ystäville!

Liitteet