Kaisan MM-kilpailu syksyllä 2016

27.6.2019


Vuonna 2010 järjestettiin historiallisesti ensimmäinen kaisan MM-kilpailu ja maailmanmestariksi kruunattiin Jyväskylän Marko Rautiainen. Toinen MM-kilpailu pelattiin samassa pelipaikassa Kotkan konserttitalolla keväällä 2013 ja maailmanmestariksi Hämeenlinnan Marko Lindberg. Kolmas kerta toden sanoo! Lokakuussa 2016 Kaisan MM-kilpailulla on uusi pelipaikka Holiday Club Saimaa Lappeenrannassa jossa järjestetään myös tulevat pyramidin MM-kilpailut. Voittaako kolmannen kaisan MM-kilpailun myös Marko vai kenties nyt joku muu? Taistelu kaisan MM-paikoista on jo alkanut!

 

Kaisan tulevien MM-kilpailujen ajankohta ei ole vielä tarkasti selvillä, mutta lokakuun 2016 alkupuolelle ne tulevat sijoittumaan ensi kauden kilpailukalenterissa. Tarkemmat päivämäärät selviävät tässä lähiviikkojen aikana.

Kolmansien MM-kilpailujen pelaajamäärä tulee olemaan pienempi aikaisempiin MM-kilpailuihin nähden. Tämä mahdollistaa samalla 8-10 pöydän kapasiteetillä ja tutulla kolmen päivän formaatilla väljemmän ja sitä myötä paremmin aikataulutetun turnauksen.

Suomella tulee olemaan seuraaviin kaisan MM-kilpailuihin 64 paikkaa. Ulkomaalaisilla 32 paikkaa ja heidän innokkuutensa määrittää lopullisen osallistujamäärän turnaukselle.

Suomen pelaajavalinnat menevät seuraavasti:

♦ 32 valitaan kaisakauden 2015-16 RG-listan perusteella toukokuussa 2016
(huom! raja ei siirry, vaikka joku sijalla 1-32 jäisi mahdollisesti pois MM-kilpailuista)

♦ 24 valitaan MM-karsintojen perusteella jotka pelataan elo-syyskuussa 2016
(karsintakilpailuja väh. 8 kpl ja niissä yhteensä jaossa 24 paikkaa.)

♦ Kultakellokilpailun, Antti Saari Eliittikilpailun ja henk.koht. SM-kilpailun 2016 voittajat saavat automaattisen osallistumisoikeuden MM-kilpailuihin. 

♦ Ainoastaan aikaisemmat MM-voittajat Marko Rautiainen ja Marko Lindberg omistavat automaattisen osallistumisoikeuden MM-kilpailuihin. (MM-kilpailuihin 2016 ei ole villin kortin anomismahdollisuutta)

♦ Loput MM-paikat (~ 3-8 kpl) määrittelee kaisajaosto joihin vaikuttaa mm. kauden 2016-17 RG-listan kärki ja muut mahdolliset merkittävät saavutukset.