Kaisakausi palaa tositoimiin jo vuoden ensimmäisenä viikonloppuna

26.6.2019

Kevätkausi alkaa Terva-Cupilla jo ensimmäisellä viikolla. Osallistumismaksuissa on pieni jakoprosenttimuutos eliittikilpailua varten.

 

Heti vuodenvaihteen jälkeen alkaa kevätkauden kaisakilpailut täydellä tohinalla, kun Oulussa pelataan perinteinen Terva-Cup jo loppiaista edeltävänä viikonloppuna 4.-5.1. Ilmoittautuneita mukana lähes sata pelaajaa! Kevään aikana pelataan tämän kauden osalta vielä yhdeksän RG-kilpailua , SM-kilpailut sekä henkilökohtaisessa että parimestaruudessa. Näiden lisäksi myös seniori-ikäiset taistelevat tuttuun tapaan SM-mitaleista Ikämiesten kilpailuissa. YT-klubit pelaavat myös tuttuun tapaan SM-kilpailut helmikuussa.

Kilpailukalenteri:  http://kaisa.sbil.fi/kilpailutoiminta/

Vuoden 2014 alusta alkaen RG-kilpailujen osallistumismaksujen jakoprosentit menevät seuraavasti:

Palkinnot 60% (+5e per osallistuja kv-kilpailuissa)
Loppupotti 10%
SBIL 5%
Kilpailunjärjestäjä 22,5% (+5e per osallistuja kv-kilpailuissa)
Antti Saari Eliittikilpailulle 2,5%

Muutos on siis käytännössä se, että kilpailunjärjestäjän osuudesta 1e per osallistuja siirtyy seuraavan Antti Saaren eliittikilpailun käyttöön joka pelataan joulukuussa 2014. Kilpailunjärjestäjän osuus on tämän muutoksen seurauksena täysin sama kuin edellisilläkin kausilla, mutta tällä pienellä muutoksella saadaan pohjustettua Antti Saaren eliittikilpailulle entistä paremmat palkinnot yms. jatkossa. Antti Saari kilpailu itsessään tulee kokemaan hieman muodonmuutosta myös, koska eliittikilpailusta pyritään tekemään seuraavaan kauteen entistä houkuttelevampi. Asiasta tulee lisää informaatiota kevätkauden aikana.

Tammikuun lopussa pelataan myös suosittu Kaisan Pari SM ja tänä vuonna se järjestetään Hyvinkäällä jossa pöydät ja olosuhteet laitetaan taas viimeisen päälle huippukuntoon tammikuun aikana. Sitä ennen pelataan vielä Terva-Cup ja Wessmannin muistokilpailut joten kaisakausi alkaa tuttuun tapaan tiheällä aikataululla jossa kaikille riittää kilpailuja yllin kyllin.

RG-taistoja silmällä pitäen keväästä tulee entistä mielenkiintoisampi ja RG-listan näkökulmasta varmasti tasaisempi kuin aikoihin. Syynä tähän tulee olemaan tälle kaudelle käyttöön otettu uusi pisteytysjärjestelmä, kun RG-pisteet lasketaan pelaajille vain yhdeksästä parhaasta kilpailusta. Lopuista pelatuista kilpailuista saa pelaaja osallistumispisteen listalle joten aktiivisimpia kisakiertäjiä ei jätetä täysin huomioimatta. RG-kauden kokonaisvoitosta tulee tältä osin taistelemaan siis entistä useampi pelaaja kauden aikana.