Espoon Avoimet Espoolaisten juhlaa

26.6.2019

Jarno Ahola EBK
Jarno Ahola EBK
Tuomo Träff EBK
Tuomo Träff EBK
Petri Asikainen KK-79
Petri Asikainen KK-79
Turnauksen viisi parasta (vas.) Tuomo Träff EBK, Tuomas Komi EBK, Jarno Ahola EBK, Pasi Mettälä KK-79, Petri Asikainen KK-79
Turnauksen viisi parasta (vas.) Tuomo Träff EBK, Tuomas Komi EBK, Jarno Ahola EBK, Pasi Mettälä KK-79, Petri Asikainen KK-79
Pasi Mettälä KK-79
Pasi Mettälä KK-79

Kauden kolmannessa RG-kilpailussa koettiin Espoolaisfinaali, kun Jarno Ahola ja Tuomo Träff riemastuttivat kotiyleisöään Espoon Biljardikerhon ja Puh.veli-klubin järjestämässä turnauksessa Espoon Avoimet. Finaalista tuli trilleri ja se päättyi lopulta Jarno Aholan 60-58 voittoon.

 

57 pelaajaa otti osaa kauden kolmanteen RG-kilpailuun. Espoon Biljardikerho oli jälleen saanut avukseen Puh.veli-klubin jossa pelattiin myös ensimmäisenä pelipäivänä. Espoon Avoimien lopusta muodostui Espoon ja Turun välinen taistelu, kun kuuden parhaan joukossa oli neljä EBK:n ja kaksi Turun KK-79:n pelaajaa. Kymmenen kärki oli muutenkin kotiseuralta upea suoritus sillä peräti kuusi EBK:n pelaajaa ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

Ensimmäinen pelipäivä oli Espoon osalta pitkä sillä pelaajat pelasivat pitkälti yli 45 minuutin keskiarvolla otteluita ja myös paljon ristiin sillä vain kuusi selvitti tiensä kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla toiselle pelipäivälle. Nämä herrat olivat: Jarno Ahola EBK, Kari Puuska Duckpool, Jyrki Ruuskanen SaiBi, Pasi Mettälä KK-79, Kim Laine EBK ja Tuomo Träff EBK. Puh.veli-Klubin pelipaikalla Lassilassa ansiokasta kilpailutoimintaa veti Jarmo Tainio ja pelit päättyivät Lassilassa hieman Espoota nopeammin. Pelipaikkojen välillä toimi myös Puhveleiden Pertti Heikkisen kyytipalvelu.

Ensimmäisenä pelipäivänä tehty 38 pisteen sarja HSK:n Markku Koposen toimesta turnauksen toisella kierroksella Ritzin Ville Pasasta vastaan jäi turnauksen pisimmäksi sarjaksi, vaikka moni pääsikin aika lähelle. Markku Koponen voitti kyseisellä pötköllä kisojen erikoispalkinnon, tyylikkään 3 litran Smirnoff Vodka pullon.

Kun kuudes kierros alkoi niin kukaan 12:sta jäljellä olevasta pelaajasta ei enää ollut puhtaalla. Peliparit ja ottelut menivät seuraavasti:

6. KIERROS

Thoménius Kari HSK - Stark Mika EBK 54 - 60
- Thoménius oli lähellä yllättää Starkin, mutta jäi niukasti taakse, kun Stark iski lopussa takaa ohi kaisalla yli keskeen ja keskelle päälle + partti.
 

Helläkoski Altti EBK - Asikainen Petri KK-79 36 - 60
- Helläkosken paukut loppuivat ja Asikainen pystyi päihittämään ottelun lopulta rankkareiden jälkeen.
 

Ruuskanen Jyrki SaiBi - Mettälä Pasi KK-79 51 - 60
- Ruuskanen menetti pelin hyvin alkaneesta ottelusta huolimatta Mettälälle joka pystyi edelleen jatkamaan otteitaan tehokkaalla tasolla
 

Komi Tuomas EBK - Koponen Markku HSK 60 - 39
- Komi oli terävänä alusta loppuun asti eikä antanut Koposen päästä niskan päälle. Katso video ottelusta: http://www.ustream.tv/recorded/39110759
 

Ahola Jarno EBK - Timonen Jari RB 60 - 2
- Aholan murskajaisnäytöstä ja kun Timonen vielä löi muutaman helpohkon ohi niin lopputulos meni kuivien puolelle.
 

Laine Kim EBK - Träff Tuomo EBK 29 - 60

- Träffin unelmapussitukset ja varmat säkitykset olivat myrkkyä Laineelle

 

Seitsemännellä kierroksella oli jäljellä enää Espoon ja Turun pelaajia yhteensä kuusi. Kabikessa pärjänneet löytyvät tästä linkin takaa.

 

7. KIERROS

 

Stark Mika EBK - Asikainen Petri KK-79 18 - 60
- Tilanteessa 18-20 Stark kokeilee kaisan pussitusta jonka ohiseurauksena Asikainen rankaisee 34 pisteen sarjalla. Sarja päättyi lähes varmalta tuntuneeseen kaisan keskiparttipussitukseen, mutta se meni ohi ja Smirnoff Vodka jäi haaveeksi. Asikainen kuitenkin iski itsensä kolmen joukkoon heti seuraavalla lyöntivuorolla.
Mika Stark jää turnauksen kuudenneksi.

Mettälä Pasi KK-79 - Ahola Jarno EBK 0 - 60
- Erittäin tehokas Ahola jatkoi siitä mihin edellisessä ottelussa jäi ja löi pelin poikki todella nopeasti jättäen koko turnauksessa hyvin pelanneen Mettälän kuiville.
Pasi Mettälä sijoittuu turnauksen viidenneksi.

Komi Tuomas EBK - Träff Tuomo EBK 37 - 60
- Seurajäsenien välinen ottelu jossa oli paljon panosta. Lyöntinsä hieman edelliseen peliin unohtanut Komi ei pysty estämään Träffin menoa joka pystyi pelaamaan tehokkaammin ja näin Tuomo Träff pelasi itsensä voittoon ja uransa ensimmäiseen RG-finaaliin.
Tuomas Komi sijoittuu turnauksen neljänneksi


SEMIFINAALI

Asikainen Petri KK-79 - Ahola Jarno EBK 32 - 60
- Asikainen ei pystynyt päihittämään huippuiskussa olevaa Jarno Aholaa, vaikka tällä kertaa Ahola ei ollut enää niin murskaava kuin kolmessa edellisessä ottelussaan. Ahola kuitenkin pienoisena ennakkosuosikkina finaaliin.
Petri Asikainen sijoittuu turnauksen kolmanneksi ja nousee samalla kokonaisranking kärkeen kuudella pelipisteellä ohi Juha Tondin.


Semifinaalin voi katsoa tästä: http://www.ustream.tv/recorded/39124923

FINAALI

Tuomo Träff EBK - Ahola Jarno EBK 58 - 60
- Trilleriksi muodostunut finaali oli todella pussitusrikasta peliä heti alusta lähtien. Träff oli pari hyvää paikkaa ratkaista ottelu itselleen, mutta kokemus ja ehkä henkisesti enemmän voittoa hakemaan lähtenyt Jarno Ahola pystyi lopussa tekemään tarvittavat pisteet nopeammin ja otti Espoon Avoimien voiton itselleen.

Tuomo Träff sijoittui toiseksi ja pelasi uransa ensimmäisen RG-finaalin.

Jarno Ahola nappasi toisen kerran peräkkäin Espoon Avoimien voiton itselleen.


Katso finaali: http://www.ustream.tv/recorded/39128265

 

Turnauksen kotisivuilta, EBK:n tulospalvelusta löytyy lisää tietoa turnauksesta.

Espoon Biljardikerhon Tulospalvelu


Espoon Avoimien Lopputulokset.

EBK:n suunnalta suuret kiitokset vielä kaikille pelaajille ja toimitsijoille jotka osallistuivat turnauksen tulospalvelun ylläpitämiseen ja tuomaritoimintaan ym. tärkeään oheistoimintaan. Ja erittäin suuri erityiskiitos vielä Jarmo Tainiolle ja koko PVK:lle jotka mahdollistivat Lassilan pelipaikalla sen, että koko Espoon Avoimet turnaus oli edes järjestettävissä. Pääkaupunkiseudun yhteistyö toimii!

Turnauksesta lisää kuvia nähtävillä osoitteessa: http://keskustelu.biljardiverkko.fi/viewtopic.php?f=3&t=12489&p=166865#p166865 (kiitos Juha)