Kaisatiedote alustavista suunnitelmista kaudelle 2022-23

3.4.2022

Kaisajaosto suunnittelee ensi kaudelle muutoksia, jonka vuoksi syksyn kalenteria ei ole vielä julkistettu. Alustava idea on, että RG-kilpailujen määrää vähennetään (n. 16 => 12) ja rinnalle perustetaan uusi sarja, jonka ikärajaksi tulee 60+ tai 65+. Tällä sarjalla olisi myös oma RG-listansa ja kausipalkinnot yleisen sarjan tapaan.

Seniori SM-kilpailujen suosio on ollut viime vuosina todella suurta ja monet ovat kaipailleet enemmän kilpailuja, joissa pääsisi tapaamaan tuttuja ja mittelemään kenties tasapäisemmin, kuin yleisessä sarjassa.

Näitä kisoja olisi vuodessa 4-6kpl ja ne pelattaisiin päällekkäin pienten rg-kisojen kanssa, jotta saamme vapautettua viikonloppuja kalenterista avoimille kisoille, seuraotteluille ja muille tapahtumille. Edelleen mm. Kultakellot ja muut suosituimmat rg-kilpailut pyhitettäisiin vain niille ilman päällekkäisyyksiä.

Lisäksi Antti Saari-eliittikilpailu jää toistaiseksi pois kalenterista ja sitä varten RG-kisoista kerätty sivupotti jaetaan SM-kilpailujen lisäpalkintoina.

Ikäluokka SM-kilpailut saatetaan jatkossa järjestää niin, että 50v sarja pelataan eri paikkakunnalla, kuin 60/70/80v, niin saadaan kilpailut sujuvammin läpi viikonlopun aikana. Toki joissain paikoissa tämä on mahdollista tehdä saman kaupungin eri saleillakin.

Lisätietoa julkistetaan huhti-toukokuun aikana ennen Kaisan SM-kilpailuja. Lähiaikoina tulee myös erillinen tiedote koskien seuraavaa Kaisan MM-kilpailua, joka olisi mahdollinen aikaisintaan syksyllä 2023.

Kommentteja ja ehdotuksia saa laittaa lajipäällikölle (Tuomas Komi) sähköpostilla tai whatsappilla.

Terveisin, Tuomas Komi ja kaisajaosto