Brode vs. Pietari ystävyysottelu

7.11.2013

Juho Nykäsen ja Jukka Haapakosken yhteistyössä järjestämä ystävyysottelu Vantaan Broden ja Pietarin seitsemän hengen pelaajakaartin kesken oli menestys. Tällä kertaa itänaapurimme tuli vierailulle poolbiljardin merkeissä.

Viime keskiviikkona 6. marraskuuta saapui Vantaan Brodeen vieraita itänaapuristamme. Venäjän biljardiliiton kustantamaan treenileiriin osallistui seitsemän pelaajaa Pietarista. Päivällä pelattiin lämminhenkisiä ystävyysotteluita koko päivän ja vierailu huipentui viikkokisoihin 28 pelaajan voimin. Ystävyysotteluissa pelaajat jaettiin kahteen lohkoon, top3 Brode ja top3 vierailta pelasivat ensimmäisessä lohkossa 9-palloa, kymppipalloa ja streittiä. Loput neljä molemmilta pelasivat kaikkia lajeja. Lisäksi aikaa jäi vielä ylimääräisiin haastepeleihin jne.

Päivän otteluissa nähtiin hyviä suorituksia ja venymisiä, päällimmäisenä mieleen jäi Broden 13-vuotiaan Arttu Herrasen nousu 56-74 tappioasemasta 75-73 voittoon. Hienoa Arttu! Kotijoukkue otti välittömästi kuskinpaikan Petri Makkosen 9-0 murskavoiton innoittamana, vastassa oli vierailijoiden ykköspelaajiin lukeutuva Oleg Sachkov.

Vierailijat olivat todella tyytyväisiä Broden vierailuunsa, olihan se heidän ensikosketuksensa Diamond-pöytiin ja tulospalvelukin oli heiltä toistaiseksi kokematta. Paikalliset puitteet ovat kuulemma hieman eritasoa... Olosuhteet huomioon ottaen oli mukavaa nähdä kuinka ammattitaitoisen nopeasti he omaksuivat kotipöytiä nopeammat olosuhteet.

Ammattimaisuutta toiminnassa oli myös muussa toiminnassa, esimerkiksi tiedottamisessa. Aamulla ennenkuin palloakaan oli lyöty, heillä oli jo paikallisilla verkkosivuilla (llb) juttu vierailusta ja liveseurantalinkit tiedotettuna.

Viikkokisojen ottelut: http://www.brode.fi/biljardi/kaaviot.php?kilpailu=000078
Ystävyysottelut: http://www.brode.fi/biljardi/kaaviot.php?kilpailu=000077
Linkki venäjänkieliselle sivulle: http://www.llb.su/node/1040475

Joukkueen valmentajana toimi Platon Bochorishvili. Vierailijoita isännöi Finnalistin Juho Nykänen Kotkasta. Juhon aloitteesta tapahtui myös Venäläisten vierailu Brodeen ja Juho oli koko päivän menossa mukana, ohessa pärjäten viikkokilpailuissa hienosti semifinaalivaiheeseen. Suurkiitokset Juholle!

Teksti: Jukka Haapakoski