Petri Makkosen mietteitä kevään kynnyksellä

24.4.2014

Hyvinkääläinen biljardiammattilainen Petri Makkonen elää biljardista

Poolbiljardin ammattilaisen Petri Makkosen päivärytmi menee biljardin ehdoilla. Hänet tavattiin treenipöydän äärestä kotisalillaan Vantaan Brodessa. Petri elää biljardin ehdoilla noudattaen säännöllistä päivärytmiä. Tämän päivän sana on panostus laatuharjoitteluun.

”Tosi paljon treenaan straight poolia, se on vaan parasta perusharjoittelua yksin. Siinä tulee paljon toistoja ja peruspelaamista. Mun mielestä pelaamisen täytyy tuntua hyvältä ja tässä haetaan pelaamiseen fiilistä. Streitissä tulee paljon onnistumisia ja sitä kautta se lisää itseluottamusta. Tietää osaavansa ja pystyvänsä mihin tahansa lyöntiin. Tietysti joskus jos tuntuu että tarvitsee just jotain tiettyä lyöntiä ja siihen parannusta tai sitä fiilistä että se alkaa onnistua, niin sitten treenaan sitäkin. Streitti sopii erittäin hyvin myös junnuille ja itse asiassa aivan kaikille poolpelaajille”.

Petri Makkonen harjoittelee normaalisti 3 kertaa viikossa 3-5 tuntia kerrallaan. Isoimpien kisojen lähestyessä harjoittelu tiivistyy ja silloin harjoittelua on joka päivä. ”Panostan todellakin laatuun, enkä määrään. On paljon parempi treenata 3 tuntia hyvin ja kunnolla, kuin vedellä huvikseen viisi tuntia tai enemmän. Kaikkien pitäisi miettiä enemmän omaa treenaamistaan ja oikeasti yrittää pitää treenin taso korkealla. Asenteen pitää olla samanlaista kuin pelissäkin, ei pidä antaa periksi. Tietysti jokainen hakee sen oman tavan treenata, mutta sen laatu pitää olla mahdollisimman korkealla, samanlainen kuin kisatilanne”.

Petri Makkosen kevät ja kesä menee kisaillessa. Loppukevään tähtäin on Euro Tourin osakilpailussa toukokuun lopulla. Siitä vajaan kuukauden päästä on 9-pallon MM kisa Qatarissa. ”Hyvillä mielin tässä mennään. Euro Tourilla on taso koventunut vaikka ei niin kova kuin EM kisoissa mutta 32 joukossa on jo kaikki todella kovia. Euro Tourin alkukierroksilla saattaa tulla vielä vastaan eritasoisia pelaajia, mutta silti siellä pitää onnistua joka pelissä ja kyllä siellä jyvät erottuvat akanoista. Kansainvälinen kärki on todella kova ja laaja, siellä on kymmeniä pelaajia jotka voi voittaa kisoja. Viime aikoina Niels Feijen on pelannut älyttömän hyvin, samoin britit Appleton ja Boyes. MM kisa on tietty aivan oma lukunsa, 9-pallossa saattaa tapahtua mitä tahansa. Samalla lailla muutkin istuu penkissä kun itse on pöydällä”.