Senioreiden joukkuekilpailusta EM-pronssi Suomeen

7.8.2015

Itävallan Euroopan mestaruuskilpailuista myös Seniorit tuovat Suomeen tullessaan Joukkuekilpailun EM-pronssia junioreiden tapaan. Semifinaali oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi todella niukkaan tappioon Euroopan mestareiksi lopulta pelanneelle Portugalille 1-2.

Suomen senioreiden maajoukkue pelasi perjantaina 7.8. myöhään illalla semifinaaliottelun Portugalia vastaan. 9-pallossa Suomen joukkueelta pelasi Pauli Laakso jonka vastustaja Manuel Pereira oli liian paha pidäteltävä ja Laaksolle tappio selkeästi lukemin 3-8. 10-pallossa pelasi puolestaan Sami Karttunen joka pelasi todella tiukan ottelun Henrique Correiaa vastaan ja päihittikin portugalilaisen upeasti kontrassa 7-6. 8-pallossa puolestaan hääri Suomelta Marko Hartikainen jolla oli myös Samin tapaan trilleriottelu Antonio Nevestä vastaan. Tiukka kontratappio 6-7 tiesi valitettavasti tiukan 1-2 ottelutappion, mutta kokonaisuutena Suomen maajoukkueelle upeasti EM-pronssia! Portugali pelasi lopulta mestariksi kukistamalla finaalissa Saksan erittäin selkeästi.

Mitalijuhlien jälkeen jäljellä on vielä viimeinen kisapäivä 9-pallon merkeissä. Lauantaina on tulessa enää seuraavat suomalaiset:

Kauko Keskinen kohtaa heti aamulla Suomen aikaan kello 10:00 Unkarilaisen Csaba Nagyn 9-pallon 32-cupissa.

Kello 10:00 aloittaa ottelunsa myös Marko Hartikainen joka saa vastaansa paikallisen "The Hammerin" Eli Michael Starkin. Keskinen olikin pudottanut itävaltalaisen hävinneiden puolelle kaaviota aikaisemmin perjantaina.

Keskinen ja Hartikainen ovat Suomen viimeiset senioripelaajat jäljellä olevan 9-pallon mitalitaistoissa. Ladies sarjan puolella on puolestaan myös heti kello 10:00 aamulla mitalipeliä pelaamassa Tuija Tiihonen joka kohtaa voittaneiden puolen viimeisellä kierroksella saksalaisen Anja Hehren. Tiihonen on jo nyt vähintään viiden parhaan joukossa, mutta voitto tietäisi vähintään EM-mitalin. 

Seuraa tiukat EM lopputaistot: http://europeanpoolchampionships.eu/

Facebook fiilistelyt: https://www.facebook.com/groups/1608776122711755/