Senioreiden ja Junioreiden RG viikonloppu paketissa

8.2.2016

Viikonloppuna oli taas vuorossa Senioreiden ja Junioreiden RG kilpailut. Senioreiden RG4 kilpailut käytiin Kotkassa (MN40), Lahdessa (MN50) sekä Helsingissä (MN60). Juniorit puolestaan kisasivat Hyvinkäällä.

Junioreiden Hyvinkään kilpailu kärsi hieman pienestä osallistumäärästä mutta iso kiitos Hyvinkään Biljardisalille sekä HyvBK kuitenkin kisan läpiviennistä. Voittajaksi lopulta Keravan Jere Virtaranta joka kukisti finaalissa Tyrvään Biljardiklubia edustavan Mikael Haapaniemen ja siirtyi samalla RG-listan kärkeen.

Nuoret Seniorit kokoontuivat Kotkaan ja myös tässä kisassa oli osallitujamäärässä pieni notkahdus ja vain 14 pelaajaa oli paikalla normaalin 25-30 sijaan. Se ei haitannut etteikö kilpailu olisi ollut tasokas johon tässä sarjassa on totuttu. Voittajaksi lopulta Vantaan Shamrockia edustava Marko Hartikainen joka oli finaalissa numeroin 7-3 etevämpi Järvenpään Markku Toivosta. Markulle kuitenkin ensimmäinen finaali tällä kaudella ja hyvät RG-pisteet. Kolmanneksi myös BBC:tä edustava Asko Hämäläinen sekä Vantaan Lunaa edustava Tomi Ahonen. Hartikainen jatkaa myös RG-kärjessä mutta takana käydään ensi syksyn EM-paikoista hurjaa taistelua Jouni Nykäsen ollessa niukasti toisena listalla.

MN50 sarjassa Lahdessa Ritzin Timo Siekkinen palasi jälleen voittokantaan ja siirtyi myös Rankinglistalla kärkeen. Finaalissa kaatui kotisalillaan pelannut Reijo Rantala Lahdesta (LP-90). Muut pokaalit pokkasivat Antero Kujansuu (Stars) ja Jukka Pohjanen (SaBik). MN50 sarjasta on myös kehkeytynyt todella hyvätasoinen sarja ja pelaajiakin on hienosti RG-listalla jo 61 eri pelaajan verran.

MN60 sarja pelasi Helsingissä Kontulassa, Bar Fiestassa hieman omituisen kisan jossa he joutuivat itse hoitamaan kaavion ja kisat läpi kilpailunjohdollisista ongelmista johtuen. Hienoa työtä pelaajilta hoitaa tämä kotiin ja isot kiitokset siitä MN60 sarjan pelaajille!
Itse kisassa lopulta etevimmäksi osoittautui Vantaalaista JamPoolia edustava Veli-Matti Ahia vaikka hän ottikin Shamrockin Kari Riikoselta piikin ennen Cupiin pääsyä. Finaalissa Ahia oli Tamperelaista Rauli Hirvosta parempi luvuin 6-2. Muut palkintosijat Kontulassa menivät Kari Riikoselle sekä Pentti Nikulalle Lahdesta (C-PL).

Näin jälleen yksi RG-viikonloppu takana Senioreissa, Junioreissa ja Naisissa. Kaikissa sarjoissa yleisesti käynyt mukavasti pelaajia joten tästä on hyvä jatkaa kohti loppukevättä ja edelleen tiukentuvaa taistelua lopullisista RG-sijoituksista.

Terveisin

Marko Hartikainen

Pool lajipäällikkö, Seniorivastaava