Viikonloppuna leivottiin jälleen Suomen mestareita Senioreissa, Junioreissa sekä Naisissa

28.2.2016

Menneenä viikonloppuna pelattiin Senioreiden, Junioreiden sekä Naisten Suomen mestaruuksista 8-pallossa. Nelikymppiset seniorit kokoontuivat Hämeenlinnaan, vanhemmat seniorit pelasivat kaikki Baribalissa Helsingissä. Naisten kisa pelattiin Hyvinkäällä ja Junioreiden Tampereella.

Lauantaina saatiin päätökseen kaksi sarjaa, MN40 ja MN60. MN40 sarjan mestariksi pelasi hienosti Tyrvään Biljardiklubia edustava Pauli Laakso joka tiukassa finaalissa tuikkasi Arto Taavilaa vastan kontraan aloituspartin. Muut mitalit menivät Galaxie Unitedia edustavalle Kai Keiholalle sekä Vantaanlaista Lunaa edustavalle Jouni Nykäselle.

Tulokset 4 parasta:

1. Pauli Laakso, TyBi

2. Arto Taavila, KsBK

3. Kai Keihola, GU

Jouni Nykänen, Luna

 

MN60 sarjassa saatiin hieman yllätyksiä myös kun rankingsarjaa selkeästi hallinnut Henry Grahn jäi mitalipelien ulkopuolelle. Finaalissa myös hienoinen yllätys kun Pentti Nikula voitti kestomenestyjä Mikko Rantasen. Pronssit menivät Aki Haveriselle ja Keijo Pikkaraiselle.

Tulokset 4 parasta:

1. Pentti Nikula, C-PL

2. Mikko Rantanen, TAK

3. Aki Haverinen, Stars

Keijo Pikkarainen, PiBK

 

Naiset aloittivat urakkansa lauantaina mahtavan pelaajamäärän saattelemana, 36 naista saapui paikalle kisaamaan mestaruudesta. Suurempia yllätyksiä ei nähty jos ei sellaisena nyt halua pitää ranking ykkösen Tuija Tiihosen tippumista ennen mitalipelejä. Muutenkin ranking kärjellä oli hieman vaikeaa kun neljästä parhaasta peräti kolme jäi mitalien ulkopuolelle. Voittajaksi tässä huikeassa kisassa, jossa finaali pelattiin vasta Sunnuntaina selvisi Pia Vähäsöyrinki Lahdesta jolta näitä mestaruuksia löytyy jo ennestäänkin kymmenittäin. Hopealle joutui taipumaan viime vuosien kestomenestyjä Riikka Saaranen ja pronssit menivät Tiia Toivaselle ja Emmi Tietäväiselle.

Tulokset 4 parasta:

1. Pia Vähäsörinki, LP-90

2. Riikka Saaranen, CCA

3. Tiia Toivanen, JamP

Emmi Tietäväinen, BBC

 

MN50 sarjassa jäi Sunnuntaille vielä pelaamatta yksi kasicupin peli, molemmat semifinaalit sekä finaali. Kisassa oli hienosti mukana 35 pelaajaa ja tasokin on sarjassa koko ajan nousussa. Sen todistaa jo mestarinkin nimi, nimittäin Kari Johansson Turusta nappasi mestaruuden rankingkärjen Timo Siekkisen nenän edestä. Pronssiset mitalit jaettiin Jari Jaakkolalle sekä Mika Sinisalolle.

Tulokset 4 parast:

1. Kari Johansson, GU

2. Timo Siekkinen, Ritz

3. Mika Sinisalo, Ritz

Jari Jaakkola, Stars

 

Juniorit pelasivat kisansa kokonaan Sunnuntaina Tampereella. Mukaan oli saatu hienosti 14 junioria ja 4 heistä oli ensi kertaa mukana tämän kauden kilpailuissa. Mestaruudesta taistelivat odotetusti rankinglistaakin hallitsevat Jere Virtaranta sekä Karo Långström. Karo oli tällä kertaa etevämpi finaalissa ja nappasi näin mestaruuden, joten Jeren oli tyytyminen hopeaan. Pronssille tällä kertaa Micke Ström ja Marko Vehmasalo.

Tulokset 4 parasta:

1. Karo Långström, Luna

2. Jere Virtaranta, CCA

3. Micke Ström, CCA

Marko Vehmasalo, Kebic

 

Ensi viikonloppuna jatketaan kautta yleisen sarjan 8-SM kisoilla sekä kahdella haastajasarjan kilpailulla. Tervetuloa Hämeenlinnaan ja Hyvinkäälle kisaamaan 8-pallon Suomen mestaruudesta!

 

Pool lajipäällikkö

Marko Hartikainen