Tähdelle kultaa, Makkoselle hopeaa ja Poikkijoelle pronssia!

6.4.2016

Sankt Johann im Pongau, Itävalta. Eilisen jälkeen oli jo varmaan että mitaleita sataa tänään, väri vain oli epäselvä kun Petri Makkonen, Jouni Tähti ja Marika Poikkijoki aloittivat semifinaalit 10-pallossa klo 19.00.

Kolmesta mahdollisesta kultamitalista yksi jäi haaviin kun Jouni Tähti voitti pyörätuolisarjan 10-pallossa. Jouni voitti sekä semifinaalin että finaalin lukemin 6-2 eikä jättänyt jossitteluille sijaa. Finaalissa kaatui Belgian Kurt Deklerck.

Miehissäkin päästiin todella lähelle sillä Petri Makkonen joutui taipumaan Espanjan David Alcaidelle niukummalla mahdollisella erolla häviten 7-8. Semifinaalissa Petri kaatoi Puolan Mieszko Fortunskin vakuuttavalla esityksellä lukemin 8-3 ja eteni finaaliin Alcaidea vastaan. Finaali eteni suht tasaisissa merkeissä vähän yli puolen välin kunnes Alcaide karkasi 7-5 johtoon. Muutama missi Alcaidelta kuitenkin toi Petrin 7-7 tilanteeseen mutta "kontrassa" ei päässyt koittamaan kuin kerran maskista josta kuitenkin hyvä osuma eikä helppoa alle Alcaidelle. Tämä kuitenkin löi todella hienon kutosen keskelle ja loppu olikin muodollisuus.

Naisissa Marika Poikkijoki sai semeissä vastaansa Norjalaisen kestomenestyjä Line Kjoersvikin. Alussa mentiin tasaisissa merkeissä mutta lopulta Norjalainen karkasi 6-2 voittoon. Finaalissa jo toisen mestaruutensa näissä kisoissa napannut Itävallan Jasmin Ouschan oli kuitenkin Norjalaiselle liian vahva.

Kaiken kaikkiaan mahtava poolpäivä joka varmasti antaa uskoa ja tsemppiä jatkopeleihin näissä EM-kisoissa joissa on vielä kolme lajia pelaamatta loppuun. Huomenna aamulla Suomen miesten joukkue jatkaa mitalijahtia Sloveniaa vastaan aamulla klo 10 Suomen aikaa. Tänään joukkue hävisi ensin ranskalle voitoin 1-2 mutta otti sen jälkeen hienon 2-1 taisteluvoiton Sveitsistä.

 

Suomalaisten sijoitukset 10-pallossa:

Miehet

EM hopeaa Petri Makkonen

17. Jani Uski

33. Kim Laaksonen

Jani Siekkinen

97. Markus Juva

 

Naiset

EM pronssia Marika Poikkijoki

9. Tuija Tiihonen

33. Johanna Vartiainen

 

Pyöratuolisarja

EM kultaa Jouni Tähti

 

Kisasivusto:
http://europeanpoolchampionships.eu/

Maksullinen stream Kozoomilta:
http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

 

Marko Hartikainen

Pool lajipäällikkö