EM kilpailut paketissa, Tähdelle 9-pallosta pronssia!

13.4.2016

Sankt Johann im Pongau, Itävalta. EM-kilpailut on saatu päätökseen kun viimeisenkin lajin, eli 9-pallon mitalit on ratkottu. Pyörätuolisarjassa Jouni Tähti kasvatti Suomen kokonaismitalimäärän viiteen nappaamalla pronssia.

Viimeinenkin laji on saatu EM-kilpailujen osalta pelattua ja seuraavana vuorossa on Torstaina alkava Eurotour osakilpailu, niin miehille kuin naisille. Jouni Tähti nappasi pyärtuolisarjassa jälleen mitalin palkintokaappiinsa. Tällä kertaa oli tyytyminen pronssimitaliin, kun semifinaalissa tuli niukkaakin niukempi tappio Belgian Kurt Decklerkille luvuin 6-7. 

Kokonaisuutena Suomen joukkueen kisat olivat menestys, viisi mitalia pienelle maalle jossa harrastajamäärät ovat murto-osia siitä mitä isommissa Euroopan maissa on erittäin kova saavutus. Parhaiten mieliin jäi tietenkin 10-pallo kilpailu missä mitaleita tuli peräti kolmesta eri sarjasta. Jouni Tähti voitti 10-pallon Euroopan mestaruuden pyörtuolisarjassa, Petri Makkonen pelasi hopeaa miesten 10-pallossa ja Marika Poikkijoki sai pronssia naisten 10-pallossa.

Miesten joukkueen esitys myöskin oli huima ja pronssille päättyneeseen taipaleeseen mahtui huikeita nousuja, kuten Kim Laaksosen 3-7 tappiotilanteesta nousu 9-7 voittoon Espanjaa vastaan neljännesvälierissä. Lopulta tappio Venäjälle välierissä jätti joukkueen pronssille.

Kasipallossa oltiin myös lähellä jättipottia kun sekä Tähti, Makkonen että Poikkijoki pelasivat jälleen mitaleista puolivälierissä. Tällä kertaa kaikkien kohataloksi tuli tappio tuossa pelissä, mutta kolme viidettä sijaa kasipallosta on sekin erittäin hyvä saavutus.

Straight Poolissa oltiin myös lähellä mitalia. Marika Poikkijoki pelasi puoliväerissä missä Ruotsalisen Caroline Roos teki mitalihaaveista lopun. Miesten puolella sekä Petri Makkonen ja Jani Uski jakoivat sijaa 17. parhaina Suomalaisina.

Viimeisessä lajiss 9-pallossa ei Jouni Tähden pronssimitalia lukuunottamatta menestystä tullut. Sitäkin enemmän nähtiin niukkoja tappioita eivätkä pallot pyörineetkään oikein suotuisasti Suomalaisille.

Tästä jatketaan tosiaan Eurotour osakilpailuun johon osallistuvat Jouni Tähteä lukuunottamatta koko joukkue, sekä myös tuore 8-pallon Suomenmestari Ville Hämäläinen pääsee irti katsottuaan 10 päivää pelejä katsomosta käsin.

Suomalaisten sijoitukset EM-kisoissa lajeittain:

Straight Pool

Miehet

17. Petri Makkonen

Jani Uski

33. Kim Laaksonen

Jani Siekkinen

65. Markus Juva

Naiset 

5. Marika Poikkijoki

17. Tuija Tiihonen

25. Johanna Vartiainen

 

10-pallo

Miehet

2. Petri Makkonen

17. Jani Uski

33. Kim Laaksonen

Jani Siekkinen

97. Markus Juva

Naiset

3. Marika Poikkijoki

9. Tuija Tiijonen

33. Johanna Vartiainen

Pyöratuolisarja

1. Jouni Tähti

 

8-pallo

Miehet

5. Petri Makkonen

33. Jani Uski

Kim Laaksonen

Jani Siekkinen

65. Markus Juva

Naiset

5. Marika Poikkijoki

25. Tuija Tiihonen

33. Johanna Vartiainen

Pyörätuolisarja

5. Jouni Tähti

 

9-pallo

Miehet

33. Petri Makkonen

Kim Laaksonen

Jani Uski

65. Markus Juva

97. Jani Siekkinen

Naiset

17. Tuija Tiihonen

33. Marika Poikkijoki

Johanna Vartiainen

Pyörätuolisarja

3. Jouni Tähti

 

Joukkueet

Miesten joukkue pronssia

Naisten joukkue 11.

 

Onnittelut joukkueelle hyvistä kisoista ja tsempit Eurotourille!!

 

kisasivusto:
http://europeanpoolchampionships.eu/
Maksullista striimiä Kozoomilta:
http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

kisasivusto tulevaan Eurotourosakilpailuun:

http://eurotouronline.com/