Seniori EM-kilpailut lähestyvät loppua --- Karttunen janoaa 8-pallossa jälleen menestystä

13.8.2016

Kahden vuoden takainen Seniori 8-pallon Euroopanmestari Sami Karttunen on vielä hyvissä asemissa uusiakseen tekonsa. Lauantaina iltapäivällä käynnistyy 8-cup ja Karttunen on voiton päässä mitaleilta ja kolmen voiton päässä mestaruuden uusimisesta. Tänään on käynnistynyt myös EM-rupeaman viimeinen laji, 9-pallo mikä on myös muille suomalaisille viimeinen mahdollisuus kasvattaa mitalitiliä.

http://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

10-pallossa Suomalaiset jäivät vailla kunnnon menestystä. Henri Kaksonen, Jouni Nykänen ja Tomi Ahonen selviytyivät ainoina suomalaisina 32 parhaan joukkoon. Ladies sarjassa Tuuliina Panula pelasi itsensä sijalle 7. kahden voiton päähän mitaleilta.

8-pallossa Karttusen lisäksi 32-cupiin asti selvittivät myös Jouni Nykänen, Pauli Laakso ja Tomi Ahonen.

Joukkuekilpailussa Suomi lähti puolustamaan kahden edellisen vuoden mitaleitaan. Tappiopuolelta Suomi selätti vielä Norja 2-1 eikä Norjan ykkösnyrkki Vegar Kristiansen pystynyt tätä yksin estämään. Hollantia vastaan katkesi kuitenkin Suomen taival sijalle 7.-8, kun jännittävä ottelu ratkesi lopulta Marko Hartikaisen kontratappioon 6-7 Hollannin James Telferiä vastaan.

9-pallossa sekä senioreiden että ladies sarjan mitalistit ovat selvillä maanantaina 15.8.2016.