Senioreiden Straight Pool SM-mitalit jaettiin viikonloppuna

22.10.2017

Vantaan Lunan Jouni Nykänen saavutti uran ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kultamitalin voittamalla Straight Pool MN42 sarjan finaalissa Järvenpään Tony Mikkolan lukemin 75-43. MN52 sarjan mestariksi pelasi Turun Kari Johansson joka voitti finaalissa Helsingin Timo Siekkisen lukemin 75-59. MN62 sarjassa mestariksi kruunattiin Lahden Aarno Kiveliö joka voitti finaalissa trillerimäisesti Espoon Henry Grahnin tuloksella 50-46. Kiveliö saavutti myös pronssia MN52 sarjassa.

Seniorien Straight Pool SM-kilpailu, MN42, Shamrock Vantaa 21.10.2017

 

SM-mitalistit

1.Nykänen JouniLunaVantaa
2.Mikkola TonyJäKeJärvenpää
3.Hämäläinen Asko7PoolSavonlinna
3.Marsalo JiriPelikaHyvinkää

 

 


Seniorien Straight Pool SM-kilpailu, MN52-sarja, VSB Vaasa 21.10.2017

 

SM-mitalistit

1.Johansson KariGUTurku
2.Siekkinen TimoRitzHelsinki
3.Jaakkola JariStarsLahti
3.Kiveliö AarnoC-PLLahti

 

 


Seniorien Straight Pool SM-kilpailu, MN62-sarja, VSB Vaasa 22.10.2017

 

SM-mitalistit

1.Kiveliö AarnoC-PLLahti
2.Grahn HenryEBKKauniainen
3.Nikula PenttiC-PLLahti
3.Rantanen MikkoTAKPirkkala

 

 

Kiiitoksia Vantaa ja Vaasa upeista kilpailuista!

 

 

----------Pentti Seppäsen kisaraportti MN42 14.1. SM-kilpailusta------------

21 pelaajaa ilmoittautui määräaikaan mennessä taistelemaan 14.1 SM mitaleista. Kauniinpaa sukupuolta edusti yksi nainen kun Anne Nieminen (Stars) osallistui kilpailuun. Kilpailun tasosta kertonee se että seniori ranking listan top 10:stä 8 pelaajaa oli mukana. Mukaan lukien puolustava mestari Janne Kaipainen (Rolli).

Avauskierroksella oli vain 5 peliä. Ainut naispelaaja Anne Nieminen joutui kokemaan tappion kun hän kohtasi sukunimikaimansa Tero Niemisen (HBS) lukemin 70-35. Hyvin pelannut Asko Hämäläinen (7Pool) otti avauskierroksella tiukan voiton Henri Kaksosesta (EBK) luvuin 70-60. Avauskierroksella nähtiin myös ns.paikalliskamppailu kun kaksi JäKe:n pelaajaa otti toisistaan mittaa. Tällä kertaa voitokas oli Tony Mikkola voittaessaan Jani Engblomin luvuin 70-32.

Voittajien ensimmäisellä kierroksella pääsivät sijoitetut pelaa näyttämään taitonsa. 1.sijoitettu Tomi Ahonen (ACLuna) otti voiton Tero Niemisestä luvuin 70-22. 2.sijoitettu Markku Toivonen (JäKe) otti voiton seuratoveristaan Tony Mikkolasta luvuin 70-48. Janne Kaipainen otti voiton Arto Taavilasta (KsBK) todella tiukassa pelissä 70-67. Taavilalla oli voiton avaimet käsissä mutta ikävästi kivi lipui nakeista ja vallista kulmapussiin niin Janne sai laitettua pelin poikki. Jouni Nykänen otti voiton Risto Vainiosta (TBK) luvuin 70-33.

Häviäjien ensimmäisellä kierroksella ei ollut pelejä. Joten Häviäjien toinen kierros pääsi käyntiin. Kisojen ainut naispelaaja joutui ikävä kyllä pakkaamaan keppinsä. Vaikka edellisenä viikonloppuna oli voittanut pronssia naisten 14.1 mitalin niin tänään ei pokaalia tullut kotiin vietäväksi. Petteri Kaukainen (Stars) tiputti seuratoverinsa luvuin 70-45. Avauskierroksella tappion kokenut Jiri Marsalo (PELIKA) otti voiton Kimmo Niemisestä (LsPool) luvuin 70-15.

Häviäjien kolmannella kierroksella Arto Taavila voitti Joonas Saloheimon (EBK) luvuin 70-52. Petteri Kaukanen joutui myöntämään tappion Tony Mikkolalle luvuin 70-19. Jiri Marsalo voitti Risto Vainion luvuin 70-15. Niemisen Tero ((HBS) sai taistella kuumeisesti Jani Enblomin (JäKe) kanssa. Hyvin tiukaksi muodostunut peli päättyi lopulta Teron voittoon luvuin 70-63.

Voittajien puolelta cuppiin pääsystä oli pitkälti sijoitettujen pelaajien näytöstä. Ahosen Tomi otti vakuuttavan oloisen voiton Jarno Virtasesta (GU) luvuin 70-14. Pienoinen yllätys nähtiin kun hienosti pelannut Asko Hämäläinen kukisti yhden tasaisimmista pelaajista voittaessaan Jouni Nykäsen luvuin 70-58. Muuten sijoitetut pelaajat pitivät pintansa kun Janne Kaipainen voitti Juha Yliniemen luvuin 70-4. Markku Toivonen otti voiton seuratoveristaan Tommy Mikkolasta (JäKe) luvuin 70-54.

Häviäjien puolelta cuppiin pääsystä alkoi. Kuten saattoi olettaa niin kierroksen pelit olivat tasaisia ja tiukkoja kun tiedossa oli jatkoon tai ulos tilanne. Kisojen nopeimmasta pelistä vastasi Jouni Nykänen. Koettuaan tappion voittajien cup pääsystä Jouni päätti päättäväisesti että nyt mennään. Jouni voitti Tero Niemisen kuudella pötköllä luvuin 70-1. Ottelu kesti noin 40minuuttia. Muut pelit olivat hieman tasaisempia. Tony Mikkola varmisti cup paikan voittamalla Juha Yliniemen luvuin 70-46. Arto Taavila varmisti jatkopaikkansa voittamalla Tommy Mikkolan luvuin 70-57. Ja viimeisen pelipaikan cuppiin sai Jiri Marsalo kun hän voitti Jarno Virtasen 70-45.

8 cup pelaajat olivat selvillä joten oli aika käynnistää iki-ihana arvontalaulu. Arvonnan seurauksena Jouni Nykänen sai vastaansa seuratoverinsa Tomi Ahosen. Ottelu oli perinteikäs taistelu kun seuratoverit ottivat mittaa toisistaan. Pelissä nähtiin yksi harvinainen tilanne kun kolmen virheen sääntö tuli peliin mukaan. Tästä johtuen Tomi sai rangaistus pisteitä yhteensä 18 mikä saattoi olla pelin kannalta ratkaiseva kun ottelu päättyi Nykäsen voittoon luvuin 75-45. Samalle Jouni varmisti ensimmäisen henkilökohtaisen mitalinsa. Asko Hämäläinen oli kisojen yksi yllättäjistä ja se tuntui jatkuvat cup vaiheessakin. Todella tiukan pelin jälkeen Asko varmisti ensimmäinen henkilökohtaisen mitalinsa voittaessaan Arto Taavilan 75-70. Kisojen puolustava mestari sai kylmää kyytiä vakuuttavasti pelanneelta Tony Mikkolalta. Kaipainen ei jostain syystä tuntunut saavan peliään käyntiin ja vaikka pääsikin pöydällä ei lyönti löytynyt ja pisteitä ei kertynyt. Tony sai ottelun näyttämään lukemien puolesta yksipuoleiselta kun hän otti voiton 75-8. Lisää ensimmäisiä mitalleja oli jaossa viimeisessä pelissä. Jiri Marsalo varmisti pokaalin voittaessaan Markku Toivosen luvuin 75-57.

Semifinaalit alkoivat. Ilta alkoi olla jo pitkällä kun semifinaalit käynnistyivät. Tämä näkyi jo pelaajissa siten että pötköjä ei enää tullut tasaisesti ja pelit kääntyivät hieman safe puoleiseksi. Toisessa pelissä Jouni Nykänen jatkoi kulkuaan kohti finaalia voittaessaan  Asko Hämäläisen 75-47. Askolta kuitenkin hyvin pelattu kisa ja matkamuistona kotiin pronssinen mitalli. Toisessa pelissä hyvin pelannut Jiri Marsalo myönsi että kaikki paukut miehestä menivät edellisessä pelissä ja ei pystynyt vastustamaan Tony Mikkosta. Mikkonen voitti ottelun 75-21.

Finaalin aika. Finaaliin oli siis raivannut tiensä Jouni Nykänen ja Tony Mikkola. Pitkän päivän päätteeksi pelin teemaksi muodostui tasaisuus. Mitään massiivisia pötköjä ei tehty mutta sanotaan että riittäviä tehtiin. Mikkola pelasi hyvin ja tilanne oli tasainen vielä kun pisteet olivat 30 molemminpuolin. Nykänen osoitti että omaa todella hyvän safe pelin ja osaa käyttää tilanteet hyödyksi kun sellaisen saa. 10-20pisteen sarjoja tekemällä hän hivuttautui edelle ja vaikka Mikkola sai itsekin paikkoja niin lopulta tasaisuus sai tilanteen päätökseen. Nykänen voitti finaalin luvuin 75-43. Nykäselle ensimmäinen henkilökohtainen mitalli ja välittömästi ns.kultaa kaulaan!

Kisat olivat päättyneet. Kisat kuten aina seniori kisat etenivät mukavassa hengessä. Kisojen pisimmästä pötköstä vastasi Arto Taavila 37. Muita merkittäviä sarjoja oli, Jiri Marsalo 33 ja poikki, Tony Mikkola 30 ja poikki, ja Jouni Nykänen 24. Tämä saattoi johtua siitä että pöytiin oltiin vaihdettu noin 1,5kk sitten vaihdettu verka. Kaikenkaikkiaan onnistuneet kisat. Kolme neljästä pokaalista lähti ensikertalaisen matkaan.

----------Pentti Seppäsen kisaraportti MN42 14.1. SM-kilpailusta------------