FPT kauden neljäs osakilpailu Jani Uskin heiniä

22.4.2018

Finnish Pool Tour kauden neljäs ja viimeinen osakilpailu pelattiin VRJ 8-pallon merkeissä Helsingin Ritz-Clubilla. Turnauksen finaalissa kohtasivat kotiseuran Markus Juva ja Kotkan Jani Uski. 8-pallon hallitseva Euroopanmestari Jani Uski oli väkevämpi lukemin 7-5 ja nappasi uran toisen FPT kilpailun voiton.

Siinä missä Suomen ykköstähdet Kim Laaksonen ja Petri Makkonen olivat maailmalla niittämässä mainetta kansainvälisissä tapahtumissa ja toureilla, oli 29:lla Suomen kivenkovalla poolpelaajalla paremmat mahdollisuudet iskeä voittoon. Taso oli silti kova, olihan mukana hallitseva 8-pallon Suomenmestari Jani Siekkinen ja hänen nimikaimansa hallitseva 8-pallon Euroopanmestari Jani Uski ja heidän lisäksi monia huippunimiä.

Tuplaeliminaatiokaavio + 16 cup takasi jälleen tuttuun tapaan jännittävät kaksintaistelut sunnuntaille. Kun kahdeksan pelaajaa oli enää jäljellä eli 8-cup, on se totutusti yksi jännittävin vaihe pelaajillakin kun voitolla selvittää tiensä kilpailun varsinaisille palkinnoille. Tässä vaiheessa viimeistään erotetaan jyvät akanoista pussituskoneiden välillä eli kenen breikki toimii ja hermot kestää parhaiten. Jani Uski oli murskaava ja voitti oman ottelunsa selkeästi 7-1, kun Valtteri Virtanen oli vain vastaantulija heidän kohtaamisessaan. Muut 8-cupin ottelut olivatkin sitten tiukkoja trillereitä joista jännin ottelu oli Jani Siekkisen ja Simo Korpelan välinen ottelu. Vasta kontrassa ratkennut ottelu taittui Siekkiselle 7-6. Muut semifinalistit Markus Juva ja Jesse Gustafsson voittivat omat 8-cup ottelunsa 7-5.

8 CUP
Siekkinen Jani - Korpela Simo 7 - 6
Kivelä Jesse - Juva Markus 5 - 7
Gustafsson Jesse - AL-marayati Abbas 7 - 5
Virtanen Valtteri - Uski Jani 1 - 7

Semifinaaleissa Jani Uski jatkoi omaa tehokasta tahtiaan ja löi taululle 7-3 voittolukemat Jesse Gustafssonista. Ritzin pelaajien Jani Siekkisen ja Markus Juvan välinen yli kahden tunnin vääntö tarjosi väkevän kohtaamisen joka päättyi vasta kontrassa Juvan 7-6 voittoon.

Semifinaalit:
Siekkinen Jani - Juva Markus 6 - 7
Gustafsson Jesse - Uski Jani 3 - 7

Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä poolpelaajista on tämän viikonlopun kotiseura Ritzin Markus Juva joka on itse voittanut mm. 8-pallon Suomenmestaruuden kahdesti urallaan. Ensimmäinen tuli jo 24 vuotta takaperin vuonna 1994, mutta edelleen peli sujuu mallikkaasti, kun Juva on kisassa kuin kisassa kärkikahinoissa. Juva sai vastaansa vielä astetta kovemman luun finaaliin, kun vastaan asettui Kotkan Jani Uski. Hänellä ei ole hallussaan 8-pallon Suomenmestaruutta, mutta Euroopanmestaruus viime vuodelta on edelleen merkittävää valuuttaa eikä suotta sillä Uski voitti finaali 7-5.

Finaali:
Juva Markus - Uski Jani 5 - 7

 

Lopputulokset: 

1.
Uski Jani

2.
Juva Markus

3.
Gustafsson Jesse
Siekkinen Jani

5.
Virtanen Valtteri
AL-marayati Abbas
Kivelä Jesse
Korpela Simo

9.
Tolvanen Antti
Matikainen Casper
Sellberg Stefan
Riikonen Mika
Honkanen Jarkko
Hämäläinen Ville
Karttunen Sami
Leppänen Jarno

17.
Mäkelä Jari
Heiskanen Aki
Öhrnberg Henrik
Oksala Nooa
Viitala Niko
Kakkonen Pasi
Kauppinen Mikko
Huttunen Jesse

25.
Vainio Kalle
Siekkinen Nico
Hiltunen Matti
Turkulainen Olli
Oksala Jouka

 

Tallenteet

Avauskierros
Valtteri Virtanen - Mikko Kauppinen (loppu)
Stefan Sellberg - Jesse Gustafsson

Voittajien QF
Nooa Oksala - Casper Matikainen (alku)
Nooa Oksala - Casper Matikainen (loput)
Aki Heiskanen - Jesse Gustafsson (alku)
Aki Heiskanen - Jesse Gustafsson (loput)

Hävinneiden QF
Aki Heiskanen - Ville Hämäläinen

16 CUP
Casper Matikainen - Valtteri Virtanen

8 CUP
Jesse Gustafsson - Abbas Al-Marayati

SEMIT
Jani Siekkinen - Markus Juva

FINAALI
Jani Uski - Markus Juva