Makkonen ja Matikainen vielä vahvasti mukana Eurotourilla

11.5.2019

Trevison EM-kilpailujen perään samoilla areenoilla on pelattu vielä Italian Eurotour ja Suomen Petri Makkonen ja Casper Matikainen ovat vielä hyvissä asemissa, kun lauantaina alkaa 16-cup. Turnauksessa oli mukana peräti 208 pelaajaa.

Vain Eurotourille Trevisossa osallistunut Hyvinkään Petri Makkonen kohtaa huomenna aamupäivällä klo 11 Suomen aikaa Venäjän kovan Ruslan Chinakhovin. Matkalla 16 parhaan joukkoon Makkonen voitti aluksi Puolan Daniel Maciolin ja Saksan Johannes Geihenin. Yksi suursuosikeista, rankingkärki Kaci Eklent päihitti Makkosen pääsystä cupiin pelissä, mutta tappiopuolelta hyvinkääläinen nappasi uudelleen voiton Daniel Maciolista edeten cupiin. Makkonen voitti 32-cupissa Portugalin Miguel Silvan 9-6. Silva rimpuili vielä tasanumeroissa 6-6, mutta kolme viimestä erää meni Makkoselle ja matka jatkuu 16-cupissa.

Kolme EM-mitalia kahden edellisen viikon aikana napsinut Espoon Casper Matikainen jatkaa edelleen upeaa peliä ja on pysynyt Eurotourilla voittamattomana. Avauspelissä Turkin Dogukan Cidam oli vain suupala nuorelle "hurrikaanille", ja tähän perään Matikainen nappasi makoisan voiton kukistamalla Itävallan Albin Ouschanin 9-4. Saksan Thorsten Hohmann sai myös tuntea Matikaisen iskukyvyn lukemin 9-3. Pääsystä cupiin ottelussa Matikainen voitti vielä Hollannin Ivo Aartsin 9-6. 32-cupissa näytti hetken huolestuttavalta, kun Ranskan Fabio Rizzi johti Matikaista 2-5. Espoolainen ei tästä kuitenkaan vielä hätkähtänyt jo yön lähestyessä Trevison iltaan vaan iski seitsemän erää nimiinsä perätysten ja voitti ottelun 9-6. Matikainen kohtaa 16-cupissa lauantaina Kreikan Damianos Giallourakisin.

Seuraa Makkosen ja Matikaisen päivää Eurotourin finaalipäivänä:
https://eurotouronline.com/draw-results/

Live Streamit: http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

Suomalaisten sijoitukset:
TOP 16: Petri Makkonen & Casper Matikainen
33.-48. Ville Hämäläinen
49.-64. Kim Laaksonen & Jani Siekkinen
65.-96. Jani Uski
129.-192. Jouka Oksala & Miio Ronkonen
193.- Marko Salonen