Suomen juniorit voittivat EM kultaa

2.8.2013

Poolin juniorien ja koulupoikien viimeinen pelimuoto, juniorien joukkuekilpailu toi Suomelle EM kultaa. Pelaajat Jesse Huttunen, Jesse Kivelä ja Aapo Virrankoski pelasivat finaalissa huippupeliä kukistaen Puolan 2-0. Suomen joukkueen neljäntenä pelaajana oli Alex Renard.

Jesse Kivelä pelasi todella huipputasolla kukistaen kasipallossa vastustajansa Maciej Witkowskin tylysti 7-0. Myös Jesse Huttunen oli iskussa johtaen otteluaan Pawel Kaczmarekia vastaan alusta saakka johdattaen Suomen kultaan ysipallossa tuloksella 8-5. Kaczmarekin selkäranka taittui täysin kun hän totesi Kivelän ylivoimaisen voiton.

Tällä kertaa straightissa Aapo Virrankosken ei tarvinnut pelata ottelua loppuun, Aapo oli keskeytyksen hetkellä 39-73 tappiolla Sebastian Batkowskille.

- Tällä kertaa kaikki loksahti paikoilleen. Kivelä pelasi täysin virheetöntä peliä, samoin Huttunen jaksoi uskoa omaan suoritukseensa loppuun saakka sekä Virrankoski pelasi jälleen luotettavasti, kommentoi Suomen joukkueen valmentaja Sami Karttunen tuoreeltaan finaalin päätyttyä.

- Kyllä pelaajat ovat onnellisia ja huojentuneita mestaruuden ratkettua. Olimme aikaisemmin Luxemburgia vastaan lähellä putoamista mutta nyt olemme Euroopan mestareita. Kyllä on hieno päätös tälle nelivuotiselle projektille. Siitä kiitos tietysti pelaajille, mutta myös Huttusen Göstalle joka oli projektissa aktiivisena moottorina, jatkoi Karttunen vaatimattomasti unohtaen oman todella suuren panoksen juniorimaajoukkueen valmentajana.

Sami Karttusen voi nostaa ilman muuta EM kultajoukkueen ja kaikkien muiden kilpailumatkalla olleiden suomalaispelaajien tärkeimmäksi lenkiksi, sillä hän on uurastanut joukkueen eteen aikaisesta aamusta iltamyöhään niin joukkueenjohtajan kuin valmentajan roolissa.

Sami Karttunen joutui sananmukaisesti juoksemaan pelipaikalla eri kerrosten väliä, sillä pelipöydät oli jaettu kolmeen eri paikkaan. Lopuksi vielä valmentajan kommentit kuluneesta kisarupeamasta:

- Yhteenvetona voisin sanoa että koulupoikien osalta kilpailumatka täytti odotukset, sillä pelaajat olivat matkalla ilman menestyspaineita. Pelaajat saivat joitakin voittoja ja tiukkoja pelejä. Ennen kaikkea he näkivät minkälainen kilpailu on kyseessä ja mitä vaatii että EM kilpailussa pärjää. Nyt heillä on vuosi aikaa sisäistää ja harjoitella kaikkia niitä asioita joista kilpailujen aikana olemme keskustelleet ja käyneet läpi. Nooa Oksala pitää nostaa nuoremmista esille esimerkillisellä asenteella, hän on imuroinut tietoa lajeista ja eri pelaajista. Hänestä voi odottaa tulevaisuuden pelaajaa, suitsutti valmentaja vasta vuoden verran kisapelejä pelannutta nuorukaista.

- Janna Virtanen tyttöjen sarjassa pelasi joitakin hyviä jaksoja otteluissa omalla parhaalla tasollaan, mutta kuitenkin vielä ailahtelevasti.

- Junioreiden henkilökohtaiset ottelut päättyivät liian usein yllättäviin putoamisiin ja pettymyksiin. Tosin vastustajina olivat usein sarjan parhaat pelaajat, mutta kuitenkin viimeinen silaus jäi puuttumaan.

- Joukkuekilpailussa joukkuehenki nousi ratkaisevaan rooliin. Samoin lataus oli juuri oikealla tasolla, jotta kunkin pelaajan oma paras taso nousi esille.

- Itsellä aivan loistavat fiilikset, melkein tippa tuli silmään. Kyllä tämä on ehdottomasti paras palkinto minkä valmentaja voi saada.

Tulokset juniorit joukkuekilpailu 4 parasta:

1. Suomi (joukkue: Jesse Huttunen, Jesse Kivelä, Aapo Virrankoski ja Alex Renard)

2. Puola

3. Saksa

3. Unkari