Poolin uusi kilpailukausi 2014-15

31.7.2014

Tulevana lauantaina käynnistyy Senioreiden RG-kilpailulla jo uusi kilpailukausi. Samanaikaisesti juniorit taistelevat EM-mitaleista Sloveniassa. Kilpailuakalenteriin on jouduttu tekemään viime hetken muutoksia. Lue lisää ja tutustu kauden uusiin kuvioihin

Poolin päivitetty kilpailukalenteri löytyy täältä:
http://pool.sbil.fi/kilpailutoiminta/

Kilpailukalenterissa kauden alkuun tuli paljon muutoksia varsinkin Poolin mestaruussarjan osakilpailuihin. Tämä siksi koska World Cup of Pool, PM-kilpailut ja US Open kokivat kansainvälisellä kalenterilla ajankohtamuutoksia ja nämä vaikuttivat myös SBIL:n kalenteriin.

Pool Mestaruussarja:

30.-31.8.2014 RG1 9-pallo Jyväskylä
- Kauden avaus siirtyi viikolla aikaisemmaksi ja Jyväskylään. Samassa paikassa missä taistellaan myös Poolin Pari SM-mitaleista, tullaan avaamaan myös Mestaruussarjan kilpailukausi.

13.-14.9.2014 RG2 8-pallo Kotka
- Kauden toinen osakilpailu pelataan myös viikkoa aikaisemmin ja pelipaikkana tulee olemaan Finnalist Kotkassa. Aina myös laadukkaat kilpailut järjestävä Biljardi-Kotkat palaa mestaruussarjan kilpailukalenteriin.

25.-26.10.2014 RG3 10-pallo Hämeenlinna
- US Open siirsi kauden kolmannen Mestaruussarjan osakilpailun kahdella viikolla eteenpäin. Hämeenlinnassa 10-pallon merkeissä pelataan siis lokakuun lopulla.

29.-30.11.2014 RG4 14-1 (Straight) Riihimäki
- Riihimäen Poolbarissa järjestetään Supermestaruussarjan osakilpailu Straightpoolin merkeissä.  Tämä kilpailu käytännössä myös ratkaisee lopullisen yleisen sarjan RG-listan kevään 2015 EM-kilpailujen osalta.

Pool Divisioonat:

Kausi starttaa alkuperäisestä poiketen vasta 30.8.2014 sekä 1- että 2-divisioonan merkeissä. Kauden ensimmäinen 1-divisioonan RG pelataan Lahdessa ja 2-divisioonan RG-kilpailut Hyvinkäällä. 3-divisioonasta ollaan luovuttu kokonaan eli divariviikonloppuisin pelataan aina yksi 1-divisioonan RG-kilpailu ja 1-3 2-divisioonan RG-kilpailua.

Seniorit:

Kolmessa eri sarjassa (MN40, MN50 ja MN60) ratkotaan edelleen senioreiden RG- ja SM-kilpailuja suht. tiiviillä kilpailutahdilla jonne mukaan mahtuu myös Joukkue SM ja Pari SM. Senioreiden tahtia helpottaakseen on myös määritetty uusi pykälä, että ns. heikoin tulos RG- ja SM-kisoista pudotetaan pois RG-pisteitä laskettaessa.

Naiset:

Naisilla on edelleen käytössä RG- ja SM-kilpailujen lisäksi myös B-mestaruuskilpailut. Mikään ei myöskään estä järjestämästä useita B-mestaruuskilpailujan samanaikaisesti jos kilpailut kiinnostavat enemmän paikallisesti. Tähän saattaa tulla vielä lisäyksiä kauden aikana.

Juniorit:

Suomen lupaavimmat Juniorit ovat parhaillaan Sloveniassa EM-kilpailuissa. Sen jälkeen heillä alkaakin omat juniorisarjat pyörimään niin RG- kuin SM-kilpailujen merkeissä.

Yleisen sarjan SM-Kilpailut

Straight SM 2014 pelataan syksyllä Keravalla. Yleisen sarjan rahanjakoprosentit ovat hieman muuttuneet, mutta pelaajien palkinto-osuus on edelleen sama kuin aikaisemmin.

10-pallo SM 2015 pelataan ensi talvena. Pääjärjestäjänä toimii Espoon Brode, mutta turnauksesta suunnitellaan useamman järjestäjän kilpailua -> kunnon voittomäärät ja inhimilliset peliajat. Asiasta lisää syksyn aikana.

8-pallo SM 2015 pelataan ensi keväänä. Järjestäjänä Tampereen Galaxie jossa pöytäkapasiteetti riittää kunnon kansanjuhlan järjestämiseen.

9-pallo SM-alkukilpailu 2015 ensi keväänä. Järjestäjinä Hämeenlinna ja Riihimäki jossa tunnetusti panoksena on myös "talopaikka" Kulttuuritalon SM-finaaleihin.


Loppupotti

Uutena asiana kauteen on tullut LOPPUPOTTI jossa kauden 2014-15 päätteeksi RG-listan parhaimmistoa ja muita palkitaan koko kauden loppupotista muodostuvan summan mukaisesti. Potin kooksi arvioidaan kauden 2014-15 päätteeksi n. 8500€. Summa kerätään pienissä osissa eri sarjoista.

Loppupotissa palkittavat tittelit ovat alustavan suunnitelman mukaan kuvailtu kilpailuohjekirjassa sivulla 11. Pääosin palkittavina on RG-listan TOP 10, parhaat naiset, parhaat juniorit, parhaat seniorit, kauden yllättäjät jne.


Aikataulutus

Kilpailuohjekirjassa on pyritty myös esittämään kilpailujen järjestäjille helpottava kilpailujen aikataulutus suhteessa pelaajamääriin ja pöytiin. Taulukko löytyy kilpailuohjekirjan sivulta 8. Se on hyvä ohjenuora kun pohditaan mm. kilpailujen 1-päiväisyyttä.


Lukekaa ihmeessä Poolin kilpailuohjekirja läpi kaikki kilpailujen vetäjät ja pelaajat. Sieltä löytyy jokaiseen sarjaan omat pykälät mukaan lukien kilpailumaksujen prosenttiosuudet yms. jotka ovat hieman muuttuneet viime vuodesta ja myös kansainvälisten edustusjoukkueiden valintakriteerit.