Hyvin ottaa Pannulaan

12.11.2015

Teemu Pannulan vuoteen on mahtunut paljon pudotuksia ja saavutuksia. Tammikuussa mies nähtiin panostavan parempaan terveyteensä ja pudottavan Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmassa painoaan tuollaiset 35 kiloa. Kesällä hän pudotti biljardinpeluunsa kokonaan pois kalenteristaan, mutta syksyn peliotteissa se on näkynyt vain loistavina otteina.

Kauden ensimmäisessä Finnish Pool Tourin osakilpailussa Pannula oli heti vireessä. Mies selvitti tiensä aina semifinaaliin asti, missä hävisi erittäin tiukan taistelun jälkeen koko kisan lopulta voittaneelle Jani Siekkiselle. Edellisessä ottelussaan Pannula oli aiheuttanut jättiyllätyksen. Vaikka huippupelaaja Petri Makkonen olikin tuossa ottelussa vähän töttöröö Qatarin 9-pallon MM-kisojen jäljiltä, ansaitsee Pannula Makkosen tiputtamisestaan hatunnoston kera aplodien.

- Tavoitteenani oli vähän pärjätä. Olen ollut kaksi kertaa nyt palkintopallilla, joten kyllä kausi on yli odotusten sujunut. En oikein tiedä, mistä se johtuu. Pelasin neljä vuotta varmaan joka päivä. Painoni on pudonnut, mikä on piristänyt paljon, mutta kesällä pidin breikin biljardista. Aloin treenata uudestaan kolme neljä viikkoa ennen Finnish Pool Tourin ensimmäistä osakilpailua, Pannula taustoittaa.

Kuten Pannula itsekin muistuttaa, monet pelaajat huipuista amatööreihin tunnustavat tauon mukanaan tuomat mahdolliset hyödyt. Tietyt epävarmuustekijät saattavat myös nousta ymmärrettävästi esiin pelitauon myötä. Onneksi niistäkin voi hyvinkin selvitä.

- Jännitti pirusti, kun ajelin Jyväskylään. Mietin, mitähän tästä oikein tulee. Kisatilanteessa sitten vain keskityin tekemiseeni ja peli alkoi sujua, Pannula kertaa.

Pool tourin avauskilpailun jälkeen Pannula käski itsensä ensimmäiselle ulkomaankomennukselleen, Osloon Pohjoismaiden mestaruus -turnaukseen.

- Sain sieltä loistavaa oppia, vaikka en saanutkaan itsestäni täyttä irti. Jännitystä oli ilmassa. Makkosen Petri sanoi hyvin, että siihen v######seen voi jäädä ja kiukutella tai sitten ottaa nämä oppimatkoina, Pannula kannustaa.

Sitten vuorossa oli uran ensimmäinen SM-mitali, joka tuli lokakuussa straight poolista.

- Streitti on ollut mulle aina huono laji, Pannula naurahtaa. Minimitavoitteeni oli päästä lauantailta cupiin. Kun se tavoite täyttyi, pikkuisen nostin tavoitetta sunnuntaille. Nälkä vain kasvoi syödessä, kun peli sujui sunnuntaina, ja yhtäkkiä huomasin pelaavani jo mitaleista. Pronssi oli kyllä unelmien täyttymys.

Juniorimaajoukkueessakin jalkapalloa pelanneen Pannulan futaajan ura päättyi jalkavammaan muutamia vuosia sitten. Biljardia ja poolia hän on pelannut seitsemisen vuotta. Pitkille pelitauoille ei ole ainakaan tässä vaiheessa henkilökohtaista tarvetta.

- Pool tourin avauskilpailun jälkeen pidin viikon tauon, mutta sen jälkeen olen pelannut ja treenannut päivittäin. Tärkeitä kisoja on tulossa. Aikaisemmin pelini on ollut hirveän heilahtelevaa, mutta nyt lyönti on ollut tasaisempaa. Tavoitteenani on jatkaa samaa linjaa.

Finnish Pool Tourin hait pitävät huolen siitä, että Pannula ja kaikki muutkin pelaajat saavat pitää tiukasti kiinni biljardin parhaista puolista. Juuri niistä ilmiöistä, joiden takia Pannulakin pelaa.

- Biljardissa saa tehdä hommia itsensä kanssa ja kehittää omaa henkistä kasvuaan. Jos olet esimerkiksi kärsivällinen ja harjoittelet paljon, se todennäköisesti näkyy myös kilpailuissa. Itse olen nyt ensimmäisen kerran mukana oikeasti kovatasoisessa sarjassa, mutta kaikki ovat kuitenkin olleet myös tosi ystävällisiä, Pannula kiittelee.

Teemu Pannulan huikean dieettijakson voit katsoa tästä linkistä:

http://www.ruutu.fi/video/2249142

Kirjoittaja: Juhani Hyvärinen