Johanna Vartiaiselle voitto kauden viimeisestä RG-osakilpailusta.

29.4.2017

Lauantaina pelattiin Lahdessa kauden viimeinen RG-osakilpailu neljäntoista naisen voimin. Pelimuotona 9-pallo.

Vähäisen osallistujamäärän vuoksi pelit aloitettiin vasta puoliltapäivin ja finaali päättyi ilta yhdentoista aikoihin. Samaan aikaan pelattu Baltic Pool Tourin ensimmäinen osakilpailu rokotti hieman osallistujia, mutta kisaajia kuitenkin tuli mukavasti ja vaikka RG-listan kärkinimiä uupui muutama, se ei kisojen tasossa millään lailla näkynyt. Päivän mittaan tuli paljon tiukkoja ja hyvätasoisia pelejä. Finaalissa kohtasivat moninkertainen Suomenmestari Pia Vähäsöyrinki ja viimevuoden naisten EM-edustaja Johanna Vartiainen, tiukan finaalin vei nimiinsä Johanna erin. 4-6. Pronsseille pelasivat itsensä Tiia Toivanen ja Moona Korhonen.

Johannan fiilikset voiton jälkeen:

Lauantain pelit menivät minulla oikeastaan kaikki melko mukavasti. Lyönti tuntui hyvältä koko päivän, ja olin melko sinut pöytien kanssa. Ainut harmituksen aihe olivat räkit, sekä veralle liimatut piste tarrat, jotka hankaloittivat todella paljon pakan tekoa. Ainoastaan yhdellä pöydällä sain tehtyä itselleni tiukkoja pakkoja, ja sillä pöydällä aloituksetkin olivat onnistuneita.

Pelit aloitettiin klo 12.00 ja se mahdollisti sen, että pystyin lähtemään matkaan vasta lauantai aamuna, kun yleensä joudun majoittumaan hotellissa kisoja edeltävän yön, ettei tarvitse kukon laulun aikaan herätä. Lappeenrannasta kun on melko pitkä matka kaikkiin kohteisiin.

Finaali päättyi illalla 23 aikaan, ja olin kyllä jo puolinukuksissa kun sitä pelattiin. Näin ollen väsymys näkyi pelin tasossa, ja tuli tehtyä paljon huolimattomuusvirheitä, sekä ylipäätään vääriä ratkaisuja ja huonoja lyöntejä. Näitä oli huomattavasti vähemmän päivän aiemmissa otteluissa. Kuitenkin voiton tahto oli tässä kohtaa kovempi kun kilpakumppanillani Pialla, enkä antanut periksi missään vaiheessa. Kun 5-4 tilanteessa sain käsipallon, sanoin mielessäni "Nyt nämä pallot tehdään vaikka väkisin, kontraan en tästä enää mene", ja niin lopulta ne teinkin, vaikka jo ensimmäinen päälleveto käsipallosta lipsahti noin 30cm liian pitkäksi.

Oli mukava huomata, että vihdoin poolpöydällä käytetty aika alkaa kantaa hedelmää, ja pystyin pelaamaan omalla tasollani oikeastaan koko päivän. Isosti kiitän kaikkia tukijoukojani nostaen esille Taom Tips, Ville Hämäläinen ja Juho Nykänen.

Lopputulokset:

1. Johanna Vartiainen BCL Lappeenranta
2. Pia Vähäsöyrinki LP-90 Lahti
3. Tiia Toivanen Shamrock Vantaa
Moona Korhonen HBS Hämeenlinna
5. Riikka Väyrynen Wolver Vantaa
Nam Rotjana Tiengtam HBS Hämeenlinna
7. Katja Salminen AC-Luna Vantaa
Laura Hartikainen HyBk Hyvinkää
9. Elisa Holtari Ritz Helsinki
Sivi Karvinen LS-Pool Lahti
Jenny Moilanen HyBk Hyvinkää
Tuija Soininen HBS Hämeenlinna
13. Satu Köngäs C-PL Lahti
Anne Nieminen Stars Lahti
Marjella Frosterus Ritz