Pool 8-pallo SM kultaa Kim Laaksoselle ja Laura Saariselle

27.1.2019

Vaasassa järjestettävissä Tupla-SM kilpailussa 8-pallo on saatu päätökseen huippuolosuhteissa. Paikalliset seurat The Club Billiards Vaasa, Vaasa Senior Biljard sekä The Club ja niiden kymmenet vapaaehtoiset henkilöt, olivat loihtineet mahtavan peliareenan hotelli Waskiaan. Kokonaisuuteen liittyi live tulospalvelua, IS Live televisiointi sekä siitä myöhemmin tuleva jälkilähetys Alfa tv kanavalta ja paljon muuta.

Tupla-SM kilpailu alkoi kasipallon merkeissä, mukana oli hulppeat 156 miestä sekä 35 naispelaajaa. Finaaleihin ylsivät Kim Laaksonen sekä Jani Uski, naisten puolella Laura Hartikainen sekä Laura Saarinen.

Miesten puolella finaali oli kahden todella taitavan pelaajan mittelö, joka kuitenkin jäi yksipuoliseksi, sillä Kim Laaksonen pelasi virheettömän ottelun. Lopputulos 8-2 ja jälleen yksi kultamitali Laaksosen palkintokaappiin.

- Peli sujui todella hyvin, ei tullut yhtään virhettä koko ottelussa. Pysyin omalla mukavuusalueella ja nautin täysillä pelaamisesta, finaalissa oli paras fiilis koko täällä olon ajalta. Nautin siitä, kun on paljon porukkaa katsomassa ja tv kamerat paikalla, siitä tulee vaan enemmän buustia ja olosuhteet oli muutenkin loistavat, summasi Kim Laaksonen finaaliottelun jälkeen.

- Sunnuntaina jatkuu 10-pallo 32 cupissa, tuplaa täältä lähdetään hakemaan, ei voi nyt enää muuhun tyytyä, jatkoi Kim.

SM hopeaa saavuttanut Jani Uski ei tosiaan voinut finaalissa mitään Laaksosen ylivoimalle.

- Semifinaalissa breikki toimi vielä hyvin ja pallot jäi alle ja muutenkin peli sujui mallikkaasti. Semin alussa oli myös iso seiftipeli josta sain hyvin itseluottamusta. Finaalissa sen sijaan Kim pelasi täydellisen ottelun, itselleni tuli pari virhettä, kerran kivi aloituksesta ja kerran kynnestä huono lyönti. Ei vaan mahtanut mitään, Jani Uski totesi.

Semifinaalien hävinneet osapuolet Valtteri Virtanen ja Jani Siekkinen saivat kuitenkin upeasti SM pronssit. Valtterilla oli alussa omat paikkansa, mutta loppua kohden pieni epävarmuus tuli esille, eikä Kim enää antanut armoa. Jani Siekkinen pelasi muuten koko turnauksen ajan hyvää kasipalloa, mutta semifinaalissa tulikin sitten kisan heikon peli.

- Vähän oli pallojärjestyksen kanssa ongelmia, en oikein päässyt sisälle, ehkä vähän sekoitti kun tänään pelattiin myös kymppipalloa. Mutta kyllä tämä on huikea tapahtuma, loistavat olosuhteet viimesen päälle, harvoin pääsee tällaiseen mukaan, suitsutti Jani kisajärjestelyjä. Itse olen tehnyt kovaa treeniä tähän kisaan ja yli 150 pelaajan joukosta kolmoseksi niin se on ihan hyvä sekin. Sunnuntaina on vuorossa 32 cup peli 10-pallossa ja heti on tiukkaa vastustajaa tulossa. Jos aloitus toimii niin mitä tahansa voi siinä tapahtua, pohti Jani jo tulevaa.

Naisten mestaruuteen pelasi ensimmäistä kertaa urallaan Laura Saarinen, joka kukisti finaalissa ”pikku” Lauran eli Hartikaisen 6-4. Näin hyvinkääläisten seurakaverien kohtaamisessa vielä kokemus palkittiin.

- Olen kyllä tyytyväinen tulokseen, kun on sitä varten paljon töitä tehty ja treenattu hyvin. Semifinaalissa tuntui jo kokonaisuutena hyvältä ja pussitin kohtuu tarkasti. Ihan itsevarma olo kun tietää että voi tehdä pallot pois. Finaali lähti hyvin liikkeelle aloituspartilla, oli rento olo, mutta sitten alkoi selkä ja niska haitata. Yritin vain saada ottelun loppumaan mahdollisimman nopeasti ettei selkä ehdi mennä ihan jumiin. Hyvin kävi kuitenkin ja saavutin ekan henkilökohtaisen kultamitalin, sanoi lopuksi iloinen Laura Saarinen.

Nuori finaalivastustaja ei vielä saanut opettajansa päänahkaa, mutta pääsi kuitenkin lähelle.

- Jos vertaa semiä ja finaalia, niin oli ihan eri tunne, semissä kulki vielä hyvin, mutta finaalissa oli epävarma olo. Teknisesti ihan ok suorituksia, mutta jännityksen takia peli hajos kun unohdan hengittää normaalisti. Kisajännitystä pitää petrata jatkossa, analysoi Laura Hartikainen omaa suoritustaan.

Semifinaaleissa Tuija Soininen ei päässyt omalle tasolleen ja Tiina Nakarin pitkä pelaamaton tauko näkyi epävarmuutena.

- Tämä oli tämän päivän ainoa peli, aamupäivä meni odotellessa. Parempi kyllä voitti, itse olisi pitänyt pystyä tekemään paikoista. Olen vasta vähän aikaa pelannut 7 vuoden tauon jälkeen, kipinää löytyy vielä eikä kärki ole ihan kauhean kaukana, sanoi konkari Tiina Nakari, joka muuten pelasi 10-pallon alkupeleissä elämänsä ensimmäiset 10-pallon kisapelit.

Tupla-SM:n kaikkia neljää SM-kilpailua on voinut seurata livenä netissä sivustolta Biljardi.org. Tulospalvelun nettiin, kaikille pelipöydille, livestriimeihin ja telkkariin on toteuttanut Resulttia Solutions.

Tulokset

Miehet:

1. Kim Laaksonen, ABTku

2. Jan Uski, BK

3. Jani Siekkinen, Ritz

3. Valtteri Virtanen, Ritz

 

Naiset:

1. Laura Saarinen, HyvBK

2. Laura Hartikainen, HyvBK

3. Tuja Soininen, HBS

3. Tiina Nakari, KoKa

 

8-pallon SM-kilpailut, yleinen sarja, Vaasa 24.-26.01.2019

 

Naisten 8-pallon SM-kilpailut, Vaasa 24.-26.01.2019

 

Lue lisää Tupla SM kotisivulla: https://www.tupla-sm.fi/sosiaalinen-media