Finnish Pool Tour käynnistyi tänä viikonloppuna

9.9.2023

Finnish Pool Tour käynnistyy Mikkelistä

Poolbiljardin pääsarja starttaa 9-pallolla. Kauden aikana pelataan myös osakilpailut Vantaalla, Jyväskylässä ja Vaasassa. Mikkelissä on mukana 30 pelaajaa. Mukana ovat mm. Casper Matikainen, Jani Siekkinen, Jere Virtaranta, sekä tuore nuorten Euroopan mestari Riku Romppanen.

Lajipäällikkö Marko Muukan analyysia alkavasta kaudesta.

-Kauteen lähdetään jälleen mielenkiintoisista asetelmista. Nähtäväksi jää kuinka mm. divarista nousseet pelaajat pystyvät vastaamaan kärkipelaajien kivenkovaan tasoon. Voi myös hyvin olla, että kaikkia ammattilaispelaajiamme ei nähdä Tourilla enää niin usein ja se onkin ymmärrettävää silloin kun katse on myös kansainvälisillä kentillä. Tämä avaa lisää mahdollisuuksia myös muille pelaajille.

-Tällä kaudella myös moni kokenut pelaaja on jäänyt pois Tourilta kausipelaajan ominaisuudessa. Stefan Sellberg, Sami Karttunen, Ville Hämäläinen, Kai Keihola ja Markus Juva ovat poissa rivistä ainakin tällä kaudella. Tourilla on myös vielä mukana huipputaitavia nestoreita, kuten Valtteri Virtanen ja Aki Heiskanen. Nuoremmasta polvesta puolestaan Aatu Suoraniemi ja Arseni Sevastyanov ovat varusmiespalvelusta suorittamassa, joten heidän tuloskuntonsa on vielä pieni mysteeri.

-Mikkelin osakilpailun järjestäjä on antanut villin kortin nuorelle lupaukselle ja liitto on antanut puolestaan kisaan villin kortin Jussi Iivoselle, jolla on taskussaan mm. 9-pallon SM-kulta muutaman vuoden takaa. Näitä pelaajia on aina myös mielenkiintoista seurata.

-Keväällä on sitten taas edessä EM-kilpailut, jonne lähdetään erittäin tiiviillä, motivoituneella ja mahdollisimman iskukykyisellä joukkueella.

Tulosseuranta: https://www.biljardi.org/pool/1266/ottelut.php

Livestream: https://www.youtube.com/live/AV-VVTPCnPE?si=aAHMM75UixVrOssq

Semifinaali ja finaali ovat katsottavissa suorana ISTV ja RUUTU suoratoistopalveluista sunnuntaina klo 12:00 ja 14:00. https://www.is.fi/urheilu/art-2000009838615.html

https://www.biljardikauppa.fi/ 
https://taombilliards.com/ 
https://www.kaiverruskallio.com/ 
https://keilakukkomikkeli.fi/ 
https://www.biljardi.org/