9-pallon SM-kulta Markus Juvalle

25.5.2013

Poolin 9-pallon Suomen mestariksi pelasi Helsingin Ritz-Clubin Markus Juva, joka voitti finaalissa tamperelaisen Galaxie United seuraa edustavan Aki Heiskasen 9-6. Finaalin alussa Juva oli vaikeuksissa, mutta pääsi pian tilanteen herraksi. Markus Juvalle tämä oli yhteensä viides henkilökohtainen Suomen mestaruus ja toinen ysipallossa.

Pool 9-pallo yleinen sarjan Kulttuuritalo 25.5.2013

Pool 1. semifinaali
Aki Heiskanen GU – Jani Siekkinen Bari 9 - 8

Ratkaisuerään menneen poolin 9-pallon ensimmäisen semifinaalin voitti pitkällisen taistelun jälkeen Aki Heiskanen. Ottelu oli jo alussa menossa vahvasti Jani Siekkisen komennossa, mutta ottelun puolen välin paikkeilla Siekkisen kone alkoi yskiä. Vastaavasti Heiskanen alkoi saada oman pelinsä kulkemaan ja se vei lopulta Heiskasen finaaliin. Jani Siekkinen johti ottelu jo 5-1 josta alkoi Heiskasen nousu. Ensin sivuvallista hieno ysin pussitus ja perään seuraavassa erässä Aki teki hienon pitkän kasin yli kulmaan ja siitä myös ysi viileästi sisään ja kavennus 3-5. Akin aloitus onnistuu, mutta pallo numero 2 ei enää uponnut vaan jäi päätyvalliin. Jani ei saanut siitä onnistumista vaan Akille jäi paikka pussittaa loput pallot ja tilanne jo 4-5. Jani Siekkinen sai hieman otetta takaisin vieden kaksi seuraavaa erää. Seuraavasta Janin aloituksesta maski ja parin vastamaskin jälkeen Jani teki hienon pitkän kasin hyvällä alakierteellä. Tähän vielä ysi hyvin tarkalla leikkuulla sisään. Näin Jani pääsi jo erän päähän otteluvoitosta 4-8. Tämä ei kuitenkaan lopulta riittänyt vaan Heiskanen hiipi takaa ensin kaventaen 5-8, sitten pikaerä ysin kyydillä 6-8. Lopuissa erissä Janilla oli mahdollisuuksia, mutta hienoiset epäonnistumiset antoivat Heiskaselle paikkoja, joista tamperelainen ei erehtynyt. Pari seuraavaa erää Heiskaselle ja tilanne siis tasan 8-8. Ratkaisuerän sai aloittaa Aki Heiskanen. Jatkolyönti kova ykkönen kulmaan epäonnistui. Tästä Jani Siekkinen sai onnekkaan pussituksen kun ykkönen valui vastakulmaan sisään vaikka tarkoitus oli toiseen kulmaan. Sama tilanne seuraavassa lyönnissä, mutta sitten Janin onni loppui. Aki teki hienon vastaseiftin jota Jani ei saanut purettua vaan ohilyönnin seurauksena Aki sai käsipallosta lopetettua ottelun.

Aki Heiskanen oli ottelun jälkeen harmissaan vastapelurinsa puolesta:
- Janin olisi pitänyt voittaa, hän pelasi hyvää peliä ja hänen olisi pitänyt päästä lopullisesti karkuun. Omaa pelaamista häiritsi kravatti, jonka laitoin rusetin sijaan enkä saanut omaa peliä kulkemaan alussa ollenkaan ja se vaan lisäsi omaa hermostuneisuutta kun peli ei kulkenut. Loppua kohti sain muutaman lahjaerän, mutta muuten aika trillleri oli. Janin olisi pitänyt voittaa mutta tällä kertaa oli lopulta mun vuoro.

 

Pool 2. semifinaali
Abbas Al-marayati TyBi - Markus Juva Ritz 5 - 9

Markus Juva oli niskan päällä koko ottelun ajan. Abbas Al-Marayati yritti kyllä kovasti, mutta ei saanut peliin kunnolla otetta. Juva meni ensin johtoon jo 4-1, sitten 5-1 ja 6-1. Seuraavassa Markuksen epäonnistuminen antoi Abbakselle mahdollisuuden kavennukseen joka onnistui, tilanne 6-2. Myös seuraavassa Juva epäonnistui ja tilanne jo 3-6. Tästä Juva otti tauon. Pari seuraavaa erää yksi molemmille ja tilanne 7-4. Seuraavaksi oli molempien vuoro yrittää pystykepillä, jotka epäonnistuivat. Lopulta kuitenkin erä Abbakselle ja tilanne 7-5 Markuksen hyväksi. Kun Markus selvitti myös seuraavan erä ja sai lähes lahjaksi viimeisen erän, niin ottelun voitto ja finaalipaikka Markus Juvalle.

Markus Juvan mietteet ottelun jälkeen:
- Aloitin näyttävästi pöydän tyhjennyksellä. Se saattoi ulospäin näyttää helpolta, mutta olin tosi hermostunut. Siinä oli hienoja lyöntejä jotka kuitenkin tuntuivat vaikeilta. Alku oli aika hankalaa ja sitä jatkui muutama erä. Sain kuitenkin rennon tunteen päälle ja siitä johtoon 6-1. Sen jälkeen vire katosi, mutta tauon aikana sain sykkeen takaisin. Ottelu ei tarjonnut suurta draamaa.


Pool Finaali
Aki Heiskanen - Markus Juva 6 - 9

Poolin 9-pallon Suomen mestariksi pelasi Helsingin Ritz-Clubin Markus Juva, joka voitti finaalissa tamperelaisen Galaxie United seuraa edustavan Aki Heiskasen 9-6. Finaalin alussa Juva oli vaikeuksissa, mutta pääsi pian tilanteen herraksi.

- Tätä tulin hakemaan ja nyt se tuli, iloitsi onnellinen ja huojentunut Juva mestaruuden ratkettua. Otti aika koville mutta ei niin paljoa kuin vuonna 2004. Olen nyt saanut nostettua pelintasoa huimasti suunnilleen sille tasolle jolla olin noin viisi vuotta sitten. Treenaaminen on tullut ammattimaisemmaksi ja se ei ole pelkästään määrää vaan ehdottomasti laatua. Ja muuten harjoittelu on monipuolisempaa mm fysiikan osalta, voin olla ylpeä nykyisistä treeneistä. Tänään oli monessa pallossa vaikeuksia eikä tuntunut hyvältä, mutta pallot meni pussiin silti. Voitin ekan erän, mutta sitten pian Aki oli jo menossa 4-1 johtoon. Mietin siinä vaiheessa että ehdinkö vielä mukaan, mutta Aki missasi yllättäen ysin. Sain seuraavaksi aloituspartin ja se oli ottelun käännekohta. Ensin olin tappiolla ja kohta olinkin jo johdossa selvästi 8-4. Edellisessä erässä mokasin kun pelasin liian nopeasti. Olisi pitänyt vaan nousta ylös ja ottaa lyönti uusiksi. Ajatukset vaihteli lopussa ja psyykkasin itseäni. Sain ajatukset kasaan ja lopussa mietin, että jos tätä alkaa jännittämään niin sitten saa sitä tehdä aina kovemmissakin paikoissa. 

Markus Juvalle tämä oli yhteensä viides henkilökohtainen Suomen mestaruus ja toinen ysipallossa.