Aki Heiskanen murskasi Jyväskylässä!

29.9.2013

Tampereen Galaxie Unitedin Aki Heiskanen oli kauden toisen RG-kilpailun finaalissa täysin pitelemätön, kun hän kukisti vastikään World Cup of Tourin tuoreen MM-pronssimitalistin Petri Makkosen lukemin 8-2.

Suomen poolbiljardin eliitti kasaantui viikonloppuna Jyväskylän Playersiin Mestaruussarjan osakilpailuun. Mukana oli useita suomenmestareita, EM-mitalisteja, eurotourvoittajia ja maailmanmestari. Yhteensä 44 taituria ympäri Suomen.

Kisoissa pelattiin useita yli kahden tunnin mittaisia tiukkoja vääntöjä. Lauantain alkukierroksilla suurimmilta yllätyksiltä vältyttiin ja tutut nimet etenivät puhtaalla pelillä sunnuntain pudotuspeleihin.

Sunnuntaina turnauksen 16 parasta pelaajaa aloittivat pudotuspelit klo 10.00

Suomen terävin kärki aloitti aamun todella vahvasti. Suomen RG#1 Aki Heiskanen pelasi lähes täydellisen ottelun Helsingin Ritziä edustavaa Valtteri Virtasta vastaan. Heiskanen voitti ottelun 8-5 ja löi vain yhden pallon ohi. Mikä ottelusta teki mielenkiintoisen, niin Virtanen ei lyönyt kertaakaan ohi ja silti hävisi 8-5. Virtasen ainoat virheet olivat kaksi aloitusta mistä ei mennyt palloa pussiin.

Myös Markus Juva, Abbas Al-Marayati ja Petri Makkonen etenivät näyttävästi kahdeksan parhaan joukkoon.

Tiukimmat väännöt aamukierroksella olivat Jussi Iivonen - Antti Mannila 7-8, Sami Ahola - Jesse Kivelä 8-7 ja Marko Makkonen - Jani Siekkinen 8-6.

Kahdeksan parhaan joukossa Heiskanen joutui koville Marko Makkosen kanssa lukemat 8-6 Heiskaselle. Marko Makkonen pelasi huippuottelun, mutta pieni tuuri olisi tarvittu. Epäonnekas lyöntipallon valuminen pussiin tilanteessa 7-6 koitui Markon kohtaloksi.

Ahola ja Juva väänsivät miltei kolmen tunnin ottelun ja Juva lopulta 8-7 lukemin semifinaaliin.

Petri Makkonen ja Jyväskylän viimeinen toivo Antti Mannila väänsivät myös koko rahalla ja Antin kasipallon ohilyönti 7-6 tilanteessa maksoi ottelun. Petri semifinaaliin.

Al-Marayati kukisti Kotkan Jani Uskin lukemin 8-3 ja eteni helpohkosti semifinaaliin.

Semifinaaleissa Aki Heiskanen ja Petri Makkonen istuivat odotetusti kuskin paikoille. Heiskanen nitisti vanhan arkkivihollisen Markus Juvan lukemin 8-5 ja Petri Makkonen antoi Abbas Al-Marayatille isän kädestä lukemin 8-3 pikaottelussa.

Finaalista kaikki odottivat tiukkaa ja tasaista vääntöä. Toisin kävi. Heiskanen ei kerta kaikkiaan lyönyt mistään ohi ja taas Makkosen aloituslyönti oli kateissa.Aki Heiskanen murskavoittoon 8-2 ja ykköspalkinto kohti mustamakkaravaltakuntaa.

Kuvat ja teksti: Joonas Ohtonen

 

Pool Mestaruussarja RG2 Jyväskylä Players 28.-29.9.2013

    
1.Aki HeiskanenGU 
2.Petri MakkonenBrode 
3.-4.Markus JuvaRitz 
 Abbas Al-MarayatiTyBi 
5.-8.Marko MakkonenKBK 
 Sami AholaBrode 
 Antti MannilaPlayers 
 Jani UskiBK 
9.-16.Valtteri VirtanenRitz 
 Jani SiekkinenBrode 
 Jesse KiveläPmPa 
 Marko HartikainenShamrock 
 Miikka HirvonenKBK 
 Jussi IivonenMSC 
 Einari AuteroGU 
 Vesa-Ville VirtanenRitz