Petri Makkonen iski itsensä myös 8-pallo Suomenmestariksi

17.3.2014

Tuttu parivaljakko Broden Petri Makkonen vs. Galaxien Aki Heiskanen olivat vastakkain tämän vuoden 8-pallo SM-kilpailujen finaalissa. Upeasti kontraan aloituspartin tehtaillut Petri Makkonen nappasi Suomenmestaruuden niukasti ennen Aki Heiskasta lukemin 7-6. Pronssia nappasivat pääkaupunkiseudun Marko Hartikainen ja Markus Juva. Turnaukseen ilmoittautui mukaan kaiken kaikkiaan 110 pelaajaa.

Vantaan Korsossa pelattiin Broadway Billiardsissa viikonloppuna 8-pallon Suomenmestaruudet. Toisena pelipaikkana toimi lauantaina myös Hyvinkään Biljardikerho. Toista sataa pelaajaa otti osaa kuluvan kauden toiseksi viimeiseen yleisen sarjan SM-kilpailuun. Vaikka finaalipari oli kisojen ennakkosuosikkipari niin silti yllätyksiltäkään ei vältytty.

Mahtavan uroteon turnauksessa teki mm. Marko "Härski" Hartikainen joka taisteli itsensä upeasti aina semifinaaleihin asti. Myös jo seniorisarjoissa jonkin aikaa hyvin menestynyt Hartikainen pelasi upean viikonlopun ja nappasi 32-cupissa kolme hienoa voittoa perätysten Auterosta, Pannulasta ja Virtasesta. Semifinaalissa Aki "The Rabbit " Heiskanen oli Hartikaiselle liian nopea, mutta upeasti SM-pronssille.

Viime vuonna SM-hopeaa 8-pallossa voittanut Markus Juva saalisti tänä vuonna SM-pronssia. Hänen tiensä semifinaaleihin oli varsin tehokas sillä kukaan 32-cupin kolmesta ensimmäisestä vastuksesta ei saanut kahta erää enempää. Petri Makkonen pysäytti kuitenkin Juvan kulun semifinaaleissa. Markus Juvalle jälleen SM-mitali - nyt SM-pronssia.

Finaali oli tiukka ja tasainen. Loppulukemat Petri Makkonen vs. Aki Heiskanen 7-6. Makkonen jatkaa RG-kärjessä vakuuttavasti kohti parin viikon päästä alkavia EM-kilpailuja. Mukaan hänen seuraksi lähtee miehistä myös finaalivastustaja Aki Heiskanen sekä Abbas Al-marayati ja Jussi Iivonen.