Emmi Oravaiselle naisten 8-pallon suomenmestaruus

28.2.2015

Naistensarjassa saatiin taas uusi suomenmestari

Hyvinkäällä pelatuissa naisten 8-pallon SM-kisoissa saatiin taas uusi suomenmestari, Emmi Oravaisen voitettua lähes kahden aikaan yöllä pelatussa finaalissa Krista Knuuttila luvuin 5-2.

Lauantaina 28.2 saapui Hyvunkäälle 28 naista taistelemaan suomenmestaruudesta. Kisat käynnistyivät 10:ltä aamulla ja mestaruudesta kisattiin yömyöhään asti, eli voittoon tarvittiin taidon lisaksi myös kisakestävyyttä, sillä molemmat finalistit kisasivat 14 tuntia.

8-pallon SM-kisat keräsi kauden ennätys osasllistujamäärän 28:lla pelaajalla, sivuten myös edellistä osallistujaennätystä. Pelaaamäärän kasvun ja kisojen venymisen myötä pitäisi myös miettiä, oisiko pelaajien kannalta mielekkäämpää pelata kisoja kaksipäiväisenä.

Osallistujamäärään nähden kisat etenivät jouhevasti ja koska tasoerot eivat olleet pelaajien välillä niin suuria, jäi 8-Cupin ulkopuolelle jo aikaisemmin kaudella pärjänneitä naisia, kuten juuri naisten 10-pallon suomenmestaruuden voittanut Johanna Vartiainen ja kauden ensimmäisen osakilpailun voittanut Terhi Valtanen.

8-Cupissa mitalisijoista taistelemaan asettuvat vastakkain Riikka Saaranen ja Emmi Oravainen, Jenny Moilanen ja Mella Frosterus, Tuija Tiihonen ja Johanna Koivisto sekä Krista Knuuttila ja Emmi Tietäväinen. Cup-pelien päätyttyä putosi kisasta lisää kovia ennakkosuosikkeja. Ja kun semifinaalissa parit Emmi Oravainen ja Jenny Moilanen sekä Tuija Tiihonen ja Krista Knuuttila ryhtyivät taistelemaan kirkkaammista mitaleista, oli jo selvää, että naiset saisivat taas uuden suomenmestari, sillä kellään neljästä semifinastista ei ollut vielä sumenmestaruutta.

Toisesta semifinaalista tiensä selvitti finaaliin Emmi Oravainen ollen Jenny Moilasta parempi erin 5-2. Toisessa finaalissa taistelu oli tiukempaa, missä kovan taistelun jälken Tuija Tiihosta parempi oli Krista Knuuttila tuloksella 4-5.

Finaalissa siis kohtasivat Emmi Oravainen ja Krista Knuuttila ja pitkän päivän päätteeksi Emmi voitti Kristan selkein luvuin 5-2. Näin ollen naisten sarjaan saatiin taas uusi suomenmestari.

8 Cup

Riikka Saaranen - Emmi Oravainen 1 - 5
Jenny Moilanen - Mella Frosterus 5 - 4
Tuija Tiihonen - Johanna Koivisto 5 - 2
Krista Knuuttila - Emmi Tietäväinen 5 - 2

Semifinaalit

Emmi Oravainen - Jenny Moilanen 5 - 2
Tuija Tiihonen - Krista Knuuttila 4 - 5

Finaali

Emmi Oravainen - Krista Knuuttila 5 - 2

tulokset:
1.
Emmi Oravainen Players
2.
Krista Knuuttila Shamrock
3.
Jenny Moilanen HyvBK
Tuija Tiihonen JamP
5.
Riikka Saaranen BCL
Mella Frosterus Ritz
Johanna Koivisto HyvBK
Emmi Tietäväinen BBC
9.
Emilia Leppänen JamP
Reea Pitkänen Pelika
Anne Nieminen CPL
Katja Salminen AC Luna
13.
Johanna Vartiainen BCL
Tuija Karvinen Pelika
Tuija Soininen HBS
Terhi Valtanen Pelika
17.
Mira Miettinen Pelika
Jatta Havukainen EP
Anna Mikkola Pelika
Minna Laitinen MBK
Moona Korhonen Pelika
Tuuliina Panula HyvBK
Elisa Holtari CCA
Mari Haapanen KsBK
25.
Janina Forsström PiBK
Milla Lehiö Pelika
Maria Forsström BB
Laura Saarinen HyvBK