Tähdelle kultaa, Poikkijoelle pronssia!

17.4.2015

Pool EM-kilpailut Algarve, Portugali 10-pallo on saatu päätökseen ja Suomi avasi mitalitilin hienosti Jouni Tähden ottaessa kultaa ja Marika Poikkijoen saadessa pronssia.

10-pallo on saatu päätökseen miesten, naisten ja pyöratuolisarjan osalta. Suomi avasi mitalitilin hienosti kahdella mitalilla. Jouni Tähti osoitti jälleen kerran tiukassa paikassa periksiantamattomuutta Belgian Kurt Decklerckin johtaessa ottelua 4-1 ja 5-3, mutta niin vain Jouni pystyi puristamaan 6-5 voiton ja sitä myöten Euroopan Mestaruuden. Jounilta varsin ehjä turnaus muutenkin sillä matkalla mestaruuteen hän ei hävinnyt yhtään ottelua.

Naisten sarjassa Marika Poikkijoki saavutti hienosti Pronssia edellisvuosien mitalien jatkoksi. Marika oli ensimmäisessä lajissa (Straight Pool) ja 10-pallonkin alussa hieman vaikeuksissa pelinsä kanssa mutta vihdoin lyönti alkoi sujumaan ja tulosta näkyivät heti taululla. Semi finaalissa Marika joutui taipumaan Belgian Kamila Khodjaevalle joka myöskin kuittasi mestaruuden. Muiden naisten osalta ensikertalainen Johanna Vartiainen nappasi hienosti tällä tasolla avausvoittonsa. Riikka Saarasen pelit päättyivät tällä kertaa kahteen tappioon.

Myös miesten sarjassa saatiin erinomainen kokonaistulos ja oltiin myös lähellä mitalia Aki Heiskasen sijoituttua viidenneksi. Heiskanen oli puolivälierässään jo 1-6 tappiolla ja taisteli tilanteeksi 6-6 mutta kaksi seuraavan menivät Espanjan Diazille ja siten myös koko peli numeroin 8-6. Suomen hienoa kokonaispanosta täydensivät Petri Makkonen ja Kim Laaksonen jaetulla 9. sijallaan. Jani Uski pääsi myös Cup peleihin ja mutta hävisi heti Cupin ensimmäisellä kieroksella ja sijoitukseksi muodostui jaettu 33. sija.

Miesten joukkuepeleissä Suomi selvitti tiensä hienosti puoliväeriin ja taistelu mitaleista jatkuu 18.4 ottelulla Puolaa vastaan.

 

Kilpailun tuloksia ja livescore:

http://europeanpoolchampionships.eu/

Maksullinen livestream:

http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

Tutuskukaa myös Buddyn tuomariblogiin:

http://buddyfin.blogspot.fi/